- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Austin F.: MOD Android: Appok teljes képernyőn – immerzív mód
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Klaus Duran: 2025 dude
- localhost: Radírgumi hatás [Törölt topicok emlékhelye]
Aktív témák
-
Samok
csendes tag
Na én lennék a kolléga, akivel ez a balhé elkezdődött. Szóval Duron 850-el elindult a gép pár próbálkozás után. A probléma ott folytatódik, hogy a HDD-t előrelátóan formáztam (FAT32) és sys-el indíthatóvá tettem gépet HDD-ről, majd felmásoltam a Win98se2 telepítőjét. Eddig terv szerint minden, de most, hogy a gép legalább bootol, és az OS látszólag elindul jelentkezett az újabb gond:
setup.exe indítása után a telepítő lehal azonnal egy full fekete képernyővel.
Summary:
Athlon2100+ CPU-val továbbra is 'black screen', ill. nem csipog a speaker billenyű hiány esetében...
Duron850 CPU-val bebootol
Memory test a BIOS-ban nem talált hibát. Mind a 3 slot-ban végigpróbálva.
Mind CD-ről indítva, mind merevlemezről indított setup.exe (Win98Se2 telepítő) fekete - üres - képrenyőt eredményez. Billenytűt nem kezeli innentől, szóval marad a reset.
Az 'edit.exe' elindítható a boot lemezről.
Nekem erősen úgy tűnik, hogy a 2100+ proci sérült, és az alaplap is.
Még kipróbálom egy másik VGA kártyával, meg a 2100+ procit is kipróbálom egy Mercury alaplapban.
Fotos részlet, hogy még topic kezdete környékén valami produkált egy pukkanó hangot + eléggé kellemetlen égett szagot. Végig néztük mind az alaplapot mind a procit és látszólag semmi sem sérült.
Továbbá egy olyan brutális processzor hűtő ventillátor lett felszerelve, ami felszereléskor olyan szorosan préselődik a proci hűtő magjához, hogy elkezdte forgácsolni azt! - szép ezüst fémpor.
Xtra ötletek? Tanácsok?
Köszi előre is!
Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- OpenWRT topic
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Villanyszerelés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xbox Series X|S
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gránit mosogató
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest