Aktív témák

• Samok

csendes tag

Na én lennék a kolléga, akivel ez a balhé elkezdődött. Szóval Duron 850-el elindult a gép pár próbálkozás után. A probléma ott folytatódik, hogy a HDD-t előrelátóan formáztam (FAT32) és sys-el indíthatóvá tettem gépet HDD-ről, majd felmásoltam a Win98se2 telepítőjét. Eddig terv szerint minden, de most, hogy a gép legalább bootol, és az OS látszólag elindul jelentkezett az újabb gond:
    setup.exe indítása után a telepítő lehal azonnal egy full fekete képernyővel.

Summary:
    Athlon2100+ CPU-val továbbra is 'black screen', ill. nem csipog a speaker billenyű hiány esetében...
    Duron850 CPU-val bebootol
    Memory test a BIOS-ban nem talált hibát. Mind a 3 slot-ban végigpróbálva.
    Mind CD-ről indítva, mind merevlemezről indított setup.exe (Win98Se2 telepítő) fekete - üres - képrenyőt eredményez. Billenytűt nem kezeli innentől, szóval marad a reset.
    Az 'edit.exe' elindítható a boot lemezről.

Nekem erősen úgy tűnik, hogy a 2100+ proci sérült, és az alaplap is.
    Még kipróbálom egy másik VGA kártyával, meg a 2100+ procit is kipróbálom egy Mercury alaplapban.

Fotos részlet, hogy még topic kezdete környékén valami produkált egy pukkanó hangot + eléggé kellemetlen égett szagot. Végig néztük mind az alaplapot mind a procit és látszólag semmi sem sérült.
    Továbbá egy olyan brutális processzor hűtő ventillátor lett felszerelve, ami felszereléskor olyan szorosan préselődik a proci hűtő magjához, hogy elkezdte forgácsolni azt! - szép ezüst fémpor.

Xtra ötletek? Tanácsok?

Köszi előre is!

Aktív témák