- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Nem tartom valószínűnek, h összeakadnak a folyamatszálak. Arduino-ból kiindulva esélyesebb, h az I2C könyvtár bénázik el vmit, egyáltalán nem lepne meg.
Meg kéne nézni a busz forgalmát, h tudjuk mi történik.Ha az általad javasolt szerint, mindent áttennék core 1-re, mivel ugye minden ciklikus, akkor a core 0á-n semmi se lenne
Tévedés. Azon fut a FreeRTOS, meg az összes periféria mint írtam volt. Miért érzed szükségét multitask programot írni? Ha le tudod programozni lineárisan (és Arduino főként erre épít), akkor miért akarod szívatni magad több szálas kóddal? Nem tűnik indokoltnak erre a feladatra.Vagy esetleg csináljam azt, hogy core 1-en futtassak egy task-ot, ami ütemezi a core 0-án a taskokat, amiket 1x meghívok, majd törlöm? Így is ciklikus lesz, de task szempontból 1x fut csak le.
Én így programozom. Nekem így tűnik logikusak. Mivel a nulladik magon nem szabad blokkolni, ezért célszerű minél rövidebb kódokat idehelyezni. Vagy ami ritkán fut le, pl megszakításra csak rendszertelen időközönként. Olyat ami mellett sok üresjárat van. Amit egy magos procinál megszakítással kezelnék, azt itt a nulladik magon párhuzamosítva.Ennél jobban nem igazán használom ki.
Meg én nem is akarok nagyon belemászni a párhuzamosításba. Én inkább csak két egymástól független kódot választanék külön, amik teljesen különböző erőforrásokhoz férnek hozzá. Pl amit én bütykölök: motorkerékpár perifériái egymástól függetlenül működ(het)nek, van úgy 5-6 jól elkülöníthető feladat, amik ugyan használhatják ugyanazokat a szenzoradatokat, de a logikájuk egymástól teljesen független és így adja magát a párhuzamosítás. Mondjuk történik egy megszakítás amikor rálépek a fékre és ez meghív egy függvényt, ami külön folyamatként fut le a nulladik magon, aztán törlődik.
De semmi köze ahhoz a folyamathoz, ami mondjuk a ledszalagokat kezeli. Ez meg egy viszonylag számításigényesebb feladat, egy primitív grafikus motor dupla pufferes futószalaggal és FPS-ben mérem a futási teljesítményét. Ez az első magon fut.
Ebből jól látható, hogy a nulladik magot én a gyors reakcióidejű rövid kódokra használom, az első magot meg a hosszabb, nem időkritikus műveletekre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Filmvilág
- AliExpress tapasztalatok
- Motoros topic
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest