Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD Radeon™ HD 7950 / 7970 topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz szasanyi #20450 üzenetére
[moderálva]
Nem bizonygatok én sem neked sem másnak, ráadásul nem is akarlak meggyőzni sem azért is szerettem nagyon ezt a karit és sajnáltam is eladni, mert alacsony feszen elég szépen ment, igazából, az igazi izzasztó több órás stabil tesztet, ami egyébként lázba hozott, azt 1.000mV-al, 1000MHz-en mértem....egyébként az alapvesze a szóban forgó 7950-emnek 1.031mV az MSI AB szerint.
[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez a fórum továbbra sem a fáradt gőzben van. A szakmaiságtól mentes hozzászólásokat mellőzzétek!
⭐ Stella
-
nagyúr
-
tag
válasz DroiDMester #20453 üzenetére
Erre voltam kíváncsi!
-
oliba
őstag
válasz DroiDMester #20428 üzenetére
A kép alatti röpke hozzászólást telóról már nem sikerült elolvasnom. Hát ha nem fér be, akkor nincs mit tenni, max kicsit meg kicsit megcsiszolni, megvagdosni a Peter VRM bordát
Az IHS minősége pedig nem legenda. Ha felpolíroztad a Peter-t, akkor gondolom már procit is políroztál. Ha nem, akkor kezdj el videókat nézni. Én pl anno felpolíroztam az E2180-ast és csiszolgattam ezerrel, míg a közepén a nikkelborítást még el sem kezdte, de a sarkait már majdnem a rézig csiszoltam. Ugyanígy volt egy másikkal csak fordítva. Domború volt és elég nehezen tudtam polírozni, mert billegett a proci a papíron
Itt egy példa. Ám, ha valamihez közöd sincs, akkor nem kell egyből hülyének nézni az embert. Legalább járj utána
[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
Sikerült visszatérni egy Sapphire HD7970 Dual-X OC-vel GTX 680 helyett, csináltam tesztet stock GTX 680-nal ezek a programok alatt
3Dmark 3Dmark11 Crysis 2 Heaven 4.0 Heaven Valley Sniper Elite V2 Tomb Raider Batman Arkham City Crysis 3
(Crysis 2 benchmark tool-lal, Crysis 3nál pedig Welcome to the jungle pályán a rakéta tornyos cutscene ment fraps benchmark-ban)
Csinálok róla logout cikket is amint össze tudom rakni
-
ZozzHUN
addikt
válasz ricshard444 #20458 üzenetére
1080ig boostolgatott.
Vicc az hogy referencia hutese 680-nak tényleg nagyon halk volt.
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek hosszú távon lehet 1,256V adni egy ref 7970 esnek?
Ennyi kell nálam az 1200 Mhz Gpu-hoz.
A vicc az hogy 1,175V viszi az 1150 - et, de 1200-hoz már 1,256V kell.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
MM
őstag
Sziasztok!
2 napja vagyok
boldogmajdnem elégedett 7950 tulajdonos.
Egy VTX3D 7950 X-EDITION BOOST kártyáról van szó. Egy gond van vele:
GPU-Z szerint terhelés alatt nemhogy 930 és 880 Mhz között ugrál a GPU órajele, hanem 500 Mhz-re is lemászik.2x futtattam egymás után a 3DMark 11-et, először 6548, másodszor 5861 pontot adott, i5-750@3,6Ghz mellett. Ez nagyon kevés, és a lentiképen is láthatjátok a GPU órajel "szőrös" grafikonját.
Előtte egy Gigabyte 6850 volt a gépben, eltávolítás előtt uninstalláltam a 13.1 Catalystot, majd kártyacsere után újra ezt telepítettem fel.
Van-e esetleg valami tippetek, mi okozhatja ezt?
[ Szerkesztve ]
-
ZozzHUN
addikt
-
HSM
félisten
válasz DroiDMester #20406 üzenetére
Egész elképesztő nálad az a kombó.
Hogymondjam, nekem is állatira tetszik az a hűtő, de a 16-18 000 forintos ára nagyon sok. Úgyértem, nagyon érzékenynek kell lenni a legkisebb zajra is, hogy valakinek megérje, ha jó a gyári hűtő is, mint pl. a Powercolor PCS+ hűtője, ami az enyémen is van. Mindenesetre, ha javíthatatlanul tönkremenne a gyári hűtőm, tuti ilyet tennék rá.Amúgy nem csoda, hogy jól hűt nálunk a powercolor 7950 hűtő és viszonylag halkan erős tuning nélkül, véletlen belebotlottam, egy Auras hűtő, ráadásul ami a 7970-re való, 220W-ra... [link]
A Tahiti Pro-ra elvileg a 180W-os verzió való, ami a VTX3D-n van, azon 2 8-as hcső van, a 3. csak 6-os: [link]
Szóval ezért hűt jól, halkan, és bírja kitűnően a 7950 tuningját.Kíváncsiságból megpróbáltam 925-ön, 0,975V-on én is, nagyjából stabilnak tűnik (1 óra alatt egy kisebb képhiba volt csak), bár inkább hagyom 1-1,02V körül, biztos ami 100% alapon, de csináltam egy Crízis-tesztet 0,975V-on: [link]
Azért szerintem elég korrekt így is a max 70fok 1500-as ventivel... Így messze-messze az ingerküszöböm alatt van a hangja, igen közelről is fülelnem kell, hogy halljam. Ha nem látnám a képen, nem biztos, hogy hang alapján meg tudnám különböztetni az üresjárati 1100rpm-től....
És ugyanezek a hőfokok/fordulatok vannak TR-ben is 1V-on.(#20410) Speed(R): Nálam a gyári BOOST órajel 925, azért... Amit fixen tart is +20% powerrel.
(#20428) DroiDMester: Ahogy látom, a beállításom azért jót tett a kártyádnak, mert kb. fele fogyasztást látok a képeden így 1050-en, mint a korábbi 1200-asokon... Ezért se húzom nagyon ennél tovább, nekem 15% sebesség nem ér annyit. (Az a vicc, nekem alapon, +20% limittel alulfeszelve 925-ön is tetszik FullHD-ra, így is van benne erő bőven... )
(#20465) MM: A Powertune/BOOST funkció miatt csinálja. Logout Tahiti cikkemben van róla némi tartalom.
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
Köszönöm mindkettőtöknek, ennyi volt csak a gond!
7928 pont 3DMark 11-ben.
Furmark alatt stabilan tartotta a 930-at.
A logout blogodat már olvastam pár napja, mielőtt megvettem a kártyát.
Nagyon hasznos, és később biztosan megpróbálok kicsit játszani vele, de egyelőre inkább a fogyasztáscsökkentés miatt, mert most még nem látom sok értelmét tuningolni, a jelenlegi CPU-val, és 1680x1050-es monitorral.A kártya hűtése egyébként nagyon csöndes, meg vagyok vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Hú, azannya! Mennyi volt itt a kari VRM hőfoka? Mármint ami alul épp nem látszik?
Csak mert a GPU-Z "VDDC Current IN" 19A elég sok! Nekem az 1050-es tuningbeállításomon alulfeszelve MSI Kombustor alatt volt 13,5A, neked meg 19A... Vigyázz nehogy túlemelegedjen a VRM-ed, nekem ez nagyon soknak tűnik...
Elvileg ugyanaz a hűtése, mint a powercolornak. Esetleg, ami difi lehet, hogy az egyik hőcsöve vékonyabb. De ezt könnyen meglesheted, később hasznos infó lehet másoknak is.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Ez nem a GPU-Z mérése, hanem a Chil 8228 VRM vezérlőé. Nálam a fogyasztásmérővel ellenőrizve nagyjából reális értékeket mért. A 7950-en is meg a 7870 XT-n is. Nyilván, nem a teljes VGA áramfelvételét méri, hanem csak a GPU-ét. Egyébként rendben lehetett az érték, mert a 160A is magas, amit felvett a GPU.
-
Maotun
őstag
elnézést a lustaságért ....lehet csak vissza kéne olvasnom de pontosan mit jelent a :
ASUS HD7950-DC2T-3GD5-V2 vga.-nál a v2 jelzés??
Köszönöm a választ előre is -
HSM
félisten
A software szerinted honnan olvassa ki az értékeket? Ezt is egy hardwer méri, csak nagy divat szidni, mivel sokszor nem megfelelő minőségű a mérőhardwer a szoftver túloldalán, ami mosolyogtató hibákat tud eredményezni. Ellenben itt maga a VRM vezérlőből származik az adat I2C buszon közvetlenül, márpedig a VRM vezérlőnek igencsak pontosan tisztában kell lennie az átfolyó áramerősséggel és feszültséggel, különben képtelen lenne ellátni a feladatát. Szóval itt hogy szoftveres kiolvasás, kevéssé gondolom problémának.
-
RetepNyaraB
veterán
-
Pug
veterán
Minden olyan mérés, mely esetében a mérő eszköz és a felhasználó közé egy 3rd party software-es layer van beiktatva, az minden csak nem nevezhető pontosnak, és ez nagyon is igaz a GPU-Z-re, de én nem szeretnék ebből vitát, kérdezd meg Subarut, vagy bármelyik extrem OC-vel foglalkozó emberkét, hogy erről mi a véleménye.
-
HSM
félisten
Kérdezd meg őket, ha gondolod. Tudom, hogy nem minden VGA-nál pontos, főleg a régebbieknél voltak olyan kiépítések, ahol vagy több VRM kontroller volt (pl. 4890) vagy ás okból nem volt pontos. De mondom, rámértem fogyimérővel és nagyjából rendben vannak nálam az értékek. Hogy más kártyán hogy van, ellenőrizni kell. Igénytelenül megtervezett VRM-el el lehet rontani a mérés abszolút értékét.
(#20478) Asbee: Éreztem, hogy valaki el fogja ezt is sütni ezt a CPU-fogyis dolgot. Ja, nem szoktunk, mert sok igénytelenül összerakott lap teljesen fals értékeket mér, vagy a user/program nincs kellően képben, hogy kell értelmezni a kiírt értékeket. Nálam a Giga lap halál pontosan mér, ezt szerencsére igen pontosan tudtam ellenőrizni: [link].
Szerk.: Látom,közben kiszerkesztetted a hsz-ből...
[ Szerkesztve ]
-
ÁdiBá
veterán
Szerintetek a Fizika működik CF mellett?
Belehet kapcsolni a fizikát ha az ember szerez a két kártya mellé egy GTX260 vagy valami hasonló kis kártyát?!
Félek hogy a tápom azt már tényleg nem fogja bírni...[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
BullKoxa
őstag
Tuti hogy menne ,szerintem! kicsi fogyasztású nv-t nézzél. Nézd meg ezt a képet.
Van Valaki esztergályos Ajka környékéről aki csinálna egy értelmes VRM hűtést a VaporX -emre?
[ Szerkesztve ]
-
Maotun
őstag
AMD 79xx sorozathoz most adnak játékot ha igen mit?
-
BullKoxa
őstag
Miből lenne érdemes Vrm hűtést készíttetnem, Vörös réz vagy alumínium? Az réz jobban vezeti,az alumínium jobban leadja a hőt. Na meg én olyanra gondoltam hogy majdnem hozzá érjen a hűtőhöz,a barázda iylen legyen mint a gyári vagy legyen keresztbe is bevágva, és a talpa ilyen vastag legyen vagy vékonyabb vagy vastagabb?
[ Szerkesztve ]
-
-
oliba
őstag
válasz BullKoxa #20489 üzenetére
Ez a vastagság jó a talpnak. Ha túl vékony lesz, akkor meghajolhat és nem fogja hűteni a középső VRM sort. Amúgy mindenképpen réz, mert viszonylag kicsi felületekről kell elszállítani a meleget. A leadással nem kell aggódni. A bordázat legyen másfélszer sűrűbb, a lamellák vastagsága jó, de lehet picit vékonyabb is. A vga hűtő és a vrm borda között azért hagyj egy kis hézagot, hogy a levegő szabadabban járjon (1-2mm).
Ez egy személyes vélemény volt
-
BullKoxa
őstag
köszi szépen, másik topikban meg aluminiumot mondtak! Most nem tudom melyikből legyen.
[ Szerkesztve ]
-
SSJmeszes
senior tag
Van Friss BETA Driver!
YT:youtube.com/user/Meszes89 |Insta: ssmeszes |
-
asaca
tag
Ez a béta nem frankó!Nálatok?
BF3: aSaca-Hun
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Lexus, Toyota topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- PlayStation 5
- Synology NAS
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest