- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petykemano
veterán
válasz
S_x96x_S #6910 üzenetére
> de azért az Intel dömping-áraival is számolni kell,
> vagyis túl nagyon nem szállhatnak el az árakkal.Én azt gondolom, hogy az AMD első körben legfeljebb ugyanazokat az sku-kat fogja megjeleníteni, mint a zen3 esetén volt. Megkockáztatom, hogy talán még 6 magos se lesz.
Nem biztos, hogy igazam lesz, tévedhetek, de ha az Intel még sokat szerencsétlenkedik a Sapphire rapids-zal, akkor a Genora-ra (épp az általad említettek miatt: +25% IPC ; 5Ghz ; AVX512, a gyorsabb DDR5 memória és a Gen5) még a Milan-nál is nagyobb igény lehet. Tehát szerintem a kapacitás nagyon szűk lesz. Persze az is igaz, hogy elvileg ezúttal az AMD a saját szempontjából cutting-edge gyártástechnológián csak zen4-et és Navi3X-at gyártat (abból is csak a felső osztályt) tehát nem lesz konzol, ami limitálja.Mindenesetre amit mondani akartam, hogy hát ha és amennyiben tényleg szűkös az AMD N5 gyártókapacitása, akkor ezzel (intel dömping ár) nem nagyon fog tudni mit kezdeni egy ideig Zen4 alapon. A zen3-at tudja olcsón kínálni, vagy Zen3D-t tud bevetni, de nekem azért úgy tűnt, hogy ahhoz, hogy a zen3D-nek legyen érezhető hatása, kell valami $700-1000-os gpu is.
Vagy hát azzal lehet még erőlködni, amit Abu írt az 5800X3D-hez, hogy tulajdonképpen a B2 stepping nem csak gyárthatósági szempontokat javított, hanem az AMD áttervezte a lapkát úgy, hogy jelentősen csökkenjen a fogyasztás (vagy legalalábbis az adott frekvenciához szükséges feszültség) Gondolom, hogy ezek ugyanazok az energiahatékonysági fejlesztések, amiket a Rembrandt is megkapott. Erre lehet akár új sku-t kihozni. (Bár Abu azt írta, hogy ilyen nem fog történni)
Vagy amit még lehet az az, hogy kihoznak egy zen3-at N6-on - gyakorlatilag ami a Rembrandt CPU része. Az lehet, hogy elmenne akár 5.2Ghz-ig is. Azért az is lenne 7-8% egy 5800X-hez képest.Ha van elegendő N5 kapacitás, akkor ez persze fölösleges szerencsétlenkedés volna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bluetooth hangszórók
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- iPhone-t használók OFF topikja
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro Gamer Laptop 2év garanciával (i7 13700HX, RTX 4060)
- IPhone 11 Pro max 64GB megkímélt új emelt kapacitású akku!
- Apple Pencil Pro bontatlan 1 év Apple jótállás
- Nitro ANV15-51 15.6" FHD IPS i5-13420H RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple watch Series 9 41mm cellular hibátlan 2026.02. 24. Apple jótállás
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged