Hirdetés

2024. június 3., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 16:05:16

LOGOUT.hu

Ebbe az összefoglalóba kerülnek át azok a kérések amelyekhez nem sikerült időben megfelelő forrásképet találni!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3296) crey


crey
MODERÁTOR

Csak egy kis fejtágító (elsősorban az arckép igénylőknek, másodsorban a Közösségépítő kollégáknak, akiknek innen is köszönjük az eddigi segítségét és hathatós munkáját :R ), hogy miért esett a választásom arra a forrásképre tigris ügyben, amiből végül ez az avatar jelölt elkészült:

Az összes itt linkelt forrás (hiába is volt rajzos) egy dologban nagyon hasonlított: túlságosan zsúfolttá és bumfordivá tette a tigris fejét a sok vékony apró csík, ami 500x500 pixelen jól mutat, de ha már lekicsítjük a tizedére, akkor kb. ez lesz az eredménye:

Most tekintsünk el attól, hogy nincs körbevágva, meg megcsinálva, de látszik rajta, hogy rengeteget kellett volna a csíkokon alakítani, plusz a szemét is jócskán növelni, hogy legalább egy picit felismerhető legyen azok számára is, akik nem tudják hogy mi is akar lenni ez a puffancs amorf zebra a képen - mert mondjuk először futnak bele ebbe az avatarba, ha beállítjuk, és a leendő gazdája elfogadja...

Kb. 3 percnyi kutatás után találtam meg ezt a forrás képet, ami sok szempontból megfelelt:
1. a tigris feje nem egy gömb (ahogy a legtöbb ábrázolásnál)
2. pont annyira részletesen van kidolgozva, hogy valószerűnek tűnik, mégsem vesznek el a részletek ha lekicsinyítjük
3. kellett egy kicsit mókolni a körbevágásával, meg odabiggyeszteni egy nyakat neki, de még mindig kevesebb meló volt vele, mint amennyi egy teljes átrajzoláshoz és átalakításhoz kell.

Sarcasm: just one of the many services I offer.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.