- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: RTX 5060 - Az új népkártya?
- eBay-es kütyük kis pénzért
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
STLink-em van, azzal programozom. Próbáltam soroson is, de meguntam a macerát hogy ide-oda kell tenni a jumpereket és vettem hozzá programozót.
Azthiszem Janos250 #4191 és a Te hsz-ed rávilágít a problémámra: ha az IDE-ben a programozási módot sorosra tesszük, akkor letiltja a JTAG-ot valamint az USB-t és GPIO módba kerülnek a lábai. Ha viszont az STLink módot választjuk, akkor az összes JTAG-hoz köthető lábat elkapcsolja a GPIO módról (azt is amit egyébként nem használ a programozó), valamint itt találtam rá utalást hogy ekkor az USB-t is inicializálja valamennyire akkor is ha én nem teszem meg a programomban, így azok a lábak is átállítódnak. A futó programból regisztereket kapcsolgatva valószínűleg helyre lehetne tenni - elvileg ahogy nézem, a JTAG szabad lábait egyesével is vissza lehetne állítani, így talán működne az STLink és, meg a GPIO-k is. De végül nem húzhattam már az időt, átdrótoztam a PB5-6-7-re a vezérlést, így működik, tudok haladni.
Mindenesetre jó tanulság, hogy nyákgyártás előtt próbapados szakaszban alaposabban kell tesztelni a konkrét lábakat, és nem cserélgetni utólag a funkciókat
Amikor megjött az STLink, akkor ugyan felraktam a Keil-t mert kíváncsi voltam a realtime belső debugra, de valahogy nem kapott el a gépszíj - már túlzottan hozzászoktam ahhoz hogy megoldom a debugot sorosporton... A jövőben lehet adok még neki esélyt, de egyelőre az Arduino IDE hatalmas támogatottsága nagy előny, és haladnom kell a projektekkel, nem tölthetek időt azzal hogy még a környezettel is ismerkednem kelljen...
Néhánnyal lejjebb volt egy sleepmode-al kapcsolatos kérdésem - esetleg abban van tapasztalatod? Miért van az, hogy az összes példaprogram/library kizárja a loop-ot, a setup végén meghívja az alvást, és trigger esetén mindig újraindul a program. Olyat nem is tud, vagy csak nem találtam még, hogy onnan folytatódik a program ahol fel lett függesztve?
Az eddigieket köszönöm, a jövőben talán segít elkerülni az ilyen fél napos szívásokat
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen NAS-t vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gaming notebook topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Titan Quest II
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Szappanos topik (Dettol, Xiaomi, Lebath...)
- További aktív témák...
- Canon EOS 1200D gépek, +objektívek +kiegészítők (1400 / 3424 / 6600 / 9575/ 11700 / 14600 expoval )
- HP Envy x360 14-fa0026ne - 2-in-1 ultrabook - Ryzen 7
- Canon EOS 550D gépek, objektívekkel és kiegészítőkkel
- IPhone 12 Pro 256GB gyári független megkímélt Grafit / ezüst
- Lenovo Thinkpad T14s Gen1 (1) /i5-10310U vPro/16GB/512GB M.2
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 32GB 1000GB 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest