Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Janos250

őstag

válasz weiss #12374 üzenetére

Kösz! :R . Tényleg megoldotta a problémát. Eredetileg benne volt, csak valami nyűg miatt kivettem, láttam úgy is megy, de akkor még nem volt egyparaméteres függvény benne. Ez csak az egyparaméteresnél jött elő, ezért erre nem is gondoltam.

Közben előkaptam egy régi rendszert egy másik diszken, hogy azon is próbáljam. Ott meg újra előjött a korábbi probléma, hogy nem ismerte fel az uint8_t -t típusként. Korábban az Arduino.h includolása megoldotta a problémát, de most az se. Valami más tipus-definíciós fájlt kellett volna includolni, de sehogy sem ment, nem találtam ami jó lett volna.

Vannak váratlan események. A napokban a szabványos (kisbetűs) stringet használtam az arduinos (nagybetűs String) helyett, de ott meg nem volt meg a to_str függvény. Nem értettem a dolgot, hiszen a C++11 dolgait eddig úgy találtam, hogy tudja. Utánanéztem a neten, kiderült, hogy a gcc ezen verziójából kimaradt. Írták, hogy van újabb verziója, amire ki lehet cserélni, de annyi mindent kellett volna átírni, hogy bele se fogtam. Átraktam Stringre. Abban legalább jól meg van oldva a konvertálás is.

Köszi, mégegyszer.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés