- Argos: Szeretem az ecetfát
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
-
LOGOUT
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Janos250 #10597 üzenetére
Az impulzushosszt hogy érted pontosan? Az analóg jelet úgy értem, hogy az adó és a vevő távolságát akarom megbecsülni a fogott infra jel erősségéből, miközben ugyanezzel a jellel adatot is akarok átvinni.
A receiver belső elektronikája mindent elkövet, hogy a bejövő analóg jelből tökéletes digitális jelet csináljon, és nagyon jól végzi a dolgát
, mert semmilyen anomáliát sem sikerül keresztül vinnem rajta, sem a négyszögjel kitöltési tényezője, se a vivőfrekvencia elhangolása nem okoz semmilyen elváltozást a kimeneten. Az impulzushossz (mármint a soros átvitel bitjeinek hossza) a jel erősségétől nagyjából függetlenül csak átviteli hibákat okoz, 500us-nál rövidebb impulzus (kb. 18 periódusnyi négyszögjel 38kHz-en) nem megy át, 2-3ms viszont már gondot okoz, ha nem küldök közben szünetet, túl hosszú neki. A kettő közt meg sima négyszögjel jön ki belőle.
Jelen pillanatban azon töröm a fejem, hogy sima ir tranzisztorral veszem a jelet, ami elé teszek egy high pass filtert, de az istennek sem találok kész rajzot hozzá, nekem kellene terveznem úgy, hogy láma vagyok az analóg elektronikához, segítséget meg nem nagyon kapok hozzá, pedig biztos lenne itt valaki, aki 5 perc alatt tudna rajzolni egyet...
Ha ez összejön, akkor vagy ez veszi a digitális jelet (vagy nem veszi, ha távol van az adó, ez lenne a cél), vagy csak simán analóg jelerősséget mérek rajta, miközben az adatot magát a vs1838 vevővel veszem. És amíg van új ötletem, addig nem adom fel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gyúrósok ide!
- Motoros topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- OTP Bank topic
- The First Berserker: Khazan
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Gamer pc 1080p
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar vbill IR kam gar
- Nintendo Switch oled sok extrával, játékkal
- Xbox Series X, újrapasztázva, tisztítva, dobozában, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Vásárold meg most a Zalman T7-et, és élvezd a minőséget!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest