- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- eBay-es kütyük kis pénzért
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
tonermagus #15576 üzenetére
Nagyon gyorsan bele fogsz ütközni a GPS pontatlanságának a problémájába. Meg se mozdult az autó, a GPS mégis azt jelzi, hogy arrébb ment 2 méterrel. Valamelyest csökkenthető a hiba, ha olyan chipet használsz, ami sok műholdat használ egyszerre. Európában ezt a négy rendszert használjuk: GPS GLONASS Galileo Beidou. Ezeket tudnia kell kezelni a GPS-ednek, és jó, ha kétsávos.
Az igazi megoldás az RTK, de az bizony pénzízű. -
ekkold
Topikgazda
válasz
Nekem bevált az STM32. Bevásároltam kínából néhány BluePill-t játszani, azóta pedig már egy ilyen vezérli a forrasztóállomásomat: [link]
-
Janos250
őstag
válasz
Én átálltam, már rég. Amíg nem volt ESP32, addig az STM32 volt a kedvencem. Ugyanúgy Arduino rendszerben használtam, alig kellett valamit módosítani a programokon, mert a driverek - általában - meg vannak írva ugyanúgy rá Arduino alá. A különbség, hogy másik könyvtárból veszi a drivert, de ezt te nem is érzékeled. A nagyon hardver közeli dolgok persze mások. Bár egy ideje már nem használom, mert mindent ESP32-re tértem át több ok miatt: gyorsabb , két valós mag van benne, amíg az egyik foglalkozik valamivel, addig a másik pl. kezelheti a perifériákat, és az Arduinoba való illesztése is jobban sikerült - szerintem - mint az STM32-nek, gyakorlatilag elvétve kell valamit változtatni.
Összefoglalva: én mindenképpen átállnék az STM32-re, de ez mindenkinek a saját döntése kell legyen, hogy ne azt szidja utólag, aki "javasolta". Vagyis nem javasolok semmit, csak azt mondom el, én hogyan csinálnám.
-
válasz
Én még sosem használtam, de egy előnye biztosan lenne, mégpedig akkus táplálásnál a kisebb tápfeszültség igény. Meg ha sok 3.3V szenzort használsz, nem kell őket illeszteni. Egyébként ha nincs egyéb érv ellene, az esetleges későbbi fejlesztési lehetőség miatt talán érdemes az STM32-t választani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Diablo IV
- LEGO klub
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CNC topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Megújult a PROHARDVER!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i7-2760QM I 8GB I 256SSD I Nvidia I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest