Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz SzalaiG #3650 üzenetére
Valószínűleg azért, mert az operációs rendszered az egyik olyan merevlemezen van, amelyik részt vesz ebben az adattovábbításban. Másik lehetséges ok lehet a PIO mód, olyankor a CPU-n keresztül megy az adattovábbítás, és az igencsak megtudja fogni a rendszert.
Az elsőre megoldás lehet egy külön rendszerlemez, ajánlottan mondjuk egy SSD, a másikra meg a DMA módba kapcsolás. -
raidx
őstag
válasz SzalaiG #3653 üzenetére
Ne keresd!
Max BIOS/UEFI-be megtudod nézni, mihez mi van beállítva. (UDMA5, UDMA6)
Valamikor például egy XP-nél az eszközkezelőbe ha valamelyik meghajtón volt egy jobb klikk ott feljött egy menü ahol lehetett állítani. Windows 7 alatt még nem találtam. Brazosnál alapból az UEFI dönti el. Windows ebbe mér nem tud beleszólni. Satánál már egyébként sincs PIO mód. Az az ATA kiváltsága volt!
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Légyszives írd már le a pontos elérési utatat mert nálam (Windows 7 Ultimate) Az eszközkezelőbe rámenve a meghajtóra, Semmi PIO és UDMA nem található! Igaz nincs a vegyes mód engedélyezve!
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
MODERÁTOR
Nem a meghajtóra kell rámenni, hanem ahogy a képen is jól látszik, a vezérlőre. Nálam mindegyik SATA csati AHCI-s, és engedélyeztem az eSATA-nál alapértelmezett Hot-Plug funkciót is. Én így értem el a kérdéses beállítást (de ez jól leolvasható a képről):
Vezérlőpult -> Minden vezérlőpultelem -> Rendszer -> Eszközkezelő -> IDE ATA/ATAPI Vezérlők -> ATA ChannelX (nyilván itt azt kell nézned amire kötve is van valami) -> Speciális beállítások[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
Nekem nincs olyan, hogy speciális beállítások! Van: Általános, Illesztőprogram, Részletek, Erőforrások. Egyik alatt sem találom a Speciális beállítások részt.
Megnéztem az Atom D510MO Lap Windows x32, ott megtaláltam, de csak tiltható a DMA. PIO Ott sincs! Úgy látszik nem teljesen egyezik az x32 és x64-es Win 7. Ahogy az alaplapok sem.
A héten már nem érek rá foglalkozni vele (vendégeim lesznek). A jövőhéten keresek valami progit ami filmre veszi a képernyőn történteket és felrakom a filmet.
-
syler123
veterán
válasz MZperX75 #3667 üzenetére
Nem semmi, hogy mennyit feltöltöttél, én 1 egészes aránnyal is alig bírok, szóval lehet netrcsere lesz, ha ennyivel töltene fel nekem is, de nekem csak adsl megoldható, de ugyanakkora sebességet ír a T-home arra is mint a kábelre...
Jelenleg kb 70-80 al tudd tölteni felfele, az nem ér semmit, az miatt a gépet sem hagyom úgy, még a brazost sem, csak ritkán....[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ha felraktad az AMD-féle meghajtót, akkor az eltérő beállításokat kínálhat, nem a 32 és 64 bites Windows eltérőségéről van szó (nekem is 64 bites rendszerem van).
Ha a képemet megnézted volna, akkor láthattad volna, hogy amennyiben letiltod a DMA módot, a PIO mód állítódik be. Nem kell neki semmilyen külön kapcsoló, mert más mód nincs (PIO, többszavas és ultra DMA). -
mope
tag
Tegnap kipróbáltam az első full HD filmet, hogy mit tud a Brazos, hisz én ezért vettem.
Nagyot csalódtam
Egy 16gigás full hd, (mkv) filmet akartam lejátszani de valami iszonyúan szaggatott. Látszott, hogy ahol kevés a mozdulat/effekt ott olyan 85%on voltak a magok kihasználása, de alapvetően 100%on mozgott és élvezhetetlen lett a film.
[link]Aztán jött a próba, xmbc alatt ugyanez, media player classic-nál ugyanez. Gondoltam kilövöm azokat az alkalmazásokat amik eszik (még ha kis mértékben is) a procit, antivirus, tűzfal, torrent. A helyzet változatlan maradt.
Gondoltam az USB 3.0-ás külsö HDD miatt van ez, így felmásoltam a filmet a rendszer partícióra ami már SSD. Sajnos akkor derült ki számomra, hogy a proci nem bírja. És akkor még hol vannak a 40-50gigás filmek.
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
Tomix24
addikt
Ne a gépbe keresd a hibát..
I. Akkor marad az olvasás. Elkezdesz leljebb menni, és találkozol olyan apróságokkal mint DirectX11 telepítés, DirectShow FilterPack, Shark Codec Pack, Media Player HC beállítása. DXVA beálítás , stb, stb. Ha túl vagy rajta, akkor mennie kell mindennek.
II. A filmeknél nem a méret számít... Egy 8 gigás LV5.1 12re-frames-el kódólt film elöbb kezd akadozni,mint a gyári 45GB-os Blu Ray Level4.1-el Pl
[ Szerkesztve ]
-
raidx
őstag
-
MODERÁTOR
Pontosan azt ami nálad is telepítve van (láthatod a képemről a különbségeket).
Egyébként innen lehet letölteni, asszem a South Bridge Driver is tartalmaz meghajtót, de az AHCI for Windows 7 egészen biztosan az AHCI vezérlőhöz való. Én nem tudom, hogy mit telepítettél, de eltudom képzelni, hogy az ASRock honlapjáról letölthető AMD all in 1 driver is tartalmazza az AMD külön vezérlőszoftverét.
De természetesen attól, hogy nálad a használt meghajtóprogram miatt a DMA mód nem kapcsolható ki jelenleg ugyanúgy mint nálam, attól még a dolog nem kivitelezhetetlen. Én az AMD meghajtóját nem használom, mert nem tartom jónak, sőt, kifejezetten rossznak, hibásnak gondolom. Legalábbis régebben nagyon gyatra volt, az oprendszer leállításánál vagy ötször kapcsolta le meg pörgette fel a merevlemezeket, mintha megakarta volna ölni őket. -
syler123
veterán
válasz Keresztapper #3678 üzenetére
Azt hiába fogja engedélyezni azzal nem fog soha tökéletesen menni, hiába tettem fel a legfrissebb verziót xbmc-ben akkor sem tökéletes, viszont a media player home cinema, és a Total media Theatre alatt tökéletes a lejátszás....
Ezen nem lehet változtatni, mindent megcsináltam amit kellett, indítsátok el az avatar 22 gigás 1080p-ben, nem fog menni..... Illetve megy de van frame drop.... -
kp59
aktív tag
Utóbbi időkben többször szóba került az AHCI mód és mivel úgy emlékszem korábban valamelyikőtök azt mondta hogy csak ebben a módban működik a merevlemez menet közbeni csatlakoztatása és leválasztása funkció ezért én is beállítottam az UEFI-ben erre. Sajnos azonban az újraindításnál a gép már az BIOS öntesztjén sem akart tovább menni és csak a leállítás majd gombelem kivétele és visszarakása oldotta meg hogy újra működőképes legyen (rakhattak volna valami reset gombot a lapra). A kérdésem az hogy ez az AHCI mód csak SSD meghajtóknál működik és S-ATA merevlemezeknél nem, vagy miért nem működik nálam. Jó lenne az a Hot Swap funkció nekem is mert van hogy külső dokkolót használok és most mindig újra kell indítanom a rendszert ilyen esetben hogy lássa a merevlemezt.
-
MZperX75
addikt
Ha ezekkel a beálításokkal,nem akarsz szöszmötölni akkor javaslom az elöbb említett kolega által javasol lejátszókat+én még ajánlom a Power DVD 10.-11 ultra lejárszót,ott is klikk pipa hardveres gyórsítás jobb klikk setting
Hardware acceleration enable pipa!
(3D-s bluray,vagy 3D-s ripp is megy primán 3D-be )Side by side format!(dupla képes)
Anaglyph Red/cian mode! -
-
MODERÁTOR
válasz canniball #3687 üzenetére
A beállítást az UEFI Setupban kell elvégezni, utána a leválasztásos téma meg mindkét oprendszer esetében ugyanúgy megy mint az USB-s adattárolóknál. Tehát Windowson az értesítési területen lesz egy ikon és annál, Linux alapú operációs rendszerek esetében meg terminálban az umount paranccsal, grafikusan meg például Nautilusban a kis ikonra kattintva.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
"A beállítást az UEFI Setupban kell elvégezni..."
Azt értem, de én eddig azt olvastam amit az imént írtam, hogy Win telepítés után nem elég a BIOS-ban/UEFI-ben átállítani, hanem a OS -be is bele kell nyúlni (ha jól emlékszem registry szinten).https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
MODERÁTOR
válasz canniball #3689 üzenetére
Ez így is van - nem állítottam ennek az ellenkezőjét -, Windows Vista és 7 esetében el kell végezni egy érték átállítását is a regisztrációs adatbázisban. A lényege annyi, hogy rendszerbetöltésnél a szolgáltatást időben el kell indítani, mert anélkül a rendszert nem lehet betölteni, nem lehet az adatokat kiolvasni a háttértárból. Ez kb. olyan mint amikor a Linux kernelben modulba rakjuk a vezérlő meghajtóját. Ez egy logikai csavar, a vezérlőszoftver nélkül nem lehet olvasni a meghajtót, de a meghajtó olvasása nélkül nem lehet a modult betölteni.
[ Szerkesztve ]
-
Polemius
senior tag
Ha már így szóba került, én balga módon IDE módba állítva telepítettem win 2008 servert a gépre. Utólag vajon van mód, hogy átállítsam rendszer újratelepítés nélkül?
Egyáltalán, ha nem tervezek menet közben HDD-t cserélni, van valami hátránya számomra az IDE módnak? -
mope
tag
én kérek elnézést.
A hardveres gyorsítás tényleg nem volt bekapcsolva. Tökéletesen működik minden szaggatás nélkül.
Kapkodtam és figyelmetlen voltam, XBMC és mplayer alatt is minden ok.Köszönöm a válaszokat.
Mondtam is Tóninak „grat az új repülődhöz” Ő csak annyit mondott: „hát nem az enyém, de azért köz”
-
MODERÁTOR
válasz Polemius #3692 üzenetére
A legegyszerűbb mód az, hogyha az AHCI drivert ráerőlteted a még IDE módúra állított vezérlőre, majd újraindításkor az UEFI Setupban átállítod és indítod a Windowst. Akkor nem kell a regisztrációs adatbázisban turkálni, csak pár kattintás és kész. Ha gondolod akkor felveszem én is videóra, hogy mit kell pontosan tenni (csak persze Windows 7-el).
[ Szerkesztve ]
-
dr_ace
aktív tag
valai le tudná esetleg mérni a kedvemért, hogy mekkora a mini ITX-es alaplap magassága? mert mindenhol csak azt találom róla, hogy 17x17 centi a mérete, de a magasságról sehol nem esik szó...
azért kellene, mert asus E35M1-I deluxe lapot szeretnék ebbe a házba belerakni, és fölé még egy 12 centis ventillátort, de olyan magas a borda, hogy nem tudom befér-e még a ház burkolata és a borda közé az a venti... ha nem fér be, akkor viszont felejtős az egész, mert önmagában a borda szerintem nem lenne elég...
előre is köszi, ha valaki le tudja nekem mérni -
MODERÁTOR
válasz Polemius #3692 üzenetére
Na jó, közben megcsináltam a videót, mert most volt időm rá. Server 2008 esetében is hasonlóképpen megy a dolog. Csináld meg ugyanúgy mint a videón, majd újraindításkor állítsad át az UEFI Setupban a vezérlőt AHCI-re, aztán indulhat a Windows.
Éppenséggel most a videó kedvéért ugyanezt a játékot kellett végigcsinálnom, csak fordítva, AHCI-ről IDE-re. -
sysrq
őstag
60W-os paneltáp 60W-os adapter.
lap + 2x2 mem + ssd 22-25Watt
lap + 2x2 mem + ssd + hdd asztal 28-31 Watt
lap + 2x2 mem + ssd + hdd MKV 40-42 Watt
Ez alig kevesebb mint a tápegységgel.Keresek Thermalright 1150 lefogatót
-
Guszti
aktív tag
Ott tippre a 60W-os adapter lesz a hunyó...
asrock lap + 1x4 mem + 750 es WD notivinyo (WD7500BPVT)idle minimum: 14 Watt (ha a monitort lekapcsolja a winfos akkor meg KB -1 Watt)
mkv lejatszas mpc-hc-vel egy atlag 28Mb bitrataju 1080p: 24WA mero: ENERGY MONITOR 3000
tap: PICOPSU-90-XLP
adapter: 12V 3A asszem asus eee pc utangyartott toltojeEgy ilyen hazban egy 65W-os adapterrel nagyjabol hasonlo eredmenyeket lattam, mint a tied.
-
MZperX75
addikt
Lap top vinyó az az 2.5"US3.5" közt ilyen sok külömbség lenne fogyasztásban ?
Nekem 20W körül megy idle
Cod MW2-multy 640X480 15elenfél max 27-29W
Torrentel 23-24W,+filmlejátszással is ugyan ennyi , egyszerre 25-27W
Paneltáp 65W-os!
MSI E-350 IS E45 alaplapomhoz+1 Nagy venti az alap proc ventin kívül+2 egérrel 1db 2 Gigás DDR1333 rammal,(távirányítos billentyűzettel adapteres rádiós ps)
+500Gigás 7200-es 3.5" vinyóval...
Ez most akkor nem jó?Mert neked nagyon jól fogyaszt a masinád![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Crypto Trade
- Futás, futópályák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- PlayStation 5
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek