-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
válasz
ZTE_luky #8464 üzenetére
Elég komplikált dolognak tűnik nekem. Bár soha nem foglalkoztam audió jelfeldolgozással és az erősítők működése is ismeretlen világ nekem.
Úgy tűnik azon a modulon rajta van már az erősítő fokozat, remélhetőleg az analóg jele is 0-5V közé van eltolva.
Így a következő lépés az volna, hogy megfelelő tápfeszültséget adsz a rendszernek (usb bőven elég a ledek nélkül) és letekered a Gain-t a modulon, majd fokozatosan emeled amíg kellő mértékű jelet látsz a bemeneten (mondjuk írasd ki Serial monitorra ha nem tudod/akarod mérni)!szerk:
Hááát őőő ez nagyon úgy tűnik, hogy nem fog működni Arduinoval. Legalábbis az analóg része, ami se erősítve nincsen, se a DC offset nincs megoldva. Ez így felejtős.Viszont ha megépíted azt a kapcsolást, amit feljebb linkeltem az Instructables-ben, akkor jó lesz.
-
válasz
ZTE_luky #8464 üzenetére
Az a gyanúm, hogy a "sound modul" igazából egy digitális kimenetű cucc, a potival threshold-ot tudsz csak állítani, vagyis abból az életben analóg jelet nem fogsz tudni kiszedni. De jobb lenne, ha leírnád a típusát, hogy ne sötétben tapogatózzunk. A táppal meg szerintem köss egy diódát sorba, azon fog esni ~0,6V így talán nem teszed tönkre a cuccokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Google Pixel 9 Pro 5G 128GB 16GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged