Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Frawly

veterán

válasz Shyciii #6740 üzenetére

A kijelzőméret relatív, mert az is számít, hogy milyen közelről nézed. 4K felbontásnak meg valóban nagyobb képátlón van értelme, kicsin sem mutat rosszul, csak a kicsi kijelző nem profitál belőle.

Abban igazad van, hogy néhány tiling WM-ben alapból van ablakdísz, de nagyon minimalista, skin nélküli, egyszínű valami. Általában ezeket is eltünteti az, aki ilyen WM-et használ. Skinezni sem lehet ezeket az ablakdekorációkst, csak ki-be kapcsolni, meg bekapcsolt állapotban a színét megadni (ami lehet transzparens is általában, de kivétel biztos ebben is van, ha támogatott is, akkor is kell kompozitor is hozzá). Háttérképnek valóban nem sok értelme van tiling WM-en, hacsak nem használsz az ablakok között rést. Én nem használok, de én szeretem, ha valami szép háttér fogad, és arra nyitom az alkalmazásokat.

A Konsole-ról pont azt írom én is, hogy bloat. Csak példának hoztam fel. st-ből jó a Derek Taylor-féle változat is. A lényeg, hogy ne gyári default st-ből indulj ki, mert azt elég nehéz normálisra bekonfigurálni meg patchelni.

Képmegjelenítés azért kell terminálba, mert néhány terminálos fájlkezelő tud képekről előnézeti képet mutatni, ami hasznos, illetve w3m böngésző is tud ilyet, szintén terminálos. Na most már, ebben az st régen elvérzett. Persze csináltak hozzá patch-t, amit egyébként ráhegeszteni se nehéz, kivéve, ha több másik patch-csel használod együtt, mert akkor rémálom. De azt hiszem, hogy a Luke Smith-féle st patchelve van erre is, talán a Derek Taylor-féle is.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés