Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• alvaro

senior tag

válasz siti #55113 üzenetére

Igen is meg nem is!

A C64 verzió szerintem messze nem adja azt, amit az Amiga.

A PC-s se ugyanaz, jelentősen átdolgozták a grafikát, a főhős rajza nem is tetszik, de a tájat és az ellenfeleket csípem (több a szín és emiatt finomabbak is az átmenetek és nem is kiabálják túl a tereptárgyak a szereplőket), a zenét pedig egy az egyben átemelték Amigáról, na meg SB16-on szól is, ahogy kell.

Mivel én magam C64-en nem játszottam, a framerate-ről nem tudok nyilatkozni.

Egyébként van még lejjebb, mert a ZX Specturm szintén 8 bites, de nincs semmilyen segédhardvere mozgó grafikához, ráadásul még félelmetesen ronda is rajta a játék. És arról egészen biztosan láttam Youtube-on át is, hogy szaggat mint állat :DDD

Na de. Ismét léptem lefele, és ezúttal sikerült megtalálnom egy olyan lépcsőt, ahol már elkezd szaggatni. Eredetileg arra gondoltam, hogy előveszem a 386SX40-emet, utána pedig tanácstalan leszek, de kezembe akadt egy DX, amit vissza lehet jumperelni 20MHz-re.

Na itt már be-beszaggat még 26kHz-re visszaszabályzott zenével is, 44kHz-en pedig már komplett hangok kezdenek kimaradozni, mintha eltévesztené, hogy mikor kell elkezdeni játszani :D Szóval a határ valahol a kettő között lehet.

Persze, turbo gombbal lehetne lassítani a 40-est is, de az egyrészt cheat, másrészt meg elefánttal mennék a porcelánboltba...

Új hozzászólás Aktív témák