- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
-
LOGOUT
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shyciii
veterán
No ezen a héten végig úgy dolgoztam, hogy nem Openbox-ot használtam, hanem tiling WM-et, méghozzá Bspwm-et. Elsőnek tapasztalat. Számomra használat szempontjából semmivel nem jobb, mint az Openbox. 2-nél több ablaknál már a 3-dik ablak túl kicsi információra. Ha mindhárom ablakot ugyanakkora méretre hozom, akkor meg egyik ablakban sem kényelmes dolgozni. Ezen okok miatt 2x annyi workspace-t kellett létrehoznom, mint amit Openbox alatt használtam. Gyorsaságot nézve nem látok különbséget. Mindkettőt könnyű konfigurálni. Egy dologban viszont jobb a Bspwm, mint az Openbox: összmemória foglalás 17MB-al kisebb, tehát így nézve érezhető a "könnyebség".
És hogy miért Bspwm-et használtam? Nos:- Könnyű konfigurálni, egyszerű a nyelve
- Gyors
- Kevés memóriát fogyaszt
- számomra jól testre lehet szabni, és mégse bonyolódik elMi volt a bajom a többi tiling wm-el:
-i3: elsőre egyértelmű volt hogy azt használjam, hisz nagyon népszerű, így biztos tökéletes lehet. Nos bár eszméletlenül jól dokumentált (gyakorlatilag a legjobban dokumentált), viszont 2 komoly bajom volt vele: a layout amit használ a progik megjelenítésére az egyszerűen szar. Egyenlőr mértékben osztja fel vertikálisan, vagy horizontálisan. Ennyire képes az automata módja, slussz, kész. Persze lehetne úgy, mint a bspmw, csak éppen kétszer annyi bill kombót kellene nyomkodnom. AUR-ban van autotiling, ami megoldja ezt a problémát (sok embert idegesít ahogy olvastam), ami egész jól működik, viszont totál összezavarodik mikor a már megnyitott ablakokat helyezgetném, ez viszont elég nagy probléma. Másik gond, hogy egyszerűen zabálja az erőforrásokat. Pontosan ugyanazt belőve a háttérbe, mint ami Openbox-nál használtam, és csak 5MB-al fogyasztott kevesebb memóriát az i3, mint az Openbox...
- Spectrwm...hát ezt borzalmas volt konfigolni, és nem is tudtam teljesen testreszabni, ahogy nekem kellett volna. Polybar is vacakolt, úgyhogy hagytam a francba.
- Qtile...nagy reményeim voltak. Bár a konfigolás részben bonyolultabb a Bspwm-nél, viszont több minden megoldható benne. Kivéve pár dolgot, úgyhogy azt a xinitrc-ben kellett beállítanom. Előnye, hogy nagyon sokféle layout-ot tud kezelni. Van olyan is, ami majdnem egy az egyben tudja a Bspwm-et. Viszont nem mondanám baromi gyorsnak. Egy hangyányit lassabb, mint az i3, vagy a bspwm. Egy dologban hatalmas csalódás. A memóriafoglalása nem hogy kevesebb az Openbox-nál, hanem 26MB-al több. Ez tiling WM-nek kifejezetten sok, de hogy az Openbox is sokkal jobb így nála...- xmonad. Megláttam a config file-jat, és úgy döntöttem, hogy a Haskell nem nekem való.
- herbstluftwm. Ez teljesen manuális. Nekem kell meghatározni minden ablaknál hogy hova kerüljön. Kösz nem.
- dwm. Akárhányszor változtatok, mindig újra kellene fordítanom. Kösz nem.
Hidegindításkori memóriafoglalások:
Openbox: 201MB
i3: 196MB
Bspwm: 185MB
Qtile: 227Mb
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Jövedelem
- Gamescom 2025: Tandem OLED monitorok az ASUS-tól
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- World of Tanks - MMO
- Bluetooth hangszórók
- iPhone topik
- iPad topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3183, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest