Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Riccsiz_h
aktív tag
Azt szeretném megkérdezni hogy egy FX-8320 (3,5Ghz) procihoz elég nekem egy a "mérsékelt hűtők" közül mondjuk játékra (Battlefield 3, Crysis és társaik) és alkalmazásokhoz, renderhez (Cinema 4D, After Effects) vagy ez már átlód a abba a kategóriába ahova nagy hűtő kell ? Erről mi a tapasztalat hogy biztonságban tudhassam és hogy ne olvasszam itt el a gépházban ? (leginkább pénzügyi megfontolásból kérdem)
Üdv. Riccsiz
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
kb. 4-5 hónapja pasztáztam újra és takarítottam ki teljesen a gépem (FX-8320), de most azt vettem észre hogy a CPU rendre 71 fok köré szaladgál már FIFA-tól vagy egy CS:GO-tól. Valamint szépen droppolgat is az FPS-em is. 5 ventilátor, köztük egy toronyhűtő (Cooler Master Hyper 212 EVO) felel a hűtésért. Normális ez a magas hőmérséklet, vagy mehet is egyből az újrapasztázás és takarítás ? Tapasztalt valaki hasonlót ? Nincs és nem is volt húzva. Idle: 42-44 fok
"Max safe core temp recommended by AMD is 62 degrees celsius. Maximum socket temperature is 70 degrees celsius" - írták az angol fórumokon
Előre is köszönök bármiféle segítséget/tanácsot
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Van nekem egy FX-8320-asom (semmi tuning, minden gyári értéken) egy Cooler Master Hyper EVO 212-vel társítva. Az lenne a kérdésem hogy ezek a hőmérsékletek (a "MAX" oszlop) megfelelnek-e az elvártaknak ?
Ha jól vettem ki az interneten találtakból a
- CPU = foglalat hőmérséklete
- Package = CPU magok hőmérsékleteValamint olvasgatva ellentmondó információkat találtam hogy a foglalat max hőmérsékletéről volt aki 62 fokot írt, volt aki 70 fokot. CPU mag max hőmérsékletére pedig 62 fokot találtam.
Előre is köszönöm a segítséget
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Kb. 1 hónapja írtam ide a topicba melegedési problémák miatt, de sajnos csak most volt vele időm foglalkozni újra. Köszönöm az akkori segítségeket
Tehát ASUS M5A97 LE R2.0 alaplap, egy FX-8320 (semmi tunning) + Cooler Master EVO 212 a szettem.
A problémám pedig: az utóbbi 1 évben főleg ha meleg az időjárás (ezáltal a szoba is melegebb) sok játék közben hirtelen droppol az FPS-em (mondjuk 300-ről 40-50-re) egy olyan 10-20 másodpercig majd ismét rendben megy minden 5-10 percig. Minél tovább játszom annál gyakrabban fordul elő.
Csináltam egy Inter Burn Testet és a hozzá mért értékek:
Amikor droppol az FPS-em akkor a CPU (a leírás szerint amit olvastam ez a tokozás hőmérséklete) 64-68 fokja visszakúszik 58 körülre és akkor jön vissza az eredeti FPS szám
Még a topic leírásában szereplő finombeállításokat nem végeztem el, mert gondoltam előbb megosztok több információt hátha mással van a baj. Esetleg nem tudom mennyit számít de ilyen gépházam van:
1 CPU hűtő + 4 ház ventilátor van benne (paint tudásommal bekarikáztam hol vannak benne nekem a ventilátorok )
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
Riccsiz_h
aktív tag
válasz Riccsiz_h #66002 üzenetére
Köszönöm szépen a hozzászólásokat
Természetesen 6 havonta megy a teljes takarítás és a pasztázás. Még olyan kérdésem lenne hogy az említett "VRM-re hűtés" mit takar vagy hol tudok utánanézni ? (tudom Goole de ha van esetleg valami speckó oldal/írás ahol nézelődnöm kéne). Feszültségeket pedig a leírás alapján igazítani fogom.
Amúgy picit elszomorít hogy azt hallom hogy ennyire vacak alaplap lenne, mert a gép összességében elég drága volt (és a lap is bele volt 25k-ba) és eddig "csak" a hűtéssel volt probléma semmi mással
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
-
Riccsiz_h
aktív tag
sziasztok !
Új alaplapot szeretnék venni egy FX-8320 alá. Nem vagyok nagy tunningos, normál keretek között szeretném overlockolni a procit (~4 GHz). Pillanatnyilag is Cooler Master EVO 212 toronyhűtő van rajta.
A kérdésem az lenne hogy melyik alaplapot lenne érdemes megvennem a kettő közül.ASUS 970 Pro Gaming/Aura (amiket olvastam róla)
- modern, újragondolt felület és csatlakozók
- 970-es chipset, de jól bírja akár az FX-9xxx szériás procikat is és így FX-83xx procikat szépen lehet benne overclockolniASUS M5A99X-EVO R2.0 (amiket olvastam róla)
- AMD 990X chipset tunninghoz
- nagyobb passzívhűtésEgyéb hardverek a gépben: 2x8GB 1833MHz RAM, 2x HDD + 1x SSD, Cooler Master Thunder 700W táp (RS-700-ACAB-D3)
Bár visszaolvastam sokat a topicban és nézelődtem is különböző helyeken azért inkább gondoltam megkérdem, előre is köszönöm a tanácsokat
[ Szerkesztve ]
Üdv. Riccsiz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- AMD Ryzen 7 5700X3D - Tálcás - Új, 3 év garancia - Eladó! 82.000.-
- Intel I7 13700K 16mag/24szál - Új, Tesztelt - Eladó! 108.000.-
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest