- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- ricshard444: Iphone 17 Pro Max - Kedves téglám
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 6 – Néhány egyszerű tésztaétel
- urandom0: Kicsit most elfáradtam...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #8003 üzenetére
Érdekesek ezek a gyorsítók és korábban is beszélték a pletykázók, hogy ez lesz az irány - különböző gyorsítók.
Amiket vagy egy részüket lehetőség szerint nem építik be, hanem a CPU inkább egy alap lesz arra, hogy a különböző gyorsítókat mellé vagy fölé/alá lehessen hegeszteni célpiactól függően.Persze nyilván lehetnek olyan szoftveres funkciók, amik annyira általánosak és elterjedtek, hogy érdemes integrálni.
Pl az IGP - nem csak képet ad, hanem mondjuk a Raphael esetén már használható a RAdeon csomagban található zajszűrésre is.
Szerintem valamelyik zen is mintha hozott volna integrált kriptográfiai gyorsítót. (AES)Illetve látni fogjuk majd a Mi300 esetében, hogy milyen compute célokat tud kiszolgálni. Bár az pont nem az integrációs vonal.
Én egy kicsit szkeptikus vagyok ezzel az egésszel kapcsolatban. (1-2 év)
Egyrészt gyorsítókat legozni szerintem macera. Létrehozod a rendszert és akkor van kb 10 ügyfél (facebook meg MS), amelyik hajlandó veled egy asztalhoz leülni és átbeszélni, hogy neki akkor mire milyen arányban lenne szüksége. És közben az ügyfelek végig azon gondolkodnak, hogy "Kifizetünk egy rahedli pénzt, jó lesz, de nem járnánk mi jobban azzal, ha inkább mindent Arm alapon megcsinálnánk és kész?" Lásd Tesla.Még a GPU gyorsítás is alig van kihasználva.
Ezzel együtt továbbra is vallom, hogy szoftveres oldalról soha semmi fog előbb elkészülni, amihez már csak egy megfelelő hardver kell. Szerintem mindig a hardvernek kell többletet kínálnia, amit idővel a szoftver birtokba vesz. És ha jó az irány, akkor lehet bővíteni a kapacitást, ha rossz az irány, akkor kuka.
Kiváncsi vagyok, milyen célt fog szolgálni az AIE
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- iPhone topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Windows 10
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Androidos tablet topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Motorola Edge 40 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- OnePlus Nord 4 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 Air 256GB Space Black Bontatlan, aktíválatlan!
- Ryzen PC 9800X3D - RTX 5070 TI - B850 TUF - 32GB DDR5 - 1 TB M.2 SSD - 360 AIO/Garanciás-Beszámítás
- Bomba ár! Dell Latitude E6510 - i7 I 4GB I 250GB I DVDRW I Nvidia I 15,6" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Honor 400 Pro 5G Lunar Gray Prémium kijelző, AI-fotózás 12/512 GB-2028. 05. 21-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest