-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz énvagyokén #28280 üzenetére
A küldemény számít. Ha egyben küldik akkor az értéke 73 $ és fizetni kell. Ha külön küldeményként jönnek akkor nem kell fizetni semmi +költséget
Persze a vételár igazolást bekérhetik mindkettőhöz, de az a fizetni való határ alatt van.[ Szerkesztve ]
-
énvagyokén
újonc
válasz énvagyokén #27154 üzenetére
itt tart a dolog... talán lesz belőle vmi, bár ez csak az egyik cipő...
2018-12-17 09:45 HUBUDA, Send item to domestic location (Inb)
2018-12-13 07:15 HUBUDA, Record item customs information (Inb)
2018-12-13 07:15 HUBUDA, Send item to customs (Inb)
2018-12-10 23:25 HUBUDA, Receive item at office of exchange (Inb) -
Topikgazda
válasz énvagyokén #27148 üzenetére
Nem szoktak kérdezni, mert amit beküldünk azon egyértelműek a fizetési adatok.
Tőlem soh nem kértek utólagos magyarázatot.
De ez a cipős téma kezd a hamis termék irányba elmenni, illetve ha véletlenül egyidőben futott be 2-3 csomagod akkor esetleg szemet szúrt nekik. és ezért vizsgálódnak jobban.
Nagyon speciális a te küldeményeddel való foglalkozás, ha ennyire ráérnek, akkor másokat is szívatnak, mert addig nem a többi küldeménnyel foglakozik az ügyintéző, mert azért van még jó néhány darab.
Az elmúlt évekre vissza tekintve a topikokban, nem voltak ilyen + kíváncsiskodásra utaló dolgok a postai vámkezelések során.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz énvagyokén #27129 üzenetére
Soha nem írtak vissza amikor beküldtem így az anyagokat. Mert nem kell válaszolni jön az automata válasz hogy vették a dolgot és annyi.
-
UberMutant
őstag
válasz énvagyokén #27129 üzenetére
nem kapsz rá választ, majd viszi a postás a csomagot
-
UberMutant
őstag
válasz énvagyokén #27126 üzenetére
nyomtatványt is küldd el, mi olyan nehéz ezen?
-
Topikgazda
válasz énvagyokén #27126 üzenetére
Elküldted a vámkezelési nyomtatványt is? Leírtam mindent az Összefoglalóban, ha úgy csinálod akkor nem válaszolnak, hanem a fizetés mentes vámeljárás fut végig.
Valamit kihagytál.
Nyilvánvaló hogy aki válaszolt annak halvány lila fogalma sincs a vámolási szabályokról. Amit leírtam az a valóság, nem a postás kislány válaszát kell elfogadni.
Tehát 22 € felett valóban vámeljárás, de a 10 € el nem érő áfát nem kell megfizetni ezért a vámeljárás vámmentes határozattal megszüntetik. Ez nem az hogy kéred engedjék el az áfát.
Azért értelmezni kell a leírt szöveget is.
A vásárlás View Detail-ja-nak Order és Financial fülére kattintva a 2 képernyő, olvasható formában, a bankkártyás fizetés tranzakciója, ezek lehetnek képek vagy pdf-ek, Magánszemély Vámkezelési nyilatkozat kitöltve, kinyomtatva, ezután aláírva, beszkennelve vagy képként. Ez e-mailben postaimport@posta.hu e-mail címre.Mindezek mellé egy külön doksiban ez:
Tisztelt Magyar Posta Zrt. Nemzetközi Kicserélő Központ!
Az uniós vámjog végrehajtásáról szóló 2017. évi CLII. törvény 162 § (5) bekezdése alapján a rendelt küldeményben lévő termék értéke a 22 € forintra számított összértékét meghaladja, de nem éri el a 150 € értéket, úgy a termékbehozatal során általános forgalmi adó fizetési kötelezettség keletkezik, amely összeget az ügyfélnek nem kell megfizetnie akkor, ha a kiszámolt – és így az ügyfél által fizetendő – összeg a 10 € értéket nem haladja meg.
A fentiek alapján kérem, hogy a Rx999999999CN postai azonosítószámú csomag vámkezelését, vámteher felszámítását mellőzni szíveskedjenek, mivel a küldemény értéke .... $, amely után fizetendő közteher nem éri el a a 10 €-t.
Dátum, aláírás[ Szerkesztve ]
-
UberMutant
őstag
válasz énvagyokén #27122 üzenetére
szerintem arról van szó, hogy bemondásra nem hisznek neked.
szépen kitöltöd a dokumentumokat, csatolod a fizetési bizonylatot és beküldöd.
elbírálják, majd viszi a postás. ennyi a történet. -
walakyb
aktív tag
válasz énvagyokén #27122 üzenetére
Egy eladótól vetted? Ha igen, van ra esely, hogy egy csomagban kuldte el, akkor pedig ez sajna igy van.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- One mobilszolgáltatások
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest