Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
Februárban jön az új stepp,19 ben a Zen2.Megértem az aggodalmadat mert az FX-es idők után nehéz elképzelni, hogy évente jöhetnek új steppingek, mert ugye anno teljesen cserben volt hagyva a Bulldozer/Vishera platform, de már azért új szelek járnak újra verseny van és újra tud profitot termelni az AMD.
Hó elején vaciláltam, ha kijön az új intel gen beruházok megnézzük mit tud stb... de aludtam rá egyet és rádöbbentem, hogy teljesen felesleges teljesítményben sem tud annyival többet és valószinű egy éven bellül megint kukázhatnám a lapot és a Ryzen meg teljesen felhasználó barát, remek ár és remek teljesítmény.Akinek számít a pénz annak a Ryzen a befutó akinek az abszolút csúcs kell annak az Intel.[ Szerkesztve ]
-
Leon77
őstag
Hajjaj. Mikor fx-em volt operation lockre mapon (bf4) 64-es szervernél amikor nagy volt a matek folyamatosan tele voltam mikro laggal.
Na ez már nyomokban sincsen meg. Arról nem is beszélve, hogy mennyivel gyorsabban bejön egy-egy pálya és több lett az fps is jóval.
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
Fantomas80
tag
-
Valdez
őstag
válasz Fantomas80 #16704 üzenetére
Úgy látom nincs benne, de elvileg sok baj nem lenne vele. Elvileg samsung E die, vagyis dual rankos. 3000 Mhz-nél több nem várható tőle, de a dual rank miatt gyorsabb lenne mint a single rankos ram ugyanolyan órajelen.
-
kukucsakakuk
csendes tag
Sziasztok!
Kicseréli az üzlet a ramomat ami nem b die-os. (elégé instabil 2666-on tudtam használni csak)
Tudtok mondani valami jót olyan 55k körül ami nagy valószínűséggel meg majd 3200 on?
Én a G.SKILL 16GB Trident Z DDR4 3200MHz CL15 KIT F4-3200C15D-16GTZ -et néztem.
Ez jó szerintetek? Úgy olvastam ez már b die chippes.
Válaszoljatok hamar kérdek, mert meg kell rendelnem még ma, hogy kicseréljék.
Válaszotokat előre köszönöm!
-
Walter_White
senior tag
válasz kukucsakakuk #16708 üzenetére
Szia! Igen igaz.
Link is: Samu B-Die -
kukucsakakuk
csendes tag
válasz Walter_White #16709 üzenetére
Köszönöm! De még az lenne a kérdésem, hogy az van írva ennek a rankja single.
Ez mit jelent pontosan? Nem lassabb? Érdemes rá kicserélnem az én dual rankosomat? Eléggé instabilan viszi a 2933-at is. 2666 on használom. -
Sracok, valaki van itt koztunk, akinek van Ryzen procija, ES dolgozik Unreal Engine/Maya/3ds max/photoshop programokkal?
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
nyulnyulu
senior tag
Kb 100 ezret spóroltam és minimum ugyan azt a teljesítményt kapom,sőt van ahol jobbat játékok alatt,még időben kiszálltam az intelböl,csodaszámba menően,annyiért el tudtam adni az előző konfigom,mint amennyiért vettem.És 2020 ig van cpu támogatása a lapomnak,nrm ugy mint az intelnél,a giga z270x ultragaming lapba,amim volt,már nem megy bele az uj proci,thx intel,és a 60 ezres procim(volt)ára,a béka segge alá esett.szóval ezért ugrottam ki időben az intelböl.
privátra illik válaszolni
-
Walter_White
senior tag
válasz kukucsakakuk #16711 üzenetére
Egyoldalas, a Single Rank, pl a Flare X is single rankos Samu B-die chippesek, ezek a leheto legjobb valasztasok a Ryzen melle. Viszont 2666-ig tamogatja hivatalosan az IMC a proci belso memoriavezerloje a ram orajelet, ennel tobb OC-nak szamit, amire nincs garancia, persze ez fugg a Biostol is... En lecserelnem, irtad is hogy ki tudnad csereltetni a boltal. 3200-as ram hosszutavon is jo lesz
-
kukucsakakuk
csendes tag
Most kicsit megkavarodtam ahogy olvasgatok.
A mostani ramom:
F4-3200C16D-16GTZB
a lista szerint ez dual rankos, de ott Samsung chipel van írva
Találtam egy másik képet róla:
https://imgur.com/XioZSKPEz szerint ami nekem van is csak single rankos.
Érdemes cserélnem akkor szerintetek F4-3200C15D-16GTZ re? Rá kell fizetnem.
[ Szerkesztve ]
-
Valdez
őstag
válasz kukucsakakuk #16718 üzenetére
CPU-Z-vel nézd meg a ramod pontos típusát, ha F4-3200C16-8GTZ-t ír, akkor single rank hynix IC-s.
Ha azt írja, hogy F4-3200C16-16GTZ, akkor viszont samsung és dual rankos, amihez viszont nem rossz a 2933-as sebesség. -
hokuszpk
nagyúr
aprosagokra figyelj, a kepen
F4-3200C16-8GTZB
vagyon irva, az nagyon nem ugyanaz, mint a meglevo
F4-3200C16D-16GTZB
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
kukucsakakuk
csendes tag
A dobozán 16gtzb van...
A cpu-z 8 ast ír.Cseréljem szerintetek. (10kt bukok, + az árkülönbség) megéri a teljesítménytöblet?
Meg az biztos hogy megy 3200+on?Ez is elindul 2933-on csak nem elsőre Ilyen memteszteket, hogy mennyire stabil meg hogy menyit hibázik nem néztem úgy. Ki nem fagyott a gép míg úgy használtam csak indulni indul nehezen (3at sípol majd megint és úgy indul, de így még 3066on is elindult).
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
A tiedbol keszult Samsungos is (az is E-die) es Hynixes is - az van Neked.
A listaban a memoriad meg van csillagozva. Fentebb irja.
Amit Te kineztel az sima GTZ ott nincs csillag igy az Samu B-dieos kell legyen. -
kukucsakakuk
csendes tag
Most már értem köszönöm! Csak azt nem tudom, hogy megéri e lecserélni. van e a kettő moduk között annyi sebességkülönbség hogy megérje nekem ( ugye bukok 10k t meg ez drágább 6 ezerrel + útiköltség)
Vagy tudok mondani valami jó alternatívát? Nem feltétlen ragaszkodok a gskillhez annyira, csak ez volt akkor a legolcsóbb a 3200 asok között.
[ Szerkesztve ]
-
-
nyulnyulu
senior tag
Giga z270x ultragaming 55 ért vettem,giga ab 350m gaming 3 27 ért,thermaltake view 27 ház 20k felett volt,most aerocool xpredator1 van 11 ért,most nem vettem thermaltake ring ventiket,ezen a cpun nincs vizhűtés,mint a 6600k n(arctic liquide 240) és még sorolhatnám,szóval jóval olcsóbb gépet dobtam össze,de próbaképp,mennyire tetszik a ryzen,most hogy tudom hogy jó,váltunk feljebb,más ház,más cpu,más hűtés.Most már egy másfél hónap után bátran váltok feljebb ryzenben.
-
Jester01
veterán
válasz kukucsakakuk #16726 üzenetére
Most akkor annyi baj van, hogy 3066-on csak másodjára indul el? Akkor én játszanék még egy-két beállítással (SOC feszültség, ProcODT) hátha jó lesz. Ilyen 15+ ezret nekem nem érne meg.
Jester
-
-
kukucsakakuk
csendes tag
válasz Jester01 #16729 üzenetére
Most kipróbáltam.
Elindul 3066-on (arról írok).
De csak harmadszorra indul el. Azaz 3at sípol kikapcsol megint 3at kikapcsol és elindul.SoC 1.1-en. A fesz 1.35.(ő állította) Mást nem állítottam csak amit ő álíltott magának.
Ezt a ProcODT t nem ismerem nem tudom mire kell állítani.
[ Szerkesztve ]
-
nyulnyulu
senior tag
mint irtam,nem véletlen vettem ezeket,kipróbáltam,tényleg jó e a ryzen,igy hogy tudom,jöhet az x370 és valami combosabb cpu.nem akartam egyböl drága beruházást,ez meg vagy megmarad,vagy megy eladásra!Viszont a hyperx predátorokrol nem mondok le,2400mhz s ek,de fa arcal viszi a 2933 at alap feszen,azokat átrakom majd a másikba is4
-
Walter_White
senior tag
válasz kukucsakakuk #16731 üzenetére
Milyen lap? Nalam az Asrock X370-nel volt olyan lehetoseg azthiszem Boot fail vagy OC fail boot es lehetett allitani hogy hany kiserletet hajtson vegre.
-
kukucsakakuk
csendes tag
-
g0dl
addikt
Kinéztem az MSI B350 Mortar lapot ( nem tudom az arctic miben más), de nem találok a hazai boltokban olyan memóriát ami a támogatási listáján ott lenne. 2*8GB kéne, és egy-két bolt kínálatában lévő modulok kódszámát kerestem , és nem találtam.
Ennyire rossz a ryzen memória támogatása, hogy akármilyen norális gyártótól származó RAM nem is jó?
Tunning nem érdekel. -
herrkoser
tag
Hogy nincs a qvl listán, az annyit jelent, hogy a gyártó épp azt a kitet nem tesztelte, de ettől függetlenül még működhet jól. Sőt, elvileg 2133-2666 mhz-en sztem bármit vehetsz, az menni fog, feltéve ha tudja a memória modul a 2133+ frekit. Ha úgy veszel Ryzen mellé memóriát 2666+ mhz-re, hogy nincs a lap qvl listáján, akkor én csak Samsung B-die chipest vennék, azzal jó eséllyel semmi baj nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
OutSider17
senior tag
Szervusz!
Annyiban más hogy ez fehér! Más különbségről nem tudok!
Nekem ilyen memória van benne 4x4GB! (Kingston HyperX KHX2400C15D4/4G) 2933Mhz-n megy 4hónapja probléma mentesen alap feszen!DE CSAK Micron chipest vegyél belőlle, mert a Hynixes az egy kalap szar!!!!
[ Szerkesztve ]
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
g0dl
addikt
Köszi a válaszokat, akkor veszek valami márkásat. Kb. 0 webshop írja le milyen chip van a modulon.
-
nyulnyulu
senior tag
Az hogy nem hajtott plexi házam van és kissebb a lapom,attol nem kevesebb az fps em,sem a pingem,játékra tartom,és a zseton a zsebemben maradt,miközben ugyanazon játékokkal játszom,ugyanugy,vagy jobb minőségben,az hogy több sata port és 3 marék leddel több van a lapon nem esek hasra,hangchip,lan tulajdonságok ezen is jók,fiszimfaszom csillivili programot ugyan nem kapok hozzá,de amiért vettem,azt teszi,ram megy benne 2933 on,hőfok gyári coolerrel nem megy 58 fokfölé,chipszett hőfok 41fok,majdnem fele annyi pénzért,nem vagyok a zsebem ellen,tény az intel konfigom komolyabb volt,de az eredmény ugyanaz,vagy jobb.
-
Ribi
nagyúr
válasz nyulnyulu #16741 üzenetére
De a plexi házadnak semmi köze a 2 platformhoz.
Ha beleraksz 1 aranytömböt és azt mondod na a másik konfig 10 millával drágább mégsem gyorsabb. Kb ez a szint. 2 platform között csak az alaplap és a proci különbség számít. Minden mást vihettél volna vele. Ennyi erővel írattad volna, hogy az i7-es gépet lecserélted drágább i3-as gépre (mert vettél egy 100k-s házat is) és lassabb lett. Mekkora átverés a dolog. Ja mert a háznak, a proci hűtőnek meg kitudja mit számoltál még bele, semmi köze hozzá.
Csak más meg nem olvassa el az egészet és csak azt nézi, hogy mennyivel olcsóbb a ryzen és ugyan olyan gyors. Pedig csak az összes többi komponens a drága. Mást nem jó így megtéveszteni. -
Anolulu
kezdő
Ha kicsit visszaolvasol megtaláltad volna.. De segítek!
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CMK16GX4M2B3200C16R
samsung chipset!!!!
Mortar QVL list: [link]
bal oldalt: compatibility utána Memory support ryzen series. lejön a lista ott megtalálod pl ezt meg millió másikat!
Ha ez nem tetszik a Corsair
G skillből találsz 3000MHz-sokat amiket támogat, 2*4giga , 2*8giga 4*4 , 4*8 millio félét
ha érdekel el vagy veszve és nem találod szólj kikeresem nekedHF!
[ Szerkesztve ]
-
nyulnyulu
senior tag
akkor leírom neked tényszerűen:
intel:i5 6600k 65k ért vettem
lap:55k ért vettem
hűtés:acrtic liquide240 27 ért vettem
ez összesen 147 ezer ftamd:
cpu:r5 1500x 47 ezer
lap:27 ezer
hűtő 0 ft
vagyis 74 ezerböl kivolt
igy megértetted?és igen a hűtés is beleszámít a teljesítménybe,remélem kielégítettem az igényeidet,és igen hozza az i5 6600k teljesítményét azon játékok alatt amikkel játszom,szóval nem vezettem félre senkit,csak nem tudtad rendesen értelmezni amit irtam.És itt le is zártam ezt a beszélgetést,érdekes rajtad kivül mindenki értette,senki nem értetlenkedett!privátra illik válaszolni
-
Anolulu
kezdő
válasz Televan74 #16747 üzenetére
Part number vége nem 16 HANEM 16R !!!
CMK16GX4M2B3200C16R
és van samsung és hynix chipsetes is ebből a modelből, és csak a samsungos van benne a QVL- listben
a sima 16 és 16W végződik másik ram!
de itt van 1-2 Gskill is amit támogat:
G.SKILL Ripjaws 8GB (2x4GB) DDR4 3000Mhz F4-3000C15D-8GRK
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz F4-3000C16D-16GISB[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest