Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? Igen, gyere, mutatom, hogy hol...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: KLINTHOLM 3 fiókos fekete, acél, zárható kiegészítő elem
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
-
LOGOUT
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz
Keeperv85
üzenetére
Köszi!
Eddig nagyjából én is eljutottam
Kicsit körüljártam a dolgot és valami ilyesmi a dolog:Szóval a recoveryben a rutin ellenőrzi a su bináris (vagy symlink) meglétét a bin és az xbin mappákban. Ha egyikben sincs, akkor felajánlja a rootolást. (Itt jegyezném meg, hogy az a root.zip, ami jó JB-re, egyáltalán nem jó, pontosabban kevés KitKat-hoz, további fájlok is kellenek, nem csak a su bináris meg a /bin/.ext/.su. Merthogy amikor problémám volt a rootolással, valaki írta, hogy ugyanaz a script jó hozzá, mint JB-hez. Hát nem jó.)
Ha valamelyik mappában megtalálja, pl az xbin-ben ( if (0 == lstat("/system/xbin/su", &st)) akkor megnézi, hogy egyáltalán reguláris fájl-e (if (S_ISREG(st.st_mode)).
Ha az, akkor megnézi a kapcsolók állapotát egy maszkolással, mégpedig a set user id és a set group id kapcsolókat
if ((st.st_mode & (S_ISUID | S_ISGID)) != (S_ISUID | S_ISGID)).Na ez nem világos, miért ezeket nézi?
KitKat alatt ezek a kapcsolók törlődnek, vagyis ez a feltétel sosem lesz igaz, ha egyszer is futtattuk a rendszert. Vagy valami ilyesmi. Az is igaz, hogy 10.1-es a fordítói környezet
Aroma File Managerben megnézva a rutin által elfogadott kapcsolók ezek: rwsr-xS-x, mert be van állítva a setUID és a setGID is. Elindítva a rendszert azonban ez visszaáll rwxr-xr-x állapotra, ami persze nem passzol a recoverynek.
JB alatt nincs ilyen gond. Igazából itt sem, csak érdekes. Valamit már megint nem tudok
Mondjuk ez már kicsit kilóg a fórumtémából, asszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iphone SE 2022 64gb Új akku
- Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 256gb - Szép állapot, új kijelző, akku 77%, akár beszámítással
- Apple iPhone 12 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- iPhone 13 Pro 128GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4545
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3919, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Apple Watch SE 2gen 40mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Bomba ár! HP ProBook 450 G1 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest