- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Tud valaki valamit, hogy a málnaPC nevű helyen kívül itthon, hol lehetne beszerezni egy Adafruit SPH0645 Mems I2S mikrofont ? Ez lenne az [link] -
mrhitoshi
veterán
Üdv!
Lenne egy nagyobb szabású projekt, ahol egy hajó modellen kellene elhelyezni rengeteg szenzort, amikkel gyorsulásokat, vízfelszínhez képesti magasságot, stb.. kellene mérni. Ezeket simán meglehetne oldani egy Arduinos rendszerrel, viszont a gondom ott kezdődik, hogy az Uno nem elég nagy teljesítményű erre a feladatra. A kérdésem arra vonatkozna, hogy néztem vannak az Arduino családban nagyobb teljesítményű boardok is, amikben már van egy ARM CPU is. Ezek a lapok már vannak olyan szinten, hogy mondjuk 9 gyorsulás mérő, GPS modult meg még 1-2 szenzort elvezéreljen ?
Illetve ezen boardok, pl: A Due -t lehet a megszokott módon, mint az Uno-t programozni az Arduinos IDE-ben ? Megvannak ugyanazok a libraryk ezen boardokhoz is, mint az Unonál ?Lehet jobb lenne erre a célra NI-os cucc, vagy mondjuk egy Raspberry, de kis költségvetésű a projekt (ez inkább feature jelleg
), és Arduinot könnyebb programozni is mint RP-t.
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Janos250 #5046 üzenetére
hmm Kicsit másra gondoltam, de körülbelül kezd körvonalazódni a probléma és megoldása is a fejemben.
Lehet egyáltalán ezt az ESP lapot úgy felhasználni, hogy hozzákötöm egy UNO-hoz mondjuk, és olyan feladatot lát el, hogy csak adatokat továbbit a hálózat és az UNO között ?
Mondjuk tegyük fel Analog jelet olvasom az UNO-val, és ezt valamilyen csatornán közvetlen továbbítja az ESP ?Egyébként örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésedet. Szerintem beszerzek egy Bluetooth lapkát, mert azzal valószínűleg egyszerűbb első nekifutásra a dolog.
Apropó, ez még érdekesebb: [link] Nem tudom valaki próbálta-e már. Valószínűleg belevágok, és a tapasztalatokat megosztom. Ezzel a módszerrel nem kellene külön venni mindenféle érzékelőt, elég csak a telefon.
(#5047) aryes: Biztosan működik a dolog, mert amit linkeltem, ott a Microsoft ugyanezt éri el, ugyanúgy Bluetoothon keresztül.
-
mrhitoshi
veterán
Üdv!
A microsoft oldalán találtam egy király kiindulási pontot [link]
Itt körülbelül arról van szó, hogy az Arduino valamilyen kapcsolaton keresztül kommunikál egy host PC-vel. A host PC-n fut valamilyen alkalmazás, ami adja az utasításokat az Arduinonak. Ez azért vonzó, mert windows 10 környezetben nem kell portolni az alkalmazásokat, és pofon egyszerű összerakni egy alkalmazást mondjuk telefonra. Viszont ebben az esetben a kommunikáció csak BT-re vagy Wifire korlátozódik. Itt akadtam el, hogy egy ESP 8266-01-es modult rá lehet valahogyan venni, hogy úgy tudjon működni, mint egy wifi shield ?
Valahogy úgy kellene működtetnem, hogy egy láthatatlan réteget hozzak vele létre az Arduino és a host PC között, ami csak az adatokat továbbítja. A Micorosftnak megvan erre a library-je a hivatalos Wifi shieldhez, ami a Standard Wifi Firmata névre hallgat. Nem tudom mennyire érthető az, amit kifejtettem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged