Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KROK640

nagyúr

válasz frescho #113869 üzenetére

Volt egy haverom akinek az volt a startégiája, hogy egyszer vett egy viszonylag jó gépet, aztán pár havonta az alkatrészeket eladva, relative kis hozzáadott pénzzel, folyamatosan csúcson tartotta a gépét. Ennek a hátulütője az volt, hogy sokszor 3-6 havonta kellett gépet cseréljen, és mindig kellett legyen mellé valamennyi pénze. De sok érdekességet láttam nála, teljesség igénye nélkül nála láttam először PIII 733-at, 256MB RAMmal (akkor nekem 366-osom volt 96MB-al), de volt neki 2200-as Northwood P4, vagy épp a 3066-os P4 HT-vel (533). Ezt a startégiát csinálta egészen a 1st gen Core I procikig, akkor leállt vele, család miatt. A következő gépe egy 8th gen I7 volt, arról egy 11th gen I7-re ugrott 2-3 éve. Az előző gép értéktelenedése miatt ezek már sokkal zsebbenyúlósabb történetek voltak neki, de nem is 3-6 havonta cserél már.

• Pikari

veterán

válasz frescho #113869 üzenetére

Ez volt a budget stratégia. Használtan venni egy P1-es gépet, beledobni egy p1-MMX procit, szerencsés esetben mentek azok 270 mhz környékén is, vagy egy k6/2 vagy 6x86mx-et. Voodoo1-et beletenni, ramot felbővíteni 96 vagy 128 megára, CD meghajtó bele, két db 2 gigás vinyó bele. Ezért is tartom ezt a valódi budget kategóriának, nem a celeron, másrészt az ára is emberileg tűrhető volt, boltok is előszeretettel frankensteinezték össze ezeket a gépeket.

(Csak épp a fent ismertetett revolt ezen diavetítés lesz, kivéve, ha a rohadt drága k6/3+ procit dobod be alá, ami viszont vagy nem indul benne, vagy nem kapható, mert szinte azonnal leállították a gyártását.)

Új hozzászólás Aktív témák