- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Igaz.. látszik, hogy a logikai (logikus) gondolkodás jobban Benned van. A rutin
Köszi az észrevételt, megfogadom.
- - - - - - - - - -- - - - -- - - - -- - - - -- - - - -- - - - -- - - - -Érdekeset tapasztaltam 10 perce.
Van a kis trafóm, HEStore-os Makrai nyák trafó, 6V szekunder, 4.5VA (750mA). Mögötte egy 6800-as kondi, amögött egy LM317T és a Texas Instruments szerinti bekötés, trim poti, satöbbi. Becsavarva jelenleg 5V-ra üresen. Úúú mondom de jóóó, a NodeMCU-mat ráaggatom, VIN lábán úgyis tud 4.x V-tól egészen 10V-ig fogadni (belső stabin megy át), hát ez kiváló.
Meg se moccan.
Ráakasztom a multimétert, hát úgy cibálja mint az állat a feszt.
Felcsavartam üresen maxra a potival a feszt, 8.7 körül vagy hol álltam meg (még a stabi fesz. ejtése is benne a szekunder után), ez üresen terheletlenül. Ráakasztom az ESP-t (azon meg az OLED kijelző, de ez nem osztott nem szorzott már), megint semmi. Lehúzom, várok pár mp-et pufferkondi teljen meg csurig
, oké, rákötöm, na beröffent. Szépen megy az animáció, de a multiméteren a számok csak úgy cikáznak
és csak úgy nulláról bekapcsolva nem indul.
Egy szó mint száz, nagyon-nagyon-nagyon határértéken minden és meg nem álmodtam volna, hogy ez a picike nyák trafó max egy Arduino micro-hoz lesz elég (ő azonnal indul vele, 5V-ra betekerve a stabit), úgyhogy most néznem kell valami "vadabb" kistrafót
Szóval most ez van (csak Makrai 750mA-es) és azon filózok, hogy ezek közül melyiket szerezzem be: ESP8266 Wifivel, 256x64 OLED, 3 szilárdtest relé (ezek elhanyagolhatók áramban), RTC+EEPROM kombó, illetve 4-5 DS1822+ hőmérő, hát kb.
Arra gondoltam, mivel az ESP-nek van saját belső stabija, és nagyjából minden említett motyót meghajt, nemigen lesz külön áramkörre szükségem, ergo választhatok 6V szekunderest ismét, LM317T nem is kell, meg semmi.. az ebből előállított-simított DC-t úgyis lentebb veszi még a teljes csomag terhelése, a stabizást ő belül elvégzi.. de akkor lehetne mondjuk egy 1667 mA-es ?
Vagy lövök egy 12V-os rendes kis pici toroidot és abból tudom stabistul mindenestül etetni az ESP-t is, egyéb kis fogyasztókat is (3.3-on), mindent, amit akarok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Samsung Galaxy Z Fold5 / 512 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged