- Szólánc.
- R.I.P. Aláírások
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- leslieke farmerzsebe
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT.hu
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Tavaly volt egy kis időm fotózni + szerkesztgetni, természetesen amatőr túristafotós szinten. Mennyire lettek gázak?[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz
g.killer #41871 üzenetére
Kivettem. Szerinted jól csináltam? Clone healing tool-t nyomattam rá. Rég nem használtam grafikán kívül másra a PS-t, úgyhogy eléggé esetlenkedek vele... :/
Ha jó, akkor valszeg cserélem flickin. Meg elkezdem számításba venni a kép ilyen szintű manipulálását is...
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz
g.killer #41861 üzenetére
A vonalakból sajnos ennyit tudtam kihozni nagyobb tartalomvesztés nélkül, talán ha LR-ben visszavennék a cropból és úgy exportálnék... de ahogy most nézegetem DxO Perspective alatt, úgy se lenne minden él egyenes (ablakoknál pl.), meg ugyanúgy vesztenék az erkély alatti részből.
-
tDr1v3r
veterán
Na, hozok egy régebbi képet, nemrég dolgoztam fel. Kapott egy BW filtert, kis plusz csúszkatologatást és egy DxO Perspective-es egyenesítést. Érdekelne a véleményetek!
Azt megjegyzem hogy a jobboldali ház belógása nagyon zavar. De most sajnos semmi időm sincs arra, hogy utazzak csak azért hogy jobbat lőjek, croppal csak eddig tudtam javítani.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
marcitp #41591 üzenetére
Én főként azért venném mert a 18-55-ös kitobimat kivéve nincs másik AF motorosom. Képminőségre tényleg marhajó, elvileg asztrofotózni (erre kacsintgatok leginkább) is egész jól lehet vele, csak megszokni a perspektívát lenne érdekes... igaz mostanában amennyit fotózok (örülök ha havonta egyszer van időm legalább bekapcsolni! a gépet) valszeg gyorsan hozzászoknék, elvégre eddig se nagyon tekergettem a zoomot.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
#16820480 #41586 üzenetére
+1
Nekem is DSLR-em van (Nikon D3200), nyiiván overkill még így is, de inkább egy Pana GH3-at vagy valami hasonlót vennék ha új gépet kéne választanom.
Btw most egy 50mm 1.8-as Nikkor fixen agyalok, de az utóbbi egy évben drágult vagy 10k-t minimum... nem tudom hogy megérné-e számomra így. Igaz ott a használtpiac is.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
Lightroom-nál az adjustment brush-al kékítetted a felhőket úgy, hogy körberajzoltad az eget, nemde? Én azt tanácsolom, hogy a fákra is terjeszd ki azt a réteget (szimplán húzz rá pluszba), és az Alt-ot lenyomva töröld vissza a fák között kicsi ecsettel - a fák úgyis elég sötétek, ha nem is csinálod pixelpontosan nem fog kitűnni, de így legalább nem lesz ennyire rikítóan glóriás. A görgőt tekerve tudod állítani a rádiusz méretét.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz
*Ropi* #41177 üzenetére
Köszi!
A színeken tököltem a legtöbbet, így is kicsit túlszaturáltnak éreztem de ezek szerint sikerült egész jól eltalálnom.
Egy sima Nikon D3200-am van már pár éve egy Tamron 28-75mm f/2.8 (fókuszmotormentes) és egy Nikkor 18-55mm kitobival - utóbbival lőttem 5,3-as rekeszen, AF-el de ezek szerint nem találta el normálisan valamiért a macsekot.
Egyébként szívesen lekapnám máshol a ciccantóst, de csak akkor szeret pózolni ha nincs nálam semmi fotóeszköz, még a telefonom elől is menekül sokszor.
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Mostanában jutott kis időm fotózgatni, és a sok használhatatlan mellett úgy néz ki hogy egy (számomra) értelmeset sikerült lőnöm. Kaphatnék rá némi kritikát? Van rajta egy kevés (saját mércével sok) utómunka, de leginkább csak a slidereket tologattam addig amíg meg nem kaptam ezt végeredményként:
Nagyon amatőr vagyok de érdekelne a véleményetek, jöhet hideg-meleg, a lényeg hogy konstruktív legyen.
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Real_Necro #34708 üzenetére
Nem enged, a Photos által kiköpött jpg-ből szerkesztettem, nem a rawból. Kicsit még kevés vagyok ahhoz hogy reprodukáljam Lightroomban is...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Real_Necro #34693 üzenetére
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Real_Necro #34693 üzenetére
Köszi.
Megpróbálom majd délután a javasolt módosításokat. Tudom hogy témára nem túl megindító, eredetileg egy környékbeli "lokálpatrióta" játékra csináltam, de úgy gondolom hogy megérné a maximumot kihozni a képből.
-
tDr1v3r
veterán
válasz
szarkad333 #15227 üzenetére
Jó lett szerintem... annyi hogy én pont középről fotóztam volna, meg kicsit kevesebb árnyékkal jobb lenne. De ez amatőrtől (feltételezem hogy az vagy) így is bőven jó.
-
tDr1v3r
veterán
Az egyik első képem az új gépemmel.
Croppolt... mondjuk így utólag kicsit többet hagytam volna rá fent (meg kevesebbet lent), de már mindegy...
[ Szerkesztve ]
-
tDr1v3r
veterán
válasz
BenJoe1995 #8903 üzenetére
A Cards meg a Rusty garden tetszik.