Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Öregszem
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lineage OS használat közben
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz Mexbacsi #11469 üzenetére
Nem mondom, hogy mindenről tudom a képen hogy micsoda, de nem látok relét, ami hasznos a 230-as kapcsolgatásokban, meg egyéb elektronikai alkatrészeket, amik a bemeneteknél hasznosak, pl. optocsatoló, tranzisztor, fet. Jól jöhet még rs485 modulok a távoli adatok továbbításához, esetleg rádiós modulok, táp modulok. Ha megveszed a szenzor csomagot, akkor abban biztos lesz fény-, mozgás-, hangérzékelő.
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
Janos250
őstag
válasz Mexbacsi #11471 üzenetére
Szerintem ez kezdésnek jó. Majd ha már gyakorlottabb leszel, akkor úgyis áttérsz komolyabb kontrollerű lapokra, amik nem, vagy alig drágábbak, mint az UNO. Viszont a neten az UNO az iskolapélda, ezért kezdésként ez a jobb, mert hiába gyakorlatilag ugyanaz a más kontrollerrel épített lap is, kezdésnek jó, ha pontosan oda tudod dugni, ahol a neten látod. A 230-at - szerintem - hagyd későbbre, mert az rázós téma lehet.
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
Janos250
őstag
válasz Mexbacsi #11473 üzenetére
A led sorok 12V-al mennek, ehhez kell:
- ha nincs elektronikai gyakorlatod, akkor relé. Az UNO 5 V-al megy, tehát olyan relé, amit 5V meghúz. Később meg majd olyan, ami már 3.3 V-on, mert a korszerűbb lapok 3.3 V-al mennek.
- ha van, akkor FET. Valami alacsony gate feszültségű, pl. IRL sorozat.
Ha meg olyan szalagot akarsz később, amin az egyes ledek fényereje, színe egyenként változtatható (WS2812), akkor - szerintem, de nem mindenki szerint - az ESP32 lesz a legcélszerűbb UNO helyett.Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
-
robohw
aktív tag
válasz Mexbacsi #11469 üzenetére
"Mire érdemes még beruhaznom?"
Ha nincs, akkor egy páka, csak ne 230 Voltos legyen.
4 rugó alatt már van pákatartós, szabályozós, szivacsos.
Egy multiméter kellhet még, 1-2 dugdosós panel meg egy olcsó logikai analizátor.Ha veszel kitet, akkor azzal rövid idő alatt elég jó gyakorlatot szerezhetsz. A neten minden érzékelőhöz van példa kapcsolás, program is.
My own programming language: http://www.robomax.online
-
robohw
aktív tag
válasz Mexbacsi #11481 üzenetére
Akkor OK.
Az analizátor ki is hagyható, ha megelégszel egyszerűbb kapcsolások megépítésével.
Ha mégis szükség volna valamilyen jelszint vizsgálatára, arra elégséges a műszered is.Ha komplexebb dolgok is érdekelnek, akkor kell csak analizátor. Valami pár dollárért (5-8) már kapható olyan, ami neked megfelel.
My own programming language: http://www.robomax.online
-
Janos250
őstag
válasz Mexbacsi #11481 üzenetére
A logikai analizátorról jut eszembe:
Én mindenkinek ajánlani szoktam ezt az 1500 Ft-os logokai analizátort, mert NAGYON megkönnyíti az ember életét, ha meg tudja nézni, hogy egy adott program hatására TÉNYLEGESEN hogyan változnak időben a jelek a panel lábain. Aztán ha azt látja az ember, hogy nem úgy, ahogy ő szeretné, már sokkal könnyebb javítani.
Logic AnalyzerMég az ilyen is hasznos tud lenni :
test clamp climp[ Szerkesztve ]
Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Kupon kunyeráló
- Hardcore café
- SSD kibeszélő
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hálózati / IP kamera
- TABLET / TARTOZÉK beárazás
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest