Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 13 – Néhány egyszerű, de finom étel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
- sziku69: Szólánc.
- talmida: My Art II.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Siriusb
veterán
man pacman

Szóval a dupla y kényszeríti az adatbázis frissítést. A KDE-ben nyugodtan megnyithatsz egy terminált és ott rootként mehet a pacman -Syyu, ahol az u jelzi, hogy rendszerfrissítést kérsz.
Bruteforsz kolléga is jó tippet adott, bár én inkább kettéválasztom a hivatalos és nem hivatalos csomagok frissítését, a pacman után jön a yaourt -Su --aur.
Ha yaourt-ot vagy más wrappert használsz, arra ügyelj, hogy ne rootként futtasd (sudo, fakeroot csomagoknak fent kell lenni).Én Ubuntu után álltam rá Arch Linuxra és azóta sem bántam meg.
Hálózat:
networkmanager helyett kipróbálhatod a wicd-t is, ha nem kell ppp, úgy emlékszem, az jelzi a jelerősséget, illetve a netcfg-hez is van GUI: ArchAssistant, de arról csak annyit tudok, hogy profilok közt lehet váltani, ám jelzi-e a jelerősséget, passz.
Illetve conky-ban is ki tudod rakni %-ban és grafikusan is a wireless hálózat erősségét. -
Brutforsz
senior tag
A pacman -Syy (vagyis a csomaglisták kényszerített újratöltése) nem szükséges a teljes rendszerfrissítéshez, azt például akkor célszerű használni, ha megváltoztatod a letöltési tükrök listáját.
Ha használod a yaourt alkalmazást, akkor mindent egyben megoldásként a yaourt -Syua parancs a hivatalos tárolók mellett az AUR-ból származó csomagokat is frissíti.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anime filmek és sorozatok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen légkondit a lakásba?
- Világrekordot ünnepel az ASRock
- Ilyen olcsó sem volt még egy Apple notebook
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Unigine Superposition Benchmark
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Apple Watch Series 10 GPS+Cellular 46mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 8700F 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 Ti 16GB Lian LI LANCOOL207 ADATA 850W
- Clevo 1060 6GB Mxm 3.1 laptop videó kártya ingyen házhoz szálitással
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Ultimate előfizetés akár 3856 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

BoB