- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fire/SOUL/CD: INGYENES Clone és Backup-Restore alkalmazások tesztje [2024]
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Most az i3-gaps WM -et raktam fel natív Arch-ra, ez X-es és legalább minden app fut, Sway -en sokminden nem indul el, ha bekapcsolom az xwaylandet és olyan appot indítok ami igényli akkor kidob koznolra a Sway, nincs kedvem debugolni, meg nem is értek ennyire mélyen a rendszerhez. Át chromecastoltam chrome-val tv-re az i3 képét, míg KDE-n ez a művelet 100%-on pörgette a procit, itt beérte a chrome 50%-al, és a chromecastolás befelyezése után a terhelés visszaesett a normál terhelésre 5-10%-ra, ez KDE esetén marad 100%-on és csak a restart segít. A tiling wm mintha tv képernyőre termett volna sokkal kezelhetőbbnek tűnik tv-s böngészésre, online webes videózásra. A memória foglaltság a chromecastolás alatt ~1gb körül volt, ez a KDE alatti chromecastoláshoz képest nagyon jó! Gondolkodok pl egy Rock Pi X x86-os sbc beszerzésén, ebben csak 4gb memória van, de pálcika wm-ek mellett ez bőven elég lenne, kifejezetten tv-s böngészéshez venném. Openbox-al is próbálkozni fogok(virtuális gépen nagyon jók a memória foglaltsági tapasztalataim), már fel is tettem a natív rendszerre, csak ezt bonyolultabb testre szabni mint a sway/i3-at, jól jönne ha megdobnál néhány példa konfiggal, leírással. Felfedeztem ha rendszerindítás után egyből KDE-t indítok és kilépek belőle konzolra akkor a szutykai a memóriában maradnak, sokszor igen magas proci terhelést okozva, amin csak a restart segít. Ha indítás után közvetlenül sway/i3-at indítok akkor sokkal pattógósabb a gép töredék a proci terhelés és a memória foglaltság, és még a chromecastolás is 50%-al kevesebb procit fogyaszt, még akkor is ha webes videót nézek közben, tehát a pálcika wm-ek használhatóvá tették a chromecastot de az 50%-terhelés még mindig sok, ezen lehetne még kicsit faragni ha linux szakértő lennék, de sokat faragni nem lehetne belőle valószínűleg, talán egy -10%-ot. Windows alatt a KDE-hez hasonlóan szintén közel 100% terhelés van chromecastolás közben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- TCL LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- HTPC (házimozi PC) topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- iPhone topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- Eladó Új Motorola G31 4/64GB szürke / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged