- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X AIDA64, és PCMark 10 Benchmarkokban mérve
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
Érdekes, az UD4H-hoz viszont ezt írják:
"Support for DDR3 2400(OC)/1866/1600/1333/1066 MHz memory modules", tehát ott az OC.Melyik lap ez pontosan és hol olvastad ezt a natív dolgot?Már látom, szerintem a natívot a DDR3 kezelésre érti, nem az "up to 2400"-ra...
A Technikai részleteknél ehhez a laphoz is OC-san írja a 2400-at.
Sajnos becummantottad a marketing oldalát... -
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #1958 üzenetére
Azóta ezen agyalok és azt nem értem, hogy ha P7 és a P0 state között csak 2-3W teljesítménykülönbség van, akkor miért van az, hogy a lockolt P7-en elindított OCCT meg se nyikkantja a ventillátort, P0-ban pedig pörög, mint a veszedelem...
3W teljesítménynövekedés nem indokolna ennyivel intenzívebb hűtést.
Próbálok én is keríteni egy teljesítménymérőt, aztán publikálom az eredményeket.
-
zetecR
addikt
válasz
Arthuro_Adam #1944 üzenetére
Ha "csak" a csend miatt akarsz passzívat, akkor nem kell feltétlenül kerülni a ventillátort.
Nekem egy Modu87+ tápom van + egy Brocken hűti a procit.
A táp ventije 3-400 körül pörög - nincs hangja még közelről sem, a Brocken 3.4GHz-en is passzívan tartja idleben az APU-t, terhelés alatt is mondhatni néma.
Elég háklis vagyok a zajra, korábban FSP Zenem volt, úgyhogy tudom, hogy mit beszélek. -
zetecR
addikt
válasz
Arthuro_Adam #1920 üzenetére
Kifejezetten passzívat szeretnél, vagy néma csendeset?
-
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz
edward2 #1879 üzenetére
Jó kérdés, én első körben legyalulnám és újra raknám a teljes AMD driverpackot.
-
zetecR
addikt
Én most Corsair XMS3-at használok, 2000MHz@CL9.
Jó gyors. -
zetecR
addikt
válasz
whiteman0524 #1817 üzenetére
Az nem lehet, hogy dinamikus állítja?
-
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #1797 üzenetére
Még jó, hogy a mai alaplapokon lassan már nincs is alkatrész, szép lassan minden integrálódik a CPU-ba (APU-ba), nem tudom, hogy mi lehetne olyan gyenge minőségű rajta.
Az a kevés meg 50000 órás japán kondik, 8+2 fázisú táp az UD4H-n, stb.
Nekem tök véletlenül az LGA775-ös lapom is Giga volt és nem volt vele semmi bajom, de FM1-re kifejezetten jónak számítanak.
Nincs velük probléma, minek adjanak új BIOS hozzá? -
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #1759 üzenetére
Gigán CPU Vcore.
Ugyan Gigás csóka írta, de elég jól magyarázza a Llano tuning alapjait, érdemes lehet átolvasnod.
-
zetecR
addikt
válasz
Joker94 #1707 üzenetére
Szia,
én pont a NFS Runnal játszogatok A6 3650-en.
Mivel elég jól interpolál a monitorom, nem zavar, hogy vissza kell vennem a felbontást 1280x960-ra, + az FSB 150MHz (tehát az IGP 666Mhz, a proci 3600Mhz megy) gyakorlatilag folyamatosan a limitált 30FPS környékén megy.
Ha felrakom 1600x1200-ra, akkor már az FPS le-le esik akár 20 környékére is. -
zetecR
addikt
válasz
whiteman0524 #1703 üzenetére
Hivatalosan a 1866MHz-as is támogatott.
-
zetecR
addikt
válasz
whiteman0524 #1630 üzenetére
Semmi, mint írtam az MS honlapról letölthető Virtual XP-nek nem kell semmiféle harveres virtualizáció, bármin elfut, ami elbírja.
Az A6 meg bőven elbírja.atti_2010: nem kéne, nekem is fent van és nem hajtja.
-
zetecR
addikt
válasz
whiteman0524 #1626 üzenetére
Én nem sok különbséget érzek aközött, hogy BIOS-ban be van-e kapcsolva a virtualizáció vagy sem.
Igaz, alap dolgokra kell az XP mód, lehet, hogy komolyabb terhelés mellett kijön a különbség.Mindenesetre BIOS-ban kapcsold be és telepítsd fel a Virtual PC-t és kész.
Nem kell hozzá semmi csiribirí. -
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1610 üzenetére
Hogy túl jó?
-
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1595 üzenetére
Az Intel Burn Testet is dicsérik, állítólag CPU-ra nagyon jó.
Viszont nem tudom a memóriát mennyire használja. -
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #1507 üzenetére
Tekintettel arra, hogy a modern játékokban az épp megfelelő szintet üti meg az IGP teljesítménye, az a kis plussz, ami pl az én esetemben 444-ről 650-re történő húzása jelent pont annyit ad hozzá, hogy átbillen a már megfelel kategóriába.
A CPU-t hiába húznám, ha a játékok alatt az IGP a szűk keresztmetszet.
-
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #1496 üzenetére
A BIOS-ban nekem sem, de az FSB-ből ezekkel a szorzókkal szorozza fel.
Viszont így mi értelme a Black Editionnak?
Ebben a csomagban az IGP a szűk keresztmetszet, ezek szerint a BE-ben is csak FSB növeléssel lehet extra 3D teljesítményt kicsikarni belőle...
Na meg miért lehet az IGP-nek tetszőleges diszkrét értéket a BIOS-ban megadni, ha még az unlockolt procikál sincs hatása.
Számomra ez így elég nagy csalódás; ha egyszer alapfeszen elzötyög a procim 3.6GHz-en... -
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1448 üzenetére
Én 2 HDD-vel és 2 SSD-vel is próbáltam, és semmi különbséget nem láttam ebből a szempontból.
Most minden full alapeszen (na jó, az IGP kap egy kicsit, de a CPU és az NB nem) is megy az AHCI 155-ös FSB mellett...
-
zetecR
addikt
válasz
echterion #1441 üzenetére
Most épp úgy használom, hogy 1155FSB-hez nincs emelve az NB fesz, a CPU szintén alapfeszen viszi a 3255MHz-et.
A vicc az, hogy másfélóra prime is lefut 3600MHz-en, viszont le leteszem sleep módba, amikor visszajön lefagy.
De sleep nélkül egész nap hibátlanul elmegy.
Erre kellene valamit kitalálni... -
zetecR
addikt
Érdekes fejlemény.
A 145-ös FSB-hez nem kell 1.3V-os NB fesz, jelenleg 1.15V-n próbálgatom és stabilnak tűnik; viszont az IGP-nek minimális feszt kell adni, mert -bár nem crash-sel- de textúra hibázik. Most +0.05V-tal jónak tűnik.
-
zetecR
addikt
Lassacskán sikerül K10stat-tal stabilizálni a CnQ használata melletti frekvencia/feszültségeket - hamarabb is eszembe juthatott volna...
-
-
zetecR
addikt
válasz
MZperX75 #1353 üzenetére
Nekem a gyárilag 2.6GHz-es A6 3650 alapfeszen, levegővel stabilan fut perpillanat 3550MHz-en (az IGP ennek megfelelően 444@630), egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy Sleep módból visszatérve mindig BSOD fogad.
Attól függetlenül, hogy reggel 8-tól este 10 folyamatosan megy, lefut 1.5 óra blend, 1-2 óra NFS The Run, közben munka megy Corel, PS, net, flash cuccok, stb; csak a sleep valamiért nem stimmel...
echterion: a NFS alatt néztem hogy 100% az IGP terheltsége, viszont a proci csak félgőzzel megy.
-
zetecR
addikt
Végülis ha betesz a Llano mellé az ember egy 6670-et, akkor a diszkrét VGA csak akkor működik, ha 3D-s terhelést kap, vagy mindig fogyaszt áramot és teker rajta a venti?
-
zetecR
addikt
válasz
echterion #1336 üzenetére
Tudod milyen az ember: telhetetlen...
Persze, nem akarom én az utolsó csepp MHz-et is kifacsarni belőle, annyit már nem hoz gyakorlatban, amekkora áldozattal jár.
Amire kell, nekem egyenlőre elég, ugrásszerű teljesítménynövekedést meg úgyis csak egy diszkrét VGA hozna. -
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
Az mennyire normális, hogy az alaplapi hangkártya erős terhelésnél kihagy?
Valamivel akadhat, vagy nincs ideje a CPU-nak a hangot is számolnia?
Szerk: egy megszakításon van a SATA vezérlő és a HD Audio Controller.
Ez lehet gáz? Adjak neki manuálisan másik IRQ-t? -
zetecR
addikt
válasz
VaniliásRönk #1310 üzenetére
Azonban ez A6.
Bekapcsolt AHCI és USB3-hoz nekem 1.25V-ot kell adom a NB-nek, különben nem stabil.
Ha jól figyeltem meg. -
zetecR
addikt
válasz
Mumukuki #1307 üzenetére
Nekem az UD4H-n 151-es FSB mellett is megy az AHCI & USB3.
151 felett szétesik a kép, szerintem az IGP nem bírja (az már 670MHz), annyira meg nem izgat a dolog, hogy szénné feszeljem.
Most az alapfeszes tuningra gerjedtem rá (na jó, a NB kap egy picit), most 130MHz-en tesztelem, órák óta stabil, pedig ment prime95, NFS, grafikai munka, flash játék.
Plusz fesz nélkül 2.6-rólt 3.4 szvsz nem rossz.
Pl. NFS alatt is alig pörög a venti a Brockenen, a billentyűzet a leghangosabb az egész gépben. -
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #1199 üzenetére
Alpenföhn Brocken.
14 perce megy a Prime95 x64.
A 3358/146MHz, NB 1.25V, allCPUmeter szerint 53-56C között mozog a hőmérséklet.A SpeedFan felismeri az IT8720F-et, az ottani értékek:
Temp1: 27
Temp2: 98
Temp3: 65
GPU: 56Ha elállítom, akkor 27, (80-90), (34-40).
Szerintem ezek nem jó értékek...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple asztali gépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Androidos tablet topic
- OLED TV topic
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Update 08.19. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3102
- Beszámítás! Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GB W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest