Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• arn

félisten

válasz frescho #111799 üzenetére

Ez csak ugy megy normalisan, ha auto detektalja vmi… es beallitja ahogy tudja, amugy meghulyulsz. Az ossc pronal eleg jol megoldottak.

Szvsz legrosszabb, hogy a 400p text (720x400) es vga mod (640x400) detektalhatatkan, es vagy az egyikre allitod be, vagy a masikra - szerencses kartyanal kisebb az elteres. Ez analog monitoron a keret miatt kevesbe tunik fel, de pl az oled is jobb ilyen szempontbol, mert nem latom hol kezdodik a kep, csak ha nyilvanvaloan lelog vmi.

Vmelyik dos demo pl jelenetenkent modot valt, muveszet volt oket ledigitalizalni, hogy minden mod normalisan jelenjen meg. Erre irtam toolt a datapath kartyahoz. A jatekok ehhez kepest konnyu menet, es szabvanyos par moddal.

Meg persze ott vannak a mindenfele egzotikus modok, amit minden kartya ugy kezel ahogy tud (mode x, fake modok, fura felbontasok es frekvenciak). Nem egyszeru kompatibilis gepet epiteni, ami kep es hang szempontjabol is kepes lefedni nagyobb korszakot.

[ Szerkesztve ]

facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld

• DarthSun

Topikgazda

válasz frescho #111799 üzenetére

Ja hogy digi kártya. Videókat is készítesz. Nekem könnyebbség hogy videókat nem szoktam. Max majd állványról befogom a képernyőt, aztán úgy. Használat esetén sima VGA kimenetről nincs gond retró gép esetén sem. Amelyiken pedig van már DVI, akkor digit a monitorba, aztán ok.
    A frekik eltérhetnek, de akkor csak klikkelem a monitoron az autoconfigot.
    Retró gép is már FHD LEDes modern monitorra. Még a 286 is tökéletes a Tridenttel, éles kép, kiváló karakterek.
    Még van egy félretró HP LCD monitorom is, de már nemnagyon használom, csak ha dualmonitoros betekintés kell, vagy wide képmentés. Amúgy a próbapadnál is már a FHD Acer VA a használt, természetesen van rajta DSUB csati is.

Furatok nekem stimmelnek, legalábbis a házakhoz. XT persze nem, azt egy pici ATX házba pakoltam, érthető, spec variálás kellett.

A 3 test probléma nem megoldható.

Új hozzászólás Aktív témák