- Ingyen kellene, de tegnapra
- R.I.P. Aláírások
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Aktív témák
-
KMT
addikt
válasz
atillaahun #42739 üzenetére
Ha tovább nézed, benne van, hogy mivel gyorsabban lejön wifi-n az adott adat, így végeredményben az fogyasztja a legkevesebbet.
-
(jan)
őstag
válasz
Érdekes, akkor nem tudom mi lehet ezzel a vacakkal, ha gariba visszaviszem hulyenek fognak nezni ?
-
Necc
addikt
válasz
"Szar az android" dologra +1
En is rengeteg OS-t kiprobaltam mar, ideertve a windows CE-t is (sokan szerintem azt se tudjak mi az).
A REGI OS-ek mint windows CE/MOBILE (nem a mai phone), symbian, meego linux nagyon jok voltak, ezekkel a telefonokkal/"tabletekkel" (ez alatt inkabb a mikroPC-ket ertem) valoban azt csinaltal amit akartal, egyetlen kikotes az volt, hogy az OS-t nem cserelhetted le (kiveve meego linux), nem volt szarrakorlatozva, es alig voltak megkotesek.
Ugyanakkor egyetlen nagy melleloves is volt ezekkel a regi OS-ekkel: vas kellett ala, draga volt az ilyen keszulek, illetve elsosorban az uzletemberek uzleti igenyeit probalta kielegiteni, egyaltalan nem foglalkoztak a nagyobb (es egyuttal hulyebb) tomegekkel.
Ezen probalt valtoztatni a Nokia az N szeriaval, hogy a multimediara is kielezze ezeket a modelleket, az N73, N82, N95 vonal etalonnak szamitott a maga idejeben, magam is sokaig nyuztam egy N82-t, illetve az SE is igyekezett ott lenni a szeren, csak sajnos a symbian UI-ja, igy az alkalmazasok nem voltak kompatibilisek a Nokieval (de az SE erintos symbianokat csinalt, joval az erintokijelzok robbanasa elott).A masik hatalmas hatrany, hogy idovel a Symbian kerekedett felul, egysereplos lett az okostelefonpiac, csak sajnos a felhaszsnalok hulyek voltak. Sokan azt se tudtak, hogy okostelefonjuk van es minden alkalmazast a piros gombal csak hatterbe raktak, nem leptek ki belole, es ment az anyazas, hogy hamar lemerul a hulye felhasznalo telefonja, mert toketlen hozza es fingja se volt arrol, hogy a kamera alkalmazast be kellene zarni...
Emlekszem amikor kiallitasra mentem, kezembe vehettem a Nokia akkori csucskeszuleket (N85), es azt lattam hogy akad mint a barom, mert a sok birka csak a hatterbe dobta az appokat.
Igy nem lehet tomegeknek eladni okostelefont.Aztan idovel berobbant az erintokijelzok kora, jottek az iVackok meg az androidok, kesve jott a widnows is de ezuttal "phone" neven.
Ezekkel a telefonokkal mar szakikottak a multtal, es nem az uzletembereknek illetve a masinamaniasoknak keszultek, hanem a tucat(hulye)nepnek, ehez pedig valtoztatni kellett a korabbi gyakorlatokkal.
Az elso valtoztatas a multitasking atirasa volt, a hulye embereket egyszeruen keptelenseg megtanitani arra, hogy a megnyitott alkalmazast be kell zarni, igy az android a hatterben futo alkalmazasokat magatol kilovi, CPU eroforrasait pedig elveszi (kiveve ha az app szolgaltataskent jelzi magat, de ekkor is bezarhatja az android ha keves a RAM), az iVacak egyszerre 1 alkalmazast enged futtatni (pont ugyanugy mint a regi JAVA-s telefonok), idovel persze ezen mar valtoztattak de a lenyeg megmaradt, a Windows Phone pedig egyszeruen lehibernalja a hatterbe rakott alkalmazast. Igy megoldottak a hulye emberek "minden appot csak a hatterbe rakok es nem zarom be azt mert fingom sincs hogy mi is az" dolgot megoldottak.A masik valtoztatas ami sok sok, regi OS-t hasznalo emberben biztositekot vert ki az a kulonbozo platformok agyonkorlatozasa, rendszerszinten lehetetlenne tettek az alkalmazasok irasat, de erre is a tucat(hulye)birka emberek miatt volt szukseg, akik minden szart felpakoltak a telefonjukra IQ nelkul amit talatak vagy csak olvastak rola, aztan a vegen csodalkoztak hogy feltegla van a kezukben vagy tobb tizezres mobil szamla...
/dupla off/
Ugyanez a jelenseg amugy megfigyelheto akkor is ha maszekban javitod a juzerek gepeit: minden gep tele van pakolva a netrol leszedett szarral aztan sipakolnak a fuledbe hogy "nem ertem mie lassu a gep, telepitsd ujra azt majd jo lesz" es ha engedelmeskedsz akkor meg ordibalnak veled hogy "hol a szarba van 2 evnyi konyvelesem" de a korabbi kerdesedre miszerint "te hulye juzer MINDEN FONTOS adatodrol csinaltal mentest? Biztos? egesz biztos? halal biztos?"
/dupla off vege/Na ezzel a 2 fontos valtoztatassal mar el lehetett adni a tomegeknek is az okostelefont, mert ok vannak tobben es nem azok akik szeretik aprolekosan tesre szabni a rendszeruket hogy a maximumot hozzak ki belole, es tisztaba vannak a felelosseg fogalmaval.
A maradek hianyzo lancszem mar pofon egyszeru: csapj hozza app boltot ami gyarilag legyen rajta a keszuleken, es epits gordulekeny rendszert hogy az ne akadjon, es alaposan szord meg marketinggel, es ne feledd el hogy legyen fenomenalis hype a platformod korul.
Ugyhogy igen, hulye buta rendszer mind az android, mind az iVacak, mind a windows phone, a regi kivalo rendszerek mint windows mobile, symbian pedig doglassu, dohos, fagyogat ugyhogy visszafele se igazan lehet mar menni, a meego linux ami egyesithette volna a regi rendszerek buzeralhatosagat ugy hogy a mai modern rendszerek elonyeit is megtartja pedig ez a M$-tol Nokiahoz atigazolt, majd az M$-nek tovig benyalo fasz pedig szepen kicsinalta.
De egy dolog valtozatlan: a hulye juzer. Az olyan emberrel aki mar attol megijed, hogy a kisujjat meg kell mozditani hogy valami kis torpe jelentosegu dolgot elerjen, azokkal nem lehet mit kezdeni, es nem eri meg rajuk idot pazarolni...
Ja, de egy dolgot lehet veluk kezdeni: ha van sok penze, vegyen maganak iVacak keszulekeket (telefon, laptop, stb...) amit hasznal max. 2-3 evig, hacsak ido kozben ra nem dumalja a hype hogy vegyen ujat.Bocs hogy hosszu lett
Aktív témák
- DJI Mini 3 pro RC drón szett - kijelzős távirányítóval
- Új Lenovo IdeaPad 5 x360 Érintős Laptop Tablet 16" -30% Intel Core 7 150U 10Mag 16/512 2K OLED+ Toll
- HP OMEN Gaming 16-wd0000nq - ÚJ 16" GAMER notebook - i5-13420H, 16GB, 512SSD, RTX 4050 (6GB)
- HP PROBOOK 460 G11 (9Y7S7ET) - ÚJ - 16" üzleti notebook - U5 125U, 16GB, W11pro
- Cisco ISR 4331/K9