- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát azt bizony csak úgy, ha szerzel valahonnan ékezetes karakterkészletet a neked tetsző méretben, és lecseréled vele a Orbitron_Medium_20.h fájlban lévőt. Vagy ezt szerkeszted. Bitmap alapú font, változó szélességű karakterekkel, kíváncsi lennék, hogy néz ki működés közben. Meg lehet ezt nézni valahol, vagy csinálnál róla egy képet?
-
Janos250
őstag
Én utoljára ezt vettem, bár akkor éppen 5 $ volt, most drágább.
UK-ból 1-2 hét alatt itt van.
https://www.banggood.com/Geekcreit-ESP32-WiFi+bluetooth-Development-Board-Ultra-Low-Power-Consumption-Dual-Cores-Pins-Unsoldered-p-1214159.html?cur_warehouse=UK -
Tényleg kisebb. És olcsóbb is.
Például ez itt: [link]
Valójában az UNO az, ami indokolatlanul nagy, de a mikrokontroller, ami benne van, azon is picike, csak az egyéb alkatrészek miatt (usb-uart chip, feszültség regulátor, stb) olyan nagy a lap. De az főleg oktatási célból készült. Sokkal kisebb tőle az arduino nano, ugyanarra a mikrokontrollerre (ATmega328P) épül, azonos lábkiosztással. -
Háh!
Ugyeugye?
Sima ügy, UNO helyett eleve egy ESP8266-t vagy ESP32-t vegyél (pl. wemos, ttgo vagy lolin), a kód erre is le fog fordulni, csak a digitális kimeneteket kell megváltoztatni.
A webes részt meg később megírod.u.i.: legközelebb, ha linkelsz valamit, légyszi használd a szövegszerkesztő alatt a "link beszúrása" gombot, hogy a link kattintható legyen.
-
-
gyapo11
őstag
Megvenni hozzá mindent könnyű. Van esély rá, hogy egy valahonnan letöltött kóddal működik is. De van esély arra is, hogy nem fog működni, és akkor meg vagy lőve, meg az is valószínű, hogy változtatni akarsz valamit a letöltött kódon, mint ezzel a kétsoros kijelzéssel, és akkor megint meg vagy lőve. Szóval én azt mondanám, hogy az arduino inkább azoknak fekszik, akik kicsit programozni is tudnak, kicsit az elektronikához is értenek.
De ne add föl, csak legyen türelmed ha valami gubanc van. -
Azt értettem én, hogy két soros kijelzőt kérdeztél
Csak én abból indultam ki, hogy ebből a fajta ledes kijelzőből még nem láttam két sorosat, ehelyett pedig egy akár egy 2x16-os, akár egy grafikus, akár egy oled kijelző szerintem csökkentené a funkcionalitását az eszköznek, a láthatóságát tekintve. Szoftveresen pedig a két egyforma kijelző szerintem kevesebb módosítást igényel, mintha a meglévő kiírást akarnánk adaptálni egy nagyobb kijelzőre.
Az, ha felváltva mutatná a jelenlegi és a cél hőmérsékletet, se kívánna több változtatást szoftveresen (én ezt választanám, ha nekem készülne a dolog, sőt, én úgy csinálnám, hogy gombnyomásra írja ki a beállított hőfokot, mondjuk 2mp-ig, meg módosítás közben, utána csak a valódi hőfokot jelezze kia kódot megnézve pont ezt csinálja, 5mp-ig mutatja a beállított hőmérsékletet, utána pedig a valódi hőmérsékletet mutatja).
Ha döntöttél a hardverről, írj be ide és segítünk a szoftver részében. -
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged