Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz Bile Demon #69227 üzenetére

Igen, amikor az ember úgy van vele, hogy de jó lenne megvalósítai a régi álmot, pláne ha ilyen elérhető :)

tudom, én is (nem is annyira) hulladék chipsettel kezdtem az Athlon XP-zést, mert előbb volt (Soltek) KT333, majd (ASUS) KT400, aztán (ASUS) NForce 2.

A drótozás egyébként később is egy valid dolog volt, mi használtuk tuningnál, vagy locknál, erről majd valamikor amúgy sokkal részletesebben írni is akarok bővebben.

Viszont az ECS lapos dologról előjött egy emlék. Zolesz haveromnak (nem azonos az ingyen de azonnal topic Zoltánjával!) volt ilyen alaplapja talán 2002 karácsonyán jártam nála először. Akkor a durva művelet az volt, hogy vittem egy 40GB-s winyót, dolgokat cserélgetni, egy másik haver is hozott, Zolesznek volt egy 60-as meg egy másik, meg még valaki vitt valami winyót, a lényeg az, hogy 180GBnyi HDD-t összeraktunk a gépbe, és ott ujjongtunk, hogy ennyi tárhelyet még az életben nem láttunk egy gépben, meg élőben :D
    Nem mellesleg az a gép az ECS lappal volt, valami olcsóbb chipset, volt benne egy Athlon XP 1500+ (még bőven Palomino) 1333MHZ-en, meg SD RAMmal, vagy 256MBval. Gondoltam is magamban, hogy az 1700@2000MHZ-es Celeronom DDR RAMmal biztos megenné reggelire ezt a gépet. De végül sosem került sor a kettő összemérésére.
    Arra még emlékszem, hogy a procit nem lehetett tuningolni, mert a 133-as FSB már 136-ra emelve se jött be a gép, a szorzót pedig nem, lehetett állítani.
    Ezekután jó ideig, eléggé lenéző véleménnyel voltam az Athlon XP-kről (kb ez volt az első találkozásom vele), pedig aztán később a legjobb prociknak tartottam őket!

• FF23

senior tag

válasz Bile Demon #69227 üzenetére

Az NF7-S-re nem megy fel a zalman (7000...) a kondik miatt. Az NB-re meg mindig teszek ezeknél a régi lapoknál egy 4cm-es kerregőt, annyira nem hangos és úgyis csak annyit megy, amíg tesztelgetem.

Új hozzászólás Aktív témák