Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz vrob #103352 üzenetére

Most csak szó szerint kifejtetted amit korábban elmondtál és akkor se láttam értelmét. Nem az analóg áramkör teszi a GUS-t, hanem hogy a megfelelő agyonintegált chip van rajta, minden más az körítés, bs. Hiteles, az eredetivel megegyező hangja van, eredeti chip-et használ, kevésbé zajos analóg kimenettel, tehát nem valamiféle emuláció vagy reprezentáció.

"
    Írtad, hogy még kevésbé zajos. Ok, biztos kimérhető, habár soha nem volt gondom az eredeti GUS kártyámmal sem zaj szempontból.
    Van egy szint amit meg kell ütnie zaj szempontból, de ez bőven megvan a DOS-os 90-es évek eleje hang érához.
    Amikor azt látom, hogy az Orpheuson egyáltalán nincs áramkör egyezés egy kicsit sem (analóg oldalon) valahogy elképzelni sem tudom hogy akár egy kicsit is hasonlítson a hangjuk." -
    helyből beledobsz egy ferdítést hogy működjön az egész rozoga "érvelésed", annak ellenére hogy korábban leírtam azt az egyszerű általános megfigyelést, illetve tulajdonképpen te is, hogy az analóg kimenet nem igazán pofázik bele az élvezhetőségbe, hacsak nem nagyon rossz. Alapvetően nem torzítással vagy SNR-szinttel volt a bajom, hanem a klasszikus Gravis kártyáim bizonyos környezetekben hajlamosak voltak összeszedni mindenféle elektromágneses zajt, ami az újabb kártyákon egyszerűen nincs, vagy bőven kevesebb.

"Az "ez szól a legjobban" az a szubjektivitás kimaxolása"

Konkrétan többször is leírtam hogy egyéni szempontok és hallás, szubjektív hallgatgatás után választottam ezt, csak el kellett volna olvasni amit írok... Pont azon problémáztam hogy egyesek, köztük te is, úgy adják elő a véleményüket mintha kb. szentírás lenne, vagy akár csak nem lenne totális tévedés.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés