Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál...
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 2. rész.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Ghoula
üzenetére
Egy dolgot felejtessz el, hogy én nem feszeltem alul. Azért kevés a fesz, mert egy 82% ASIC-ú, tehát magas szivárgású 290-esem van. A fair összehasonlítás a második képeden lévő, gyári beállítású lenne, az szépen mérte is, hogy hasonló áramfelvétel volt. Nem mindegy, 135W vagy 169W az átlag, amit a VRM-nek meg kell hajtani, és a hűtésnek meg kell hűteni.
A második képeden lévő 180W sokkal közelebb áll az én 169W-omhoz. Ha fair tesztet akarsz a hűtések közt, akkor kicsit vegyél csak vissza a feszből, hogy neked is 170W-ra jöjjön ki az átlag. 
Nekem az a tapasztalatom, ezek az IR/Chil vezérlők elég pontosan mérnek.
A működésükhöz szükség is van erre.Azon nem vagyok amúgy meglepve, hogy az X-es csip jobbfogyasztási mutatókat tud, a 7970-ek is leverték ebben a 7950-eket. Itt is ugyanaz a mese, nem véletlen van a sima 290-ben lekapcsolva pár számoló és kisebbre véve az órajel.

A második képeden 93 fokos VRM az elvileg az, ami a kari hátuljában van, és a GPU-t eteti.

Amúgy ne lepődj meg... Az 1,1V helyett 1,15V önmagában +10% fogyasztás, az órajelemelés még 10%, máris 21%-al több a fogyasztás, ez már 163W elméletben. Erre rájön, hogy melegebb GPU-nak romlanak az elektromos tulajdonságai, több áramot vesz fel. Ez meg az egyebek a maradék 15W.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy a kép csalóka, a képemen a zölddel jelöt rész a lap felé nyitott.
Csak ugye kevés hőt fúj arrafelé a kis bordafelület miatt. A piros részen prakikusan semmi lamella nincs, vagyis kb. 1mm csak, amúgy tömör. 
Majd ha bebújok úgyis az asztal alá hőfokot mérni, megpróbálok csinálni róla rendes képet, amin látszik, de nem ígérek semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad Tablet X1 Gen 3
- MSI Katana GF76 - 17.3"FHD 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - Win11 - RTX 3050 Ti - MAGYAR
- Hp Zbook 15 G5 15,6" FHD/ i7-8850H, 32GB, 512GB SSD, Quadro P2000, Magyar- Win11
- Vadiúj AM5 procik! Több darab kèszleten! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
A második képeden lévő 180W sokkal közelebb áll az én 169W-omhoz. Ha fair tesztet akarsz a hűtések közt, akkor kicsit vegyél csak vissza a feszből, hogy neked is 170W-ra jöjjön ki az átlag. 
A működésükhöz szükség is van erre.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)