- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Rap, Hip-hop 90'
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyirike
csendes tag
válasz
gyapo11 #12526 üzenetére
Tegnap megcsináltam a kapcsolást több ellenállás párral. Mindegyiknél ugyanaz a eredmény. Maximum 200ohmig tudom visszaszámolni a termisztor értékét, Hiába emelem 500 esetleg 1kOhmig.
Elkezdtem nézni a feszültségosztó képletét és mivel 90Ohm a felhúzója a műszernek, amint emelkedni kezd a drasztikusan a termisztor ellenállása annál kisebb értékben változik a rajta eső feszültség így a visszaszámoló képlettel egyre pontatlanabb.
A mutató amúgy 60-110 fok között mutat valamit így érthető hogy úgy lett belőve a felhúzója.
Tesztek alapján igazából e tartomány között viszonylag pontosan tudom mérni a termisztor értéket arduinoval persze lekövetve a tápfeszültséget ami 12 esetleg 14.4 vagy bármi más lehet.A képletek jól működnek, mert folyamatosan kiraktam a consolera a számolt feszültség eséseket a mutatón, a termisztoron és a plusz feszültségosztón és mindegyik az, amit számolok.
Tehát köszönöm a segítséget. A mutató és az arduino is jól megy úgy hogy nem zavarják be egymást.
Az általad írt Emitter követő tranzisztor bekötése pontosabb értéket adna? Tudnék 200 ohm fölé is számolni? Vagy érdemlegesen nem változna sokat az érték?
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- SONY LCD és LED TV-k
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Home server / házi szerver építése
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- További aktív témák...
- Realme GT Neo 3T Dragon Ball Limited Edition
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- CSX 2x2GB (4GB) DDR 800 MHz kit
- Bezámítás! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest