Hirdetés
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- 
			  LOGOUT Android dual SIM szakmai mélyvíz  Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik! Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
 Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel: "melyik alkalmazás, ami" "melyik alkalmazás, ami" "milyen tokot vegyek" "milyen tokot vegyek" "piros hátlap hol kapható" "piros hátlap hol kapható" "honnan vegyek telefont" "honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
- 

Blue Eagle őstag válasz  killer8586

üzenetére killer8586

üzenetéreLGMobile Support Tool-lal próbáltad? Abban van egy olyan funkció, hogy Frissítési hibák kiküszöbölése vagy hasonló. Ezzel kéne megpróbálni. Az online letölti az aktuális romot és flesseli, csak meg kell adni a kívánt adatokat, ha kéri. 
- 

Blue Eagle őstag válasz  Keeperv85

üzenetére Keeperv85

üzenetéreÉn is már célirányosan leformáztam egyszer a két protectet. Még jó hogy volt mentésem a MTKDT révén. 
 Azt vettem még észre, hogy a protect tartalom képes változni. Pl ha SIM ME lock eset áll elő. Gyors megoldás a sim me lockra ha visszaflesseljük az eredeti, lementett két protectet, tölöljük rekóban indított fájlkezelővel a data/nvramot, és azt a modemet valamint mddb-t tesszük a romba vissza, ami az adott nvramhoz való. De ez már egy másik történet.Mintha már én is vettem volna észre olyat, hogy a protectek létrejöttek full format után, de nincs konkrét megfigyelésem erről. 
- 

Blue Eagle őstag Kedves Upo! Nekem is Cappa magyarázta el. Viszont úgy emlékszem magam jöttem arra rá, hogy kinullázott nvramot sima ügy kettő perc alatt megírni az IMEI & SN Writer-rel. Persze amelyik telónak ez fekszik. A Vista-ra kicsit nehezen tudtam felrakni a CDC serial drivert, de ezután minden ok volt. Vagy fél tucat nvramot készítettem már Lenovo P780 sorstársaimnak. 
 Teljesen hiánytalan nvramokat méghozzá.
 Imei1, imei2, wifi cím, bluetooth cím, sorozatszám. Ezeket mind beleírtam. Most is kettő nvramot el kéne készítenem, de má megin szervizben a notim.
- 

Blue Eagle őstag válasz  csl1982

üzenetére csl1982

üzenetéreAkkor az nagyon jó ha az eredeti sértetlen nvram van lementve. 
 Én csak azt mondom, egyszerűbb lementeni és gebasz esetén visszarakni, mint ez a sok hókusz-pókusz egérkattintgatás.Valóban lehet, hogy ennek a telónak a Maui jó, amit pedig én írtam az nem. (Szerencsémre nekem jó az IMEI & SN writer, de csak teljesen kinullázott nvram-ra hajlandó az IMEI-ket felírni. A másik dolog, amiért jónak találom az az, hogy wifi és bluetooth mac címet is tudok vele iratni, így a wifi hálózatok listánában szereplő kellemetlen NVRAM Error sor is orvosolható.) A zárójeles rész itt a végén számodra akkor figyelmen kivül hagyandó. 
- 

Blue Eagle őstag válasz  csl1982

üzenetére csl1982

üzenetéreOké, az jó, hogy van nvram.bin-ed mentésből. Kérdés, vajon jó e? Mikori, milyen állapotban lett lementve? Amikor már elkefélt állapotban volt? Mert akkor hiába! Több Lenovo P780 tulaj keresett meg ezzel a problémával, elküldték a lementett nvramot, de az hibás volt, tehát IMEI nuku. Jó helyen kapiskálsz: 
 Nvram megírás kellékei:
 -IMEI & SN Writer
 -az ominózus telefon
 -apdb, mddb (az mddb kinyerhető a teló romjából is) fájlok (Keeperv85 nem véletlen kérdezte van e a telóhoz gyári firmware csomag)
 -Winhex-szel kinullázott nvram.bin képfájl.A kinullázott nvram.bin-t flesselni FT-lal a telóra. A windows-t feldrájverezni CDC-Serial drájvval, hogy amikor az IMEI & Sn Writer Meta módba lépteti a telót, akkor a kommunikáció felépüljön. 
- 

- 

Blue Eagle őstag válasz  siryeti

üzenetére siryeti

üzenetéreMTKDroidTools mentés visszaállítása SP Flashtool-lal Ezt elkészíteni! 
- 

Blue Eagle őstag válasz  okularum

üzenetére okularum

üzenetéreOké, de mire vonatkozó sorozatszám ez? Maga a készüléknek a sorozatszáma? Ez az nvramban van, ugye? Akkor van olyan rom ami nem tudja vagy akarja korrekten kiolvasni? Mert nálam is ez a helyzet az SLXROM esetében. A gyári Lenovo romok a korrekt számsort mutatják. Arra gondolok, hogy az SLX-ben nem a típusnak (P780 helyett S920) megfelelő modem van. Lehet ez az oka. 
- 

Blue Eagle őstag 
- 

Blue Eagle őstag válasz  juventusfan

üzenetére juventusfan

üzenetéreEz sokkal szakmaibb profilozású fórum, szigorúan a "motorháztető alatt" lévő problémák megoldására. 
 Ez olyan könnyű kérdés ide, hogy nem tudom a választ. Az ki van zárva, mert nem tudom  
- 

Blue Eagle őstag A ciklámen csík jelenti a kipipált azaz feltölteni kívánt részek checksum ellenőrzését. Ha ennek vége, akkor írja ki alul, hogy search, ezután kell a telót rárakni az usb-re, vagy az akkut visszatenni. A mindenek előtti mentést az érzékeny partícióknak én is javaslom. Avagy mottó: mentés nélkül sehová. 
- 

- 

Blue Eagle őstag Szerintem is le lehet gyalulni, csak legyen full readback és "FT-nek emészthető" preloader. Mert utóbbit az FT readback nem tud, csak azt a 6MB-os preloader partíciót egyben. Az MTK Droid meg flesselhető preloadert (119 kB) gyárt átalakítás után a preloader és dsp-ből (2048 kB). 
- 

üzenetére Keeperv85

üzenetéreSzóval: Lerongyoltam teljesen a P780-asom EMMC-jét. Ez lett belőle: Ismeretlen, nem felismerhető USB-eszköz. Na meg egy tégla. Normál módon a flesselés nem megoldható. Flesselést Meta módban kell indítani. Már megy is: Ha mégsem menne, akkor itt a driver 
 vagy A3000_extended_driver
- 

Blue Eagle őstag válasz  Nerich34

üzenetére Nerich34

üzenetéreHa rádugod a telót a PC-re, akkor van a "eszköz csatlakoztatása" hang a windows részéről? Az eszközkezelőben történik változás? Akár csak egy pillanatra is? Esetleg "Ismeretlen eszköz" buborékot kapsz? (#819) Keeperv85 Nem baj. Az akkor is kijavítható. Másnem le kell formázni a preloader partíciót és Meta módban indítani a flesselést. 
- 

Blue Eagle őstag válasz  Nerich34

üzenetére Nerich34

üzenetéreRom flesseléséhez nem is kell bekapcsolni. Telepítsd PC-édre elsőként ezt a drivert: MT6577_USB_VCOM_drivers Kánonban segítünk, látod!  
- 

Blue Eagle őstag Nem, mert az első dolog lehetőleg a teljes mentés. Miért: 
 Pl, a kapott scattert összehasonlítod a letöltött firmware scatterjével, így biztosabb vagy abban, hogy talán tényleg ide való a rom. Vannak olyan partíciók amik kellenek a telefon működéséhez, viszont a letöltött firmware nem tartalmazza. Pl nvram, protect s és f. Cappa72 blogjában keresgélj.
- 

Blue Eagle őstag válasz  Sir Sparrow

üzenetére Sir Sparrow

üzenetéreTalán akkor ez lehet a baj. csinálj egy adb_usb.txt-t és másold bele ezt: # ANDROID 3RD PARTY USB VENDOR ID LIST -- DO NOT EDIT. 
 # USE 'android update adb' TO GENERATE.
 # 1 USB VENDOR ID PER LINE.majd a kiterjesztést ini-re nevezd át. Próba...  Áh! nem jó! Nekem teljesen más és sokkal több állomány van ott jelen!!! 
- 

üzenetére Sir Sparrow

üzenetérePedig adb_usb.ini fájlnak kell lennie a gépeden! Útvonal: Users\felhasználó\.android 
 Lehet, hogy másik meghajtón van a Users?
- 

üzenetére Keeperv85

üzenetéreEgy adb_usb.ini fájlt találtam a gépemen. Ezt megnyítva a Notepad++ -al, az alábbi három sor van benne: # ANDROID 3RD PARTY USB VENDOR ID LIST -- DO NOT EDIT. 
 # USE 'android update adb' TO GENERATE.
 # 1 USB VENDOR ID PER LINE.Megjegyzés: nálam minden ok az ADB és egyéb kapcsolatokkal. 
- 

üzenetére Sir Sparrow

üzenetére
- 

Blue Eagle őstag EEz igen! Elismerésem!  
 A ZTE Blade fórumba nem akartam beleszólni, főleg nem apeelme szakértő úrnak, de itt a kinyilatkozása arról amit te meg tudtál csinálni, és vetted is a fáradságot, ez nem volt hiábavaló. Ugyanis (lehet nem tudja apeelme), de a P780 esetében readback-kal kiolvasott preloader szakaszt nem lehet visszaflesselni.
 Az most más dolog, hogy a P780-hoz rendelkezésre áll minden sarkon a preloader.bin, sőt még egy fajtája is a 2014.03. utáni gyártásúak részére. De mi van az olyan klón MTK készülékeknél, amelyekhez sovány a rom.
- 

Blue Eagle őstag válasz  WOT-H-A-C

üzenetére WOT-H-A-C

üzenetérePontosan jól gondolod a flashtool readback dolgot. Különösen a protect F és protect S még nem árt. De amúgy mindent, az a biztos. A legfontosabb a preloader lenne, de azt meg natúr vissza rakni nem lehet. Cappa nem tudom rájött e a megoldásra, hogy lehet a teljes szakaszból származtatni azt a bizonyos 100-200 kB preloadert? 
- 

Blue Eagle őstag válasz  WOT-H-A-C

üzenetére WOT-H-A-C

üzenetéreEgy kis kiegészítés: Ha van MTKDT nvram mentés ugyebár nvram.bin névvel kiterjesztéssel, akkor az csak önmagában is download-olható SP Flash tool-lal úgy, hogy a scattert megszerkesztve kivesszük a nvram elöl a _nodl_ előtagot. Így a FT-ban megjelenik az Nvram sor, aztán csak tallózni kell az nvram.bin-t és mehet a Download. 
- 

Blue Eagle őstag 
- 

Blue Eagle őstag válasz  don pardon

üzenetére don pardon

üzenetéreMTK Droid Tools-val próbáltad? Milyen telód van? 
- 

- 

üzenetére don pardon

üzenetéreEZT a megoldást is nézd meg. Bár ezt én még nem alkalmaztam. Az Enginer módot a MUT-ból nyithatod. 
- 

üzenetére don pardon

üzenetéreA CWM az alábbi partíciókat menti le: boot, system, data, cache, sd-ext. Tehát az ominózus nvram partíciót nem menti le! Egyedül a data/nvram-ban van "valami". Talán. De erre nem kell mérget venni. Itt most az nvram partíciónak kéne egyben lennie. 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Napelem
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Nintendo Switch 2
- Ingatlanos topic!
- Metal topik
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 12/512GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- iPhone 13 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 92%/p4528
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- Xiaomi 15 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új pc házak! Kèszleten!
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 PLUS A-Data 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest