Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• attilav2

őstag

válasz attilav2 #8261 üzenetére

Lehet hogy a veracrypt telepítő szúrta el a rendszert, a veracrypt mount.veracrypt állománya volt az egyetlen a /usr/sbin-ben levő bináris. Lehet a veracrypt telepítő szkriptje csinált a /usr/sbin-ből valódi mappát, de az is lehet hogy már korábban valami elcsezte a rendszert és csak utána telepítettem a vercryptet. A veracryptre vagy egy aur-os app-ra gyanakszok. Vigyázni kell a külső forrásokkal. Magyarch live alatt töröltem a /usr/sbin-t és symlinkeltem a /usr/bin-t /usr/sbin néven, a műtét úgy tűnik sikerült, bootkor nem jelzett az init hibát. Spotify szokott még rendetlenkedni, sokszor akadozik nem játszik le, de ez betudható annak hogy alapvetően debianra fejlesztették és archon nem tökéletes. Debian 11-en jól megy. Különbség még a debian és arch között hogy a debian még a LUKS jelszó bekérése előtt betölti a vga drivert, az arch csak a LUKS prompt után tölti be. Debian telepítőben ki tudtam választani a titkosított partícióra a noatime discard flageket, és működik az fstrim :) Samsung840-nél a continous(folyamatos trim blacklistelve van a kernelben a ha jól tudom), ezért időnként futtatnom kell az fstrim-et, vagy van rá systemd service de abban nem bízom.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés