Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Ez van, srácok...
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Garry84: Sumák aprós?
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Meggyi001: Fényerő csúszka / Brightness slider
Hirdetés
(használd a CYBSEC25PH kuponkódot további 20 ezer ft kedvezményért!)
Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
darvinya #40398 üzenetére
Mondatom első fele: "ha normálisan meg van írva" és bár nem tettem, de ezt erősen kellett volna nyomatékosítanom.
Az ilyen ismeretlen fejlesztőknél, vagy magánemberek hobbiból megírt alkalmazásainál (amiből azért dögivel van marketen, sőt a market 90%-a ilyenből áll, aka "tákolmányokból") pedig garantáltan előfordul ilyen aksileszívásos történet, vagy pislogsz hogy 1 nap után több 100 megát forgalmaz a telefon, "mítikus módon" bekapcsolgat a GPS lokalizáció, rootot igénylő alkalmazásoknál újraindulgat vagy érthetetlenül belassul a telefon, ritkább esetben téglásodik, stb...
Még a legmegbízhatóbb(nak) tartott fejlesztőknél is előfordul hogy valamit optimalizálatlanul dobnak ki, számomra a mai napig a legtipikusabb példa az IM+ progi, ami még lekapcsolt adathálózat mellett (wifi, mobilnet tiltva) is leszívja fél nap alatt az aksit mert "kifelejtették" belőle az ilyen jellegű energiatakarékos funkciókat.
Szóval igen, nagyon meg kell néznie az embernek mit is telepít a marketről, az esetek túlnyomó többségénél nem a hardverrel vagy az OS-el van a probléma, hanem a "szoftverrel", azaz a tákolmánnyal, és erős tapasztalatból tudom, hogy a live wallpaperek legjava pont ilyen tákolmány és nem is csodálom emiatt hogy a legtöbb emberben ki is alakult az a tévhit hogy a "live wallpaper lezabálja az aksit".
Hab a tortán hogy rengeteg esetben ilyen tákolmányokért sokaknak még van bőr a pofájukon pénzt is elkérni, de ez már off.
-
TRob1
veterán
válasz
darvinya #40398 üzenetére
Tehát az már egy "komplett" játék, ami állandóan fut.
Egyébként mindig vannak kivételek, de sztem el lehet mondani hogy általában nem jellemző a kiemelkedő akkuidő csökkenés (persze vmennyi töblet azért biztos van, csak nem igazán észrevehető). Karácsonytól új évig is használtam 1et (fenyő, hóesés...stb), de ott se vettem észre többletfogyasztást.
Természetesen ha vki azt bámulja órákon át, akkor azért megugorhat a fogyasztás... ahogy minden más alkalmazásnál is, ami használva van.
Aktív témák
- Gitáros topic
- HDD probléma (nem adatmentés)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Anime filmek és sorozatok
- Gumi és felni topik
- Trollok komolyan
- LEGO klub
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Itt a Panther Lake és az Intel rendkívül sokat vár tőle!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- További aktív témák...
- Garmin USB ANT Stick jeladó eladó
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3304
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest