- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Banyasz papa: segitség kérés
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- droidic: A Coffee Lake titkos nyolcmagos processzora – CC150
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #6137 üzenetére
"Endeavour-t amúgy miért választottad?"
Legelőször egy véletlen folytán "jött szembe". Épp akkor volt telepítve egy friss rendszerem és a FF-ban még nem volt beállítva a NoScript bővítmény. A Distrowatch-ot nézegettem és egy reklám bannerben volt benne ( ezt a NoScript tiltja ). Ránéztem, letöltöttem. Majd később VBoxban kipróbáltam és bekerült a lehetséges esélyesek közé. Ezután lett belőle éles telepítés is.
Most meg a cimbim kis notijára heggeszettem fel ArchLabs helyett. Mert hogy ott is előjött a mai mizéria. Csak arra gondoltam, hogy ezen talán nem, de még is. Az ArchLabs ellen szól egy kicsit az a tény is amit ma, följebb idéztem a nem futó service-k kapcsán. Ugyan is nem fut a ntp service, ami frissen tartaná a rendszer időt. Ez úgy bukott elő, hogy cimbim szólt a multkor, hogy nem jól jár a az órája. Valójában mint kiderült a bios órája a ludas, viszont pontos időt meg nem húz a rendszer sehonnan.
Ez még egy megoldatlan feladat, utána kell járnom.
A vicc az egészben, hogy az Endeavour órája is előrébb van 1 órával viszont neki van ntp.conf fájlja, míg ArchLabs-nak nincs. De ettől függetlenül nem frissül az idő. Hiába jó időzóna van neki megadva.
Ez majd egy új téma lesz, csak előtte megpróbálom magam megoldani. Ha nem boldogulok vele, akkor jövök majd ide kérdezni. -
törölt tag
válasz
ubyegon2 #6137 üzenetére
A kezdő Arch vagy Arch klón külön topik szerintem se rossz ötlet. Nem hígulna az Arch szál és a kezdők sem olvasnának nekik esetleg még irreleváns támát-info-t. Az "öreg" Arch motorosoknak sem kellene feltétlenül a kezdők botladozásait olvasni, szelektálni a posztok között. Megmaradna nekik a választás szabadsága.
Én szinte az összes Arch klónt kipróbáltam, azzal az indíttatással. Miszerint még nem érzem magam képesnek egy pure Arch összerakására. Igazából ott vannak hiányosságaim, hogy mennyi az a minimum ami nekem elég. Ezt fedik el a klónok. Erre jó tapasztalatom volt az ArchLabs, hogy hány service-t kell beindítani, fixálni telepítés után.
Csak olyan klónok foglalkoztatnak, amelyek a lehető legközelebb vannak az origi Arch-hoz. A saját repojuk minmális csomagot tartalmaz. Egy két saját GUI témával és általuk írt progival. Ilyen szempontból a Manjaro és az Arco kiesik.Azt én nem tekintem "belevauzásnak", ha más szögből is rávilágítanak dolgokra.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- E-roller topik
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA® driverek topikja
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest