- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
zetecR
addikt
válasz
Taifa Díaz #4176 üzenetére
Egyszerű tuning.
-
zetecR
addikt
válasz
Plasticbomb #3703 üzenetére
-
zetecR
addikt
Azért annyira nem rózsaszín a helyzet.
A NB kap +0.15V-t és slussz.
55-60W között fogyaszt 2x4GB 2000-es memóval (1.65V), SSD-vel, HDD-vel.Mondjuk ha kifejezetten az alacsony fogyi a cél, akkor néhetsz bele LoVo memót is, nekem korábban G.Skill Sniper SR2 volt, azok 1.25V-osak. Valamit az is hozhat a konyhára...
-
zetecR
addikt
válasz
Arthuro_Adam #3677 üzenetére
Nekem egy A8 3850-et (minimális tuninggal: 125 BCLK, 3200MHz CPU), hűt egy Alpenföhn Brocken, felette egy Modu 87+ táp.
A táp 350 körül pörgő ventije idleben passzívan hűti a procit ebben a hőségben is, terhelésnél minimális a bordán lévő venti hangja.Hangra szinte passzív.
Pedig kényes vagyok a gépzajra. -
zetecR
addikt
válasz
atti_2010 #3206 üzenetére
Nincs, viszont az APU VDDP 1.2V-ra volt állítva, visszatettem NORMAL-ra (szerintem az 1.1V), így csak 52W a fogyi.
Viszont az utóbbi időben az produkálja, hogy egyszercsak nem látja a HDD-t.
Az SSD megvan, de a HDD-hez újra kell indítani.
125-ös BCLK mellett gyakrabban, most 107 mellett csak 1x csinálta, de sajna csinálta. -
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
Rádugtam a gépemet egy fogyasztásmérőre és a következőt hozza:
A8 3850@107MHz, 2x4GB@2000MHz, Samu830 64GB, 500GB HDD, Modu87+Idle: 60W
OCCT: 147W -
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #3061 üzenetére
És mi volt a baj a Giga lappal?
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #3059 üzenetére
K-s a proci?
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #2883 üzenetére
Nekem az UD4H-n az A6-tal 148MHz BCLK stabil volt, de az a mostani A8-at 125MHz-en használom én is, mert minden alapfeszen beton stabil; amire kell abszolút elég, úgyhogy nem feszelek.
-
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #2641 üzenetére
Sorry, a K felett elsiklottam.
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #2625 üzenetére
A GPU szerintem nem 900-on megy, mert a gyári 600MHz-et szorozza fel 1.25-tel.
Én is 125-ös BCLK-n hajtom most a rendszert, igaz a CPU "csak" 3100-on megy, de minden alapfeszen, és atomstabil.
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #2622 üzenetére
És feszek?
-
zetecR
addikt
válasz
robertkill #2614 üzenetére
A HDMI-n nem jön analóg jel, azt nem tudod "D-SUB-bá" alakítani.
Ha olcsó videokártyát veszel bele, akkor az egész rendszer veszti értelmét...
A monitort cseréld, ha ennyire zavar.
-
zetecR
addikt
válasz
BlueAthlon #2599 üzenetére
Nekem D-SUB-on az UD4H 119-ig bírta...
Ha K-s a proci, akkor miért emeled ennyire a BCLK-t?
-
-
zetecR
addikt
A memvezérlő ugyanaz az A6-ban és az A8-ban is, úgyhogy ilyen szempontból semmi különbség köztük.
Érdekes látni ebben az esetben is, hogy mennyivel többet jelent az alacsonyabb időzítés akkor is, ha alacsonyabb frekvencián futnak a ramok.
Ha stabil a rendszer, akkor nem kell feszt emelned.
-
zetecR
addikt
válasz
Tomix24 #2194 üzenetére
Sok variáció nincs, amennyivel növeled a BCLK-t, annyival gyorsul a VGA is.
10%-hoz nem nagyon kell feszelni, esetleg az NB-nek adhatsz apró lépésekben, de a sokszor linkelt cikkben nagyon jól le van írva, hogy melyik fesz mire hat.
(igaz Giga BIOS, de a lényeg mindegyiken ua) -
zetecR
addikt
8-as szorzóval.
Hivatalosan 1866-ig, de mint írtam, 2128-on megy szépen, de egyenlőre 125-ön szeretném 1 hétig használni, hogy megbizonyosodjam a stabilitásáról.
Hiába futott az OCCT és a LinX egy órát párhuzamosan, mégis volt gebasz később magas BCLK-nál, így visszább vettem a hétköznapi használatban. -
zetecR
addikt
-
zetecR
addikt
válasz
echterion #2176 üzenetére
Ezt nekem a Samu SSD Magician software-e játszotta el.
Kinyomtam, azóta jó (ebből a szempontból).Most visszavettem 125-re a BCLK-t, így a memória kerek 2000-en megy, így atom stabil, bár a 133-MHz-en sem volt gon, de ott már 2128-on megy a memória, az meg már tuning.
Valószínűleg az lesz, hogy ezeket a "gyengébb" beállításokat használom normál esetben, ha valaminek nem elég, akkor megnézem, hogy a 150-es BCLK hoz-e valamit a konyhára...
-
zetecR
addikt
Tuning mellett használ valaki Sleep módot?
A netet túrva többször futottam ebbe a hibába (nem csak Llano-nál, hanem pl i5-nél is), hogy tuning mellett sleepből visszajövet akkorát droppol a lap, hogy BSOD-t produkál...
Tegnap 1 órán keresztül ment az OCCT és a LinX párhuzamosan, hiba nélkül, tehát a feszelés jó, csak ezt a nyominger sleep-et nem bírja a rendszer.
Csak ezért meg nem akarok plusz feszt adni a CPU-nak, jó lenne rá valami gyógyír. -
zetecR
addikt
Ezt olvasgasd át, mert nagyon nem vagy képben.
Igaz, hogy Giga lap, de az alapok mindegyiknél ugyanazok. -
zetecR
addikt
Hol tudnám megnézni a procim gyári, default feszültség értékeit?
Ha a BIOS-ban Auto-ra állítom a feszszabályozást, akkor nem ír értéket, ha átteszem Manualra, akkor a legutóbb beállított értékeket hagyja defaultnak...
Igazából a gyári APU VDDP Voltage érdekelne; elég ellentmondásos értékeket találok a neten, hol 1.1-et, hogy 1.2-t írnak alapnak.
Az AMD honlapján pedig egyik pdf-ben sem találta, bár lehet, hogy vak vagyok...Az A6 3650-é kellene.
-
zetecR
addikt
Oliverdáék azt modják, hogy a PCIe vagy fixálva van, vagy nem.
Ha jól tudom, emiatt nem lehet a SB-eket sem tuningolni, mert ott nem fix a PCIe és csak pár MHz emelést bírnak a rajta csücsülő perifériák.Valahol én is olvastam ezt a 133-on visszaosztó dolgot, de Oliverdáék egyértelműen cáfolták.
Sőt ezt is alátámasztja az, hogy 160-170MHz-es BCLK-t is el lehet érni, ami majd' 30-40 MHz-cel magasabb PCIe-t jelente...
-
zetecR
addikt
A tapasztalat szerint a Giga lapokon lockolva van a PICe freki, úgyhogy 140-150 környékéig vígan kellene, hogy tudd emelni.
A CPU NB VID-et told fel 1.3V-ra, úgy próbáld meg az FSB-t növelni, mennie kell.Megint csak utólag látom, hogy megy 2133-on, csak a RAID-del van bibi.
Így viszont tényleg SSD-ben kellene gondolkozni, ráadásul a natív AHCI vezérlő nagyon jól sikerült, semmivel sem marad el az Intelek mögött, sőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Llano" APU topik
- FM1 tokozás
- Négy, három, vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Llano (Husky/K12 & VLIW5):
A8-38xx, A6-36xx/3500, A6-34xx/3300, E2-3200
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 7000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- 20+ típus HP üzleti laptopok Elitebook, Probook, Zbook 8-13. gen gar.
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8130U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest