- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Argos: Szeretem az ecetfát
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
pár kövérebb kondival ez nem hiszem hogy akkora probléma lenne - lévén hogy külső AREF nélkül meg magát az 5V analóg tápfeszt használja egy ilyen AVR referenciapontnak...
(van belső Vref is az említett 32U4-ben, de az meg csak fix 1.1V-ot tud). Mellesleg a műverősítős megoldás is pontosan ugyanolyan tápfesz érzékeny, tehát rendesen ki kell simítani...
a 32U4 a micro-n egyébként "csak" 10 bites ADC-t tud, ezt is bele kell számolni. Alternatíva lehet pl egy Due (csak az méretesebb és drágább) mert ez 12 bites ADC-vel rendelkezik és ezt megfejeli egy programozható gain (PGA-t kell keresni a SAM3X doksiban) amivel 1/2/4-es szorzót lehet a bemenő fesznek adni, ezáltal 3.3V tápfesz mellett 0-1.65 vagy 0-0.825V-ra lehet csökkenteni az értékes tartományát. Másik alternatíva lehet sok más mellett (ami Arduino IDE kompatibilis) az STM32, amiből ugyan a maple clone minimal board nem elég mert azon nincsen AREF+ és a VDDA is fixen a tápra van húzva, de valamelyik "nagyobb" tesó klón boardon biztosan van AREF láb is. Vagy ugyan OFF, de a Microchip PIC családban dolgoztam már több olyan kontrollerrel is amiben van szélesebb skálán programozható belső Vref és/vagy integrált műverősítő funkció. Mikroe IDE-vel pedig az USB HID eszközként élesztés is könnyű pl (csak ezekhez programozó hardver is kell, ami 8$+)
-
bardi
senior tag
Ezt használom, nem akartam olyat, amibe belemegy a por, meg ezt viszonylag sokan használják ilyen célokra pozitív visszajelzésekkel.
#4340) szaszyka : Ezzel nagyon nehéz lehet menni
Már egy sima potméteres fékkel se tudnék mit kezdeni szerintem, olyan régóta használok loadcelles féket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged