Hirdetés
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Pajac: PassMark - Intel Core2 Quad Q9400
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
ggbuffon1897 #1934 üzenetére
Márpedig a nyolcmagos Ryzennek nem lesz kevesebb magja, akárhogy szeretnéd. Ez a specifikáció legelső sora. Értem én hogy valaki elvan i5-tel, mások meg elvannak pentiummal is. Ha zavar, hogy szerinted túl sok magja van, akkor még mindig nem ez a te processzorod, csak a billentyűzetet koptatod.
-
HSM
félisten
válasz
"miért mit kap érte? pontosabban mit nem?"
A hasonlatommal írnám le... A többség még csak szőnyegen aludt, és csak képen látott ágyat, vagy még ott sem. Értsd, fogalma sincs, milyen lenne egy jóval erősebb processzoron játszani.
Pont olyan, minthogy a többségnek a 60hz is elég, persze, mert sehol nem látak még egy durvább 144Hz-es monitort, meg alá elég erős gépet meghajtani, hogy azon ilyen.Természetesen vannak játékok, amik kevés magot/szálat (4 vagy kevesebb) használnak, oda a lehető leggyorsabb húzott i5 a tuti megoldás, de amelyik játék ennél többet is megeszik, oda bizony sokszor jól jön az erősebb vas. Lásd pl.: [link]
Illetve nekem még ez a Techspot idézet volt nagyon hasonló a saját tapasztalatomhoz: [link](#1936) Malibutomi: Pont ezaz... Átlagban több az FPS a négymagos i7-en, mert egyszálon erősebb, és általában a mai játékoknak ez még jobban fekszik, mint 16 szálra skálázódni, de pont ez eszi meg a simaságot, mert nincs ott még mondjuk két malmozó mag, amire mondjuk rá lehetne tenni a plusz feladatokat, amikor kellenek. Olyankor az i7 röcög picit, a Ryzen meg vajsima marad... Engem pl. ezek idegesítettek amíg i5-öm volt. Hiába volt sok minden magasabb FPS rajta, mint most az egyszálon jóval gyengébb hatmagosomon, mégis utóbbit mondanám számomra meggyőzőbb procinak. Persze, tegyük hozzá, én nem játszom extrém egyszálú-igényű játékokkal, mert arra továbbra is a húzott négymagos i5/i7 a best.
És azt is érdemes itt hozzátenni, hogy egy erősebb Ryzen már egyszál-igényes játékokban is elég jó szintet hoz, vagy 30%-ot büntet rá a régi hatmagosomra, majdnem a húzott Haswell i5-öm szintjét hozva, szóval szvsz abszolút az a jövőbiztosabb befektetés, ha valaki ma játékra vesz erős gépet.
Konkrét számok viszonyítási alapnak, Cinebench R15 egyszál, ryzen tuning nélkül ~160 pont, az ex-i5-öm 4400-on (4690K 2133Mhz ramokkal) olyan 170, a mostani hatmagosom pedig 4Ghz-en ~120 pont, a legújabb Skylake-Kabylake pedig durvábban húzva már 200 pont magasságát is elérheti. -
válasz
Mar masnak is leirtam, de legyen itt neked is: szoftverfejlesztesre, kulonbozo cellal letrehozott virtualis laborok futtatasara barmikor jobb a 8c/16t Ryzen, mint egy 7700(K). Nem kell lelonom az egyik virtualis gepet, hogy a masikat tudjam hasznalni, hanem parhuzamosan futhatnak, ergo jelentos idot takarithatok meg, amit eppen az aktualis munkara tudok forditani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Android szakmai topik
- ASUS routerek
- Battlefield 6
- LEGO klub
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Építő/felújító topik
- mefistofeles: A furcsa hobbi.....
- OLED TV topic
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- További aktív témák...
- Intel Core i7-14700 20-Core 2.1GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.40GHz) Processzor
- Intel Core i3-8100 100% tesztelt, hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 4570 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4440 4mag 4szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 4590S 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512B SSD GTX 1070 8GB Chieftec BD-25B-350GPB Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Vostro 3560 - i3-3120M I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" HD I HDMI I Cam I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest