- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
DanielLong #16 üzenetére
Na a 8060s igen.
Hat az Anoniminc videója alatt kommentelték, hogy azert a 4060 at alulról karcolja, de akkor is brutális. Kár hogy az ilyen procis notik horror árban vannak...
Egyebként oké a benchmark eredmények, de inkább játék tesztek érdekelnének.
-
-
válasz
DanielLong #16 üzenetére
FS:
Superposition 1080p High:
TS: -
fererencz89
őstag
válasz
DanielLong #16 üzenetére
Köszönet a bejegyzésért!
Nekem PC-ben van 760m, és ezt kaptam:
Ami gondolom, a 780-hoz képest a papírforma kb, de itt meg: [link]Unigine Superposition: 4,300 points
-- Ez valid? Valami nem oké nálam?***
Közben az alapértelmezett "Medium" beállításon már 4234 pontot értem el, talán ennyi a titok. -
Ez érdekes. Esetleg csináld meg 4GB-tal is, hátha a nem 2 hatvány mérettel van gond. Egy másik Evo kollégától van eredményem 512MB VRAM-mal, (lusta vagyok emiatt restartolni és méregetni). Superpositionben így is nagyon komoly eredményt kap és még a TimeSpy is magasabb, mint nálam 16GB RAM mellett volt.
#15 Lalikiraly
Azért lett ugyanilyen, mert feleannyiból kjött, mint a lehetséges legjobb, ami CL40 időzítéssel bírna. Az iGPU számára ez valószínűleg csak marginális előrelépés lett volna, youtube videók alapján szinte nem is mérhető.Amiről beszélsz, az a Radeon RX 8060S egész pontosan és a 4060 teljesítményét hozza, sőt azonos TDP mellett a 4070-et is.
-
Én meg ott nem értem, miért kellett pont olyan időzítésű modult venni bele, sokkal jobbat kellett volna. iGPU nak az még nagyon fontos. Hisz ha megnézzük, a GDDR ramokat, ott azért az sokkal gyorsabb.
Egyébként, most tesztelték az új radeon 8060 at. Az most a legerősebb integrált. Egy RTX 4050 szintjét hozza. A Ryzen mobil procikból az AI okat már csak 32GB rammal adják ki. Ez megkötés. Nemhogy az iGPU nak való dedikált rammal, még nekem a 4GBs RTX videókártyámmal is kiszaladok a 24GB ramból.
Egyébként ha már itt tart a téma srácok. Az miért van, hogy a dedikált videóramom a 4GB gyakorlatilag 91% on áll, attól nem megy fentebb, de megosztott ramot sosem használ a kártya. Pedig a Derail Valley nek kellene bőven a 7GB is. És azért a 24 ből még jutna neki.
-
Hiába látszólag egyformák a ramok időzítésre és órajelre, teljesen mégsem egyformák.
A 8GB-os szinte biztos hogy 1Rx16, a 16GB-os pedig esélyes hogy 1Rx8.
Ez miatt nem összemérhető teljesen a kettő, az x16 elrendezésű alapból lassabb már úgy is hogy ha nem igp lenne, pláne igp érzékenyebb az ilyenre.
Szóval nem csak a több vram miatt gyorsabb hanem az eleve normálisabb szervezésű ramok miatt.
1rx16-os ram jelen van asztali és notebookoknál is, költségcsökkentés volt eredetileg a cél vele, illetve valamivel kevesebbet is fogyasztanak. Játékgépbe nem volt ajánlott de ddr5-nél nincs más 8GB-os modulokból (úgy tudom) így ez került bele.Azt persze nem tudom hogy még nagyobb modulokkal milyen módon gyosulna vagy lassulna azaz 2RX8-assal például.
-
Tegyük tisztába a memória oldalak szerinti osztályzását.
A fogyasztó gépek esetében kizárólag egyesével vagy párosával használhatóak a memóriák. Az alaplapokban általában 1-2 és 3-4... vannak párban. Ezt hívják Dual Channel-nek. Akkor is ha több, például 4 memória rakható az alap foglalataiba.
Az 1-3 felállás általában single channel. Ekkor a memóriavezérlő egyenként kezeli a memóriákatA memóriák lehet 1 vagy 2 oldalasak, a DDR5 esetében is. Például.
Bitspower 2-DIMMS RAM Water Cooling Module (DDR5, Single-sided)
(64bit) + (64bit) DC
Bitspower 2-DIMMS RAM Water Cooling Module (DDR5, Double-sided)
(32bit+32bit) + (32bit+32bit) DCMind a két RAM pár DC kompatibilis.
Az első esetében 2 oldalt jelölnek a tesztprogramok. A második esetében 4 oldalt.
Az egyoldalas memóriákat a memóriavezérlő olcsóbbítsa okán használták korábban.Mivel a processzor 64bites, a memóriáknak is 64bitesnek kell lennie.
A DC okán egy memória I/O művelettel 2x 64 bit adat mozgatható.A szerverek esetében, a még gyorsabb memóriakezelés okán, a párok helyett hármas egységekbe rendezik a memóriákat.
Az AMD memória kezelője extra funkciót kapott. Kettő fizikai memóriát egymástól függetlenül tudott kezelni. Nem igazán vált be. Nem lett hatékonyabb mint a DC.
Az Intel is adott egy extrát a memória kezelésbe. Eltérő méretű memóriákat is képes duálban kezelni. A nagyobb memória maradék részét képes szólóban használni.
-
-
válasz
DanielLong #8 üzenetére
24GB ntegrált 7500-as LPDDR5X.
Ez egy ROG AllyX
-
KROK640
nagyúr
válasz
DanielLong #4 üzenetére
Jó eséllyel itt már az is belejátszik, hogy a több VRAMból is profitálnak a programok, meg a több RAMból is. 16GB esetén ha kiosztasz 5-6GB-ot a kártyának (netán 8-at) akkor a rendszermemória csökkenés már észrevehető. Ugyanez 32GBnál csak 24GB-ra csökkenne, 8 helyett.
-
Szép eredmény! Légyszi írd már be, hogy milyen RAM van a gépben.
A dual vs quad channel témát szerintem annyival zárjuk le, hogy amennyiben valakinek fogalma sincs, hogy az ő gépében hány modul van és azok jól működnek-e párban, akkor jó ha tudja, hogy négycsatornás módot kellene látnia CPU-Z-ben vagy bármiben, amivel nézi. Ezért használtam én is ezt a kifejezést, mert máskülönben megtévesztő lehet. Közben frissítettem a cikket is ezzel.
-
-
Köszi a technikai magyarázatot! Én igazából csak a HWinfo-ban láttam ezt leírva, elcsodálkoztam, de hittem neki.
#2 AxBattler
Az az érdekes, hogy a VRAM kihasználtság egyik esetben sem volt 5GB-nál magasabb, szóval ez számomra nem magyarázza még a 8GB VRAM szükségességét. Talán az OS vagy a BIOS másképp jelöli ki a dedikált VRAM helyét 2x16GB RAM esetén és ez okozza a magasabb teljesítményt. Szívesen meghallgatnám valaki hozzáértőbb véleményét is.#1 KROK640
Mint fentebb írtam, számomra nem logikus a helyzet. Az eggyel régebbi iGPU-k esetén nincs ilyen teljesítmény ugrás nagyobb RAM esetén. -
DDR5 modul 2x32bit a DDR1-4 1x64bit helyett, így technikailag 4 csatorna a 2db modul.
-
Köszi, érdekes teszt, jó kis gép!
32GB mennyiségen nem lepődtem meg, ma már a játékok igényelnek 8GB vRAM-ot, viszont a négycsatornás kiépítést nem értem:
- notiba ennyit tudtál bepakolni?
- dual channel nem maxolja ki az átvitelt?
- asztali felhasználás esetén is érdemes 4 memória foglalatot kihasználni? -
KROK640
nagyúr
Köszi a tesztet
de egyébként már a teszt előtt sejtettem, hogy ez lesz a végeredmény
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Van nekem egy XMG EVO 15 gépem, amiben egy Ryzen 8845HS központi egység dolgozik. Eredetileg 16GB memóriával vásároltam...
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- BONTATLAN Samsung Galaxy A32 5G 4/64GB FÜGGETLEN - FIX ÁR
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019- i7 9750H 16GB 500GB Radeon Pro 5300M 4GB hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest