Hirdetés
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sb
veterán
Köszi az összefoglalót, tényleg írtad, hogy 35W-on használod.
A Bios az egyetlen achilles sarok ezeknél, UM773-ra nem is találtam újat, majd vmi másik oldalon (gyártón belül) előjött egy lista ahol volt friss bios, de név alapján is UM690-hez való volt és rákeresve fórumokban is azt írták, hogy nem ment fel.
Még szerencse)
Szóval ez gázos, hogy ha van vmi hiba amit javítani kell akkor azzal mi lesz.A frissítés/downgrade/minőség kérdés szvsz kevésbé necces, ill. inkább úgy fogalmaznék, hogy az máshol is gáz. Desktop lapoknál is összevissza adják ki őket, van ki fél évet vár az egyik gyártónál amíg a másik rég megcsinálta. Minőségben én az Asrock-kal leveleztem is, mert ott is ez volt: upgrade-eltem, eltűnt a menüpontok 2/3-a... a hardcore-abb AMD CBS/PBS menüpontok. Downgrade-elni nem lehetett a fő verziók között és megkérdeztem párszor ilyenkor mi van, ha nem ezért vettem a lapot, hogy a tizedét se tudjam állítani annak mint amit vásárláskor előre csekkoltam. Le se sz*rták, annyi volt a kérdés, hogy minek upgrade-eltem és miért nem maradtam a s*ggemen. Nyilván azért, mert amúgy kellett a cpu váltás miatt...
Stabilitásban is óriási különbségek voltak, egyikkel ment a ram 4000-en, a másikkal el se indult, elkezdtem visszavenni és 3200 körül stabilizálódott.
Akkor ment vissza a régi bios. Aztán 2-3 frissítés után meg az eredetinél is jobban bírta a ram tuningot.
Ezektől függetlenül önmagában stabilitással nem volt gondom, és 1-2 rosszul sikerült bios után a végén mindig az eredetihez képest is még jobb jött, azóta Gigabyte, MSI alól is azt mondom, hogy az Asrock volt a legjobban használható.
Ha a mellékvágányokat kivesszük akkor tökéletes. (Mint a klasszikusban: ha a problémákat nem nézzük akkor minden f*sza!)Desktop után engem is az fogott meg az újabb cpu/gpu-n felül, hogy feature-ben sem tudom ezt összehozni ATX géppel, USB4? PD, PD? KVM-ezni is sokkal könnyebb. Itt dual 2.5-ös LAN-ok figyelnek, desktopon meg a 20-30k-ról 60-80k-ra drágult értelmezhető alaplapokon is keresni kell őket. Több M.2-vel együtt.
AI-al foglalkozol? Nekem csak tervben, de jó lenne, az is tetszett a Zen4-ben.
Az UM773-ban nincs és innen a PD-t is kispórolták sajnos. Nem volt türelmem megvárni a 7840-eseket ill. amik megjelentek 2-3 hónapja azok fogytak és az áruk is inkább felfelé mászott. Gondoltam egy próbát ez is megér addig, már csak a minigép jelleggel ismerkedni is. Erőben is a 7840HS lett volna nagyobb ugrás 5600G-ről de ebben pl. pozitív csalódás a 7735HS. Határozottan gyorsabb és a gpu is kevesebbel marad el 780M-től mint gondoltam. -
-
Sz.L.
aktív tag
Valóban nem én vagyok a célközönség.

Szolid alatt a kinézetre gondoltam. Pl. olyanra, mint amit a #29-ben linkeltél. (Annak a teljesítménye is elégséges tud lenni.)
"és még mindig jobb a cserélhető tigrincs , kikapcsolható világítással ; mint a koponya ..
( Skull Canyon NUC )"
Ez esetben, részemről mindegy, hogy tigris, vagy koponya.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali médialejátszót?
- One mobilszolgáltatások
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- A Vivo S50 Pro mini is beáll a sorba
- Last Epoch
- iPhone topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" HD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Még szerencse)
Akkor ment vissza a régi bios. Aztán 2-3 frissítés után meg az eredetinél is jobban bírta a ram tuningot.