- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sir Riccio
addikt
Kérdés: ASUS ROG STRIX X470-F GAMING-nél van akadálya annak, hogy visszatérjek eggyel korábbi BIOS-ra? Határozottan jobb volt a korábbi verzió.
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
ASUS ROG Strix X470-F Gaming BIOS 4602
Update AGESA 0072 for the upcoming processors.
ASUS strongly recommends that you update AMD chipset driver 18.50.16 or later before updating BIOS. -
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
Egyébként valamit reszeltek az új BIOS-on (Asus ROG Strix X-470-F Gaming) mert azonos beállítások mellett jóval alacsonyabb feszültség és hőmérséklet értékeket látok, viszont a teljesítmény nem csökkent.

-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
ASUS Strix X470-F Gaming lappal rendelkezők: kijött a friss BIOS nekünk is. Délelőtt még nem látta online frissítéssel ezért leszedtem az USA oldalról, felraktam, nullázott mindent. Mivel javasolt volt a friss chipset driver ezért feltettem azt is még a frissítés előtt. Tapasztalatok: a hangkártya sokkal halkabb lett (azonos beállítások mellett nem hallanak Discordon, és én is alig hallom pl. a PUBG-t). Ezen felbuzdulva töröltem a chipset drivert, és az audio drivert, majd előbb az audio drivert aztána chipset drivert raktam újra. A hang megjavult viszont az előbb egy kék képernyővel fogadott a rendszer induláskor "UNSUPPORTED PROCESSOR" hibaüzenettel. Másodszorra elindult. Találkozott más is hasonlókkal?
(#11594) AAAgold: Ja, akkor ezt rontottam el.

-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
Azt mondják a "Milyen CPU hűtőt vegyek?"-ben, hogy pár fokot tudnék csak nyerni rajta, viszont alsó hangon is egy húszasba fájna a dolog, így inkább megpróbálom ezzel megoldani. -0,1V Offsettel egészen szépen muzsikál volt egy 82,3fokos (tdie) peak de 4K Youtube és mellette kb. kétezer kép exportja LR-ból sem akasztotta ki. Átlagfesz 1,356V, átlagtdie 61,3fok. Ez baráti, ha itt tudom stabilizálni akkor ezzel megelégszem azt hiszem, főleg, hogy így most 4265Mhz-ig boostol magától és közben nem is száll fel.
-
Sir Riccio
addikt
Valóban lehet, hogy a GPU Tweak II szivatott, azt egyelőre kikapcsoltam.
Itt tartok most másfél óra PUBG után, én ezt még mindig melegnek érzem egy kicsit, sőt azóta böngészés közben is fulllon teker mindkét CPU venti, lehet, hogy kap egy Noctua NH-D15-öt, ha elfér. Van értelme szerintetek? -
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
Srácok! Mi az egészséges feszültség egy 2700X-nek? Van ez a Performance Enhancer nevű cucc a BIOS-ban, ha Auto-n hagyom akkor az átlag is 1.4 felett van és eszébe sem jut még idle-ben sem levenni a feszkót 1,363V a minimum, ha meg Level 1-2-3-4-re rakom akkor fixálja a feszültségeket (amikor úgyszintén nem megy lejjebb). Egyedül default-on oké, de ott meg hiába fut stabilan 60FPS felett a PUBG-, fix időközönként bazinagyot droppol és zavaróan megakad.
Szerk: Most levitte idle-ben szépen 0,5V alá, viszont továbbra sem tudom, hogy egészséges-e 1,4V felett lenni terhelés alatt folyamatosan.
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
Újrapasztáztam MX-4-el, a Performance Enhancert (ha jól láttam akkor ez gyakorlatilag nem csinál mást Auto-ra állítva mint megtolja a Vcore-t, ilyen 1,5V-okat kapott a CPU amikor Auto-n volt) Default-ra állítottam (teljesítményen nem látszik) és kapott -0.1V offsetet a CPU Vcore is meg a SoC is.PBO maradt bekapcsolva. Így most kb. 10 perc prime95 large ffts után 75,4 a tctl. Később majd kitesztelem, hogy stabil-e ez így, vagy kell-e csökkentenem az offsetet meg hozok HWiNFO screenshotot.
(#10693) Bossp: Tènyleg a YouTube-tól fagyott ki?
Mit néztél és meddig? 
-
Sir Riccio
addikt
Beleírtam elvileg, de azért ide is bemásolom. Ez a vas:
ASUS ROG STRIX X470-F GAMING+AMD Ryzen 7 2700X+Alpenföhn Matterhorn Pure 2x120mm Ventillátorral+2*8GB Kingston HyperX Fury KHX2133C14/8G+CERBERUS-GTX1070TI-A8GAz alaplapon a legfrissebb BIOS van, a BIOS-ban az Optimized defaults van beállítva (ez bekapcsolt Performance Enhancert és PBO-t jelent elvileg).
(#10629) hokuszpk : Feljebb raktam be HWiNfO screenshotokat. Itt, itt és itt.
Az az érdekes, hogy 3DMark és PUBG alatt nem melegszik ennyire mint Prime95 alatt.
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
Persze, hogy nem, de azért nem lenne rossz ha a PBO és a Performance Enhancer mehetne anélkül, hogy magát gyújtaná fel a rendszer. Már attól 64 fok most is, hogy három tab fut Chrome-ban és hallom, hogy pörögnek fel-le a ventillátorok miközben ezt írom.
(#10612) AAAgold: Mondanám, hogy felgyújtom az egészet, de szerintem megoldja magának.

Az az érdekes, hogy közben teljesen normális hőmérsékletű a cpu körül minden, a hőcsöveket is beleértve, kézmelegnek sem mondanám Őket. Sőt most leszedtem az oldalát a háznak, megfogtam a CPU alatt az alaplap másik felét és az sincs még csak kézmeleg sem. Nem kellene ennek 60fokos CPU mellett mondjuk melegnek lennie?
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
No, vettem egy Brocken 3-at ami viszont nem fért el (nagyon kevés hiányzott), aztán irgalmatlan szenvedés és jó pár kör után egy Matterhorn Pure-t, két ventivel sikerült rátenni. Így most az idle 45fok, kb 10 perce megy a prime95, 82,4fok volt a max, 78,4 az átlag. BIOS-ban minden auto-n. Mit gondoltok?
Szerk: nagyjából 20 perce megy, 85,5 a max, pillanatnyi 85.
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
-
Sir Riccio
addikt
Sziasztok! Összeraktam az új PC-m. Egy ASUS ROG Strix x470-F Gaming alaplapba került egy 2700X CPU rgy Cooler Master MA410P hűtővel. BIOS-ban 45-50 fok körüli IDLE CPU hőmérsékleteket látok, Prime95 alatt 90fokig is felment és szerintem ment volna tovább ha hagyom. Normálisak ezek a hőmérsékletek? A procira egyébként a hűtőhöz kapott paszta került. Elrontottam valamit?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 510+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 233 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- 27% - ASUS TUF Gaming X870-PLUS WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mit néztél és meddig?