- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
Shyciii #6841 üzenetére
Vifm-ből hívott csoportos átnevezés vim-ben grep/sed-szintaxissal:
:%s/[0-9]{2}/0\0/gNem teszteltem, de azt kéne csinálnia, amit írsz, a kétjegyű számokat (de csak azokat) átcseréli háromjegyűre. Ha látod a listán, hogy helyesen cserélt le mindent, a végén ZZ billentyűkkel kilépsz vim-ből, és visszakapod a Vifm-et, az átnevezett fájlokkal.
A „:” parancsmódba teszi le a vim-et, az „s” a substition rövidítése/parancsa (általános alakja s/keresett/cserestring/ formában szokásos), előtte a % jel azt jelenti, hogy az összes sorban hajtsa végre, ne csak az első sorban, a „g” a végén meg a global rövidítése, ami miatt egy soron belüli többször előfordulásokat is lecserél, ez az esetünkben nem szükséges, mert egy sorban egy egyezés lesz, de én megszokásból mindig gyűröm a végére a g-t. A [0-9] számjegyet jelent, a {2} pontosan két előfordulást egymás után (lehetne [0-9][0-9] formában is írni), a \0 a keresett kifejezést teszi oda az extra 0 után pluszban.
Nem árt megtanulni regexp-pül, mert nem csak csoportos átnevezéshez jön jól, de scriptekben, meg úgy általában linuxoknál, Unix-származékoknál, programozásnál, nem csak vim-ben, de bármilyen regexp képes editorban, prognyelvben, terminálban grep/sed-hez, még a Total Commander, Double Commander is támogatja alternatívaként a saját regexp formátumán felül. Előnye, hogy a Commader-ek [bla][bla] regexpjénél többet tud, rugalmasabb, igaz bonyolultabb is, és nehezebben olvasható.
Az awk-t én sem szeretem, túl bonyolult a szintaxisa, de ha oszlopszerű adathalmazból akarsz kinyerni oszlopokat, akkor arra viszont könnyebben használható, mint egy posix/grep/perl regexp.
(#6842) májkimiki: ez ilyen. Főleg, ha ilyen 2 magos, 2 szálas példányod van (vannak erősebb, 4 magos, 4 szálas modellek is), nuku L3 cache, alacsony órajel, alacsony IPC. Ahogy nézem, még hardveres virtualizációt sem támogat. Ha ez vigasztal, Windows alatt még sokkal rosszabb lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- BestBuy ruhás topik
- Suzuki topik
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Béta iOS-t használók topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3081
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (2) (ELKELT)
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest