Új hozzászólás Aktív témák

• AcCEsS

senior tag

válasz Janos250 #9123 üzenetére

Linuxos vagyok, simán a terminált, vagy az Arduino IDE soros monitorát használom. Terminálban a "screen /dev/ttyUSB0 115200" paranccsal sasolom meg a kiírásokat. A csatlakozás közvetlenül történik a számítógéphez egy jó minőségű USB kábellel. Csak az RST és a D0 van összekötve. Ilyen a nodeMCU.

Mellékelek egy képet egy 3 menetből álló folyamatról 115200-ra állítva a terminált.

1. Csatlakozik a Wifi-hez, 10mp deep sleep, majd ébredéskor krixkrax és fagyás. Az egyik (kék) led folyamatosan világít.

(Utána nyomtam egy reset-et (LED kialudt), elindult, és azt írja, hogy az ok "Deep-Sleep Wake". Ez érdekes...)

2. Itt nem sikerült csatlakoznia a Wifi-hez (direkt leárnyékoltam meg a jelerősség is szar) és 15mp próbálkozás után ESP.restart();

3. Ugyanaz mint az 1.

Ugyanez a helyzet "screen /dev/ttyUSB0 74880"-al is, csak minden olvashatatlan krixkrax. Próbáltam külső tápot és másik kábelt is használni, szerintem a végkimenet ugyanez lehetett, mert egyszer sem tudtam pingelni és pár mp múlva a kék LED folyamatosan világított.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés