- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- borg25: Kórházi beszámoló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
-
LOGOUT
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85 #776 üzenetére
Köszi!
Eddig nagyjából én is eljutottam
Kicsit körüljártam a dolgot és valami ilyesmi a dolog:Szóval a recoveryben a rutin ellenőrzi a su bináris (vagy symlink) meglétét a bin és az xbin mappákban. Ha egyikben sincs, akkor felajánlja a rootolást. (Itt jegyezném meg, hogy az a root.zip, ami jó JB-re, egyáltalán nem jó, pontosabban kevés KitKat-hoz, további fájlok is kellenek, nem csak a su bináris meg a /bin/.ext/.su. Merthogy amikor problémám volt a rootolással, valaki írta, hogy ugyanaz a script jó hozzá, mint JB-hez. Hát nem jó.)
Ha valamelyik mappában megtalálja, pl az xbin-ben ( if (0 == lstat("/system/xbin/su", &st)) akkor megnézi, hogy egyáltalán reguláris fájl-e (if (S_ISREG(st.st_mode)).
Ha az, akkor megnézi a kapcsolók állapotát egy maszkolással, mégpedig a set user id és a set group id kapcsolókat
if ((st.st_mode & (S_ISUID | S_ISGID)) != (S_ISUID | S_ISGID)).Na ez nem világos, miért ezeket nézi?
KitKat alatt ezek a kapcsolók törlődnek, vagyis ez a feltétel sosem lesz igaz, ha egyszer is futtattuk a rendszert. Vagy valami ilyesmi. Az is igaz, hogy 10.1-es a fordítói környezet
Aroma File Managerben megnézva a rutin által elfogadott kapcsolók ezek: rwsr-xS-x, mert be van állítva a setUID és a setGID is. Elindítva a rendszert azonban ez visszaáll rwxr-xr-x állapotra, ami persze nem passzol a recoverynek.
JB alatt nincs ilyen gond. Igazából itt sem, csak érdekes. Valamit már megint nem tudok
Mondjuk ez már kicsit kilóg a fórumtémából, asszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hálózati / IP kamera
- Azonnali fotós kérdések órája
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Raspberry Pi
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest