Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz Grave_444 #51555 üzenetére

Persze, hogy gyorsul, csak nem annyit. Esetemben 13% és 9% között a különbség 40%!!! :Y Mivel értelmes ember kizárólag akkor húzza a VGA-ját, ha ez kell a min FPS-hez v. Vsynchez, bizony 1-2FPS különbség is éppen azt jelentheti, hogy sikerül vagy sem. Persze, ha valaki antituning RAM-okat fog ki, annak nincs sok választása, csak aztán ne sírjon, hogy 50%-kal tuningolja a GPU-t, mégsincs ekkora teljesítmény-növekedés. Ha a RAM-ot is húzná ennyit, lenne.
    Többit lejjebb.

belinho: 3% különbség volt Heaven-ben csak a RAM órajelek miatt (az FPS-ből ítélve te ráadásul nem is maxon teszteltél), de nem is ez a lényeg, hanem az, amit a szinkronitás szétesése okozott: több tesztben is laggolt a progi, mint az állat. Mivel aszinkron módban soha nem tuningoltam, csak most értettem meg, miért kiabálnak egyesek, hogy 25FPS fölött is szaggatottnak látják a képet; hát, én is annak láttam (a lagot meg ezúttal sem mérte semmi számszerűen). Persze ez sem minden alkalmazásban lép fel feltétlenül, de én inkább az esélyét is kizárom.

Az, hogy 256-bites a memóriavezérlő, semmilyen módon nem befolyásolja a RAM-ok sebességét, vagy a gyorsításuk hatásfokát.

Már megint a félmondatok! :B :( Tőlem sehol nem olvashattál nálam csíkozódásról tuning miatt, mert nem hajtom szét a kártyát. Olyan fordult elő (visszanézheted C topicban nemrég), hogy egy új driverrel, konkrétan most a 14.8-cal, telepítés után 2x is becsíkozott, de restart után rendben volt. No tuning, azt is soxor hangsúlyoztam, hogy ha bármiféle hibát tapasztalok, MINDIG friss és tiszta drivert nézek tuning nélkül. :F A mostanii hibának sem túlhajtás volt az oka, hanem vsz. az, hogy az újabb VGA-k (és a velük tapasztalható bugok) miatt az AMD valamit mókolt a driverben, amely így hatott konkrétan az én régi kártyámra.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés