- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
S_x96x_S #6396 üzenetére
"És ez bennem már "Goodhart's law" -ra rimmel."
Nagyon jó meglátás. Ez már egyébként az első Ryzeneknél is előjött, hogy a 8 magjuk 4+4-es felépítése miatt nem igazán lehetett a korábbi mérésekből reálisan felmérni a teljesítményüket, mert a single és a mérésekhez tipikusan használt jól skálázódó multi appok is jól futottak rajta, de a szálak között többet szinkronizáló, problémásabb szoftverekkel lehettek gondok."Azért marketing szempontból ez ideális."
Én is azt gondolom, ez lehetett a fő indok. A konkurencia 16 magja ellen mutatni kellett valamit, ami az egyszerű számok nyelvén is legalább annyi. Azért is írtam, hogy nekem ez nagyon izzadtságszagú lett #6335.Én amúgy azt gondolom, nem lenne elég egy egyszerű mérőszám, ugyanis mivel ezek a megoldások sokban függenek a szoftvertől, így szoftverfüggő, jól fognak-e futni. Rossz esetben el sem indul pl. az Alderen (régi Denuvo), jó esetben viszont meg sem éreznek semmit (pl. Cinebench). Erre is gondoltam, hogy a hardveresek átdobták a problémát a szoftvereseknek, amiből ritkán szoktak jó dolgok kisülni. Az Alderrel még jobban, mint a Ryzenekkel, ahol azért az 5000-esektől már a 8 magos CCX már elég kevés vizet zavar a gyakorlatban, nem igényel különösebb szoftveres odafigyelést/optimalizálást.
Az ARM megoldása egyébként nagyon jól átgondolt.
A gyakorlatban amúgy nem nagyon van 3 szintnél több, talán a legjobban kitalált, amikor van egy/két kicsit pazarlósabb, de gyors X1-es, mellé 2-3 gyors, de energiahatékonyságban sem rossz A78, és egy teljes 4-magos cluster energiatakarékos A55, ilyen pl. a friss 888-as Snapdragon: [link] . Ezzel meg van oldva, hogy a rövid, de intenzív terheléseket gyorsan el tudja végezni az X1, a nagyobb falat feladatokra ott vannak az A78-ak, a kevésbé sürgős dolgokkal meg elszórakoznak az A55-ök, és ezen processzorok között az android ütemezője könnyen tudja pakolgatni a feladatokat. Persze, ez sem feltétlen olyan egyszerű a gyakorlatban, mint ahogyan első ránézésre tűnik [link] .
Ugyanakkor fontos észrevenni, hogy egy telefon más terep, mint egy notebook, vagy PC. A telefonon pl. viszonylag könnyű megoldani OS szinten, hogy pl. lezárt képernyőnél ne mehessen háttérfeladat a nagy magokra. Óriási nyereség készenléti időben kb. nulla befektetett energiával. PC-n azért nem lehet ilyen trükköket bevetni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- Suzuki topik
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Apple MacBook
- Háztartási gépek
- Gurulunk, WAZE?!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The First Berserker: Khazan
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- MSI RTX 4070 SUPER 12GB GAMING X SLIM WHITE - 20 hónap garancia
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged