Hirdetés
Aktív témák
-
BaLee
addikt
Egy feketepontot szavazok ***ANDRÁS*** nevű felhasználónak. Hirdettem (illetve még mindig hirdetek) egy külső racket 5k-ért.
Írt, hogy amennyiben postával együtt 5k-ba belefér kell neki. Átgondoltam, 5kból a posta 5-800ft mondom belefér. Írtam neki a számlaszámot és kértem a címét meg szépen becsomagoltam a cuccot.
(Saját tapasztalatom, hogy az előreutalásos dolog meglepően jól működik itt a PH!-n is, akár eladok akár veszek valamit).
Visszaír, hogy mostanában nem jár OTP környékén nem küldeném-e el neki utánvéttel...
Na aki kicsit is ért ehhez a témához vagy küldött már csomagot az tudja, hogy az utánvétes csomag 1500körül kezdődik és én is elég viccesnek éreztem egy ilyen kérdést olyan helyzetben, hogy kérte, postával együtt férjen bele 5kba...Meg is írtam neki (teljesen normális hangnemben) hogy én elküldöm utánvéttel de akkor nem 5k lesz hanem 6k (így visszagondolva jobb, hogy nem küldtem el egy ilyen megbízhatatlan embernek). Válasz nem jött. Vártam pár napot ráírtam, hogy várom a választ, hogy mi legyen mert szétszedtem, összeraktam a csomagot csak nem tudom melyik verzió legyen most. Azóta sem válaszolt. Ez majdnem 1 hete volt és minden nap nézi a ph!-t, mivel látni, hogy ki mikor volt utoljára online.
Szóval szerintem teljesen inkorrekt alak, mert ha csak érdeklődik valami után akkor ne írja azt, hogy ennyiért megveszi, ha meg meggondolta magát (amihez joga van) akkor legalább írja meg, hogy bocs mégsem kell a cucc. -
BaLee
addikt
Ezek szerint nem csak velem játsszák ezt folyamatosan itt a PH!-n.
Ezen felül még az is kedvenc amikor megkérdezik, hogy van-e posta, majd mikor visszaírom, hogy persze és hozzászámolom a postaköltséget (legolcsóbb alap csomag ára, semmi extra) akkor meg van sértődve, hogy ez neki nem kell ennyiért.
Mégjobb, amikor kérdezi átvállalom-e a postaköltséget. Gondolkodom rajta, mondom legyen, utaljad ide xy számlára a pénzt és küldöm.
De ő nem úgy gondolta, hanem utánvéttel.
Nem elég, hogy átvállalom a 830ft-ot, legyen mindjárt 1500 az én költségem mert neki utánvéttel kell.Jó, azért van ahol rosszabb a helyzet. Másik fórumon, felküldetik a cuccot velem Budapestre (szombathelyi vagyok) nagy nehezen szerzek valakit aki felviszi, majd nem megy el érte megnézni sem, mert "nem ért rá". Vagy "a tutira kell, tutira kell" majd mondom nem az enyém a cucc, mástól szerzem, foglalót utalj nehogy magammal basszak ki, oké utalja. Majd következő hét végéig nem utal, majd "áhh szereztem mástól mégsem kell".
De szerencsére pénzzel vagy cuccal még nem basztak át.
-
BaLee
addikt
Utálom az ilyet ezért nem hagyom szó nélkül. Sokáig azt hittem csak a vatera van tele hülyékkel, de sajnos itt is egyre több van. Már azoktól is kiráz a hideg akik írnak, hogy nekik kellene a cucc, szépen korrektül leírod, hogy rendben, mi hogy fog működni erre arra nem képes, hogy válaszoljon. Legalább annyit, hogy bocs mégsem kell.
De a legújabb kalandom ezzel a hirdetéssel kapcsolatban. Felteszem a hirdetést 10 ezerért (annyiért tényleg ajándék, bár még a mostani áron is) pár perc múlva már rám is ír paat hogy neki kellene. Meg más is rámír, hogy írjam át az árat min 15re mert annyit bőven megér. Átírtam az árat 14re, majd később 13ra de természetesen ha 10ért volt kint mondtam paat-nak, hogy rendben van a dolog. Postázni kellene neki. Dobozom nem volt, de írtam, hogy szerzek. Nem volt egyszerű mutatvány, fél haveri kört végigtelefonáltam, majd elmentem egy dobozért ami végül kicsi lett, közben írt újra, hogy ugye az ár maradt 10+2 posta mert akkor adjam a számlaszámot és utal. Végre hétvégén meglett a doboz, írok neki hogy minden ok, küldöm a számlaszámot azóta arra nem képes, hogy válaszoljon. Pedig volt online.Lehet, hogy nem érdemes vele üzletelni, de nem fekete pontos tett, nem vágott át.
[ Módosította: Kalandor ]
-
BaLee
addikt
válasz tukko1 #14450 üzenetére
Nem károsodott meg? Dehogynem. Egy tutinak mondott üzlet miatt telefonáltam + autóztam el nagyságrendileg 1000ft-ot. Ez igen is anyagi kár, mivel ez mind arra ment el, hogy szerezzek egy dobozt amiben el tudom küldeni a vevőnek akinek tuti kell a cucc.
Ez olyan, mint amikor a vaterán egy szerencsétlen véletlenül leütötte a hirdetésemet, ami kiemeléssel meg minden szutyokkal együtt bent volt több, mint 500Ft-omban. Aztán még ő volt felháborodva mikor írtam neki, hogy ha nem veszi meg akkor akár ki is fizetheti amit a figyelmetlensége miatt elbuktam, mivel azt rajtam a vatera be fogja hajtani. Kiröhögött és még neki állt feljebb...Szóval ugyanúgy feketét adnék annak aki egy biztosra mondott találkára nem megy el, hanem különböző kamu okokkal lemondja vagy nem jelentkezik. Mert ahhoz már gerinc is kéne ugye, hogy megmondja az igazságot. Ugyanis ha nem kamu a kifogás akkor a vevő is azon van, hogy minél előbb egy új időpontban lebonyolítsák az üzletet.
Volt olyan, amikor írt egy srác, hogy kell neki a cucc amit árulok, tuti a dolog majd jön érte. Nem jelentkezett, ráírtam egyszer, utána sem írt vissza, de ez a dolog nem érdekelt, mivel:
1. Nem kérte, hogy tegyem félre neki azaz nem történhetett meg az, hogy egy másik vevőről lecsúszok.
2. Nem mentem el vele sehova, ott hevert a szekrényben a cucc végig azaz tényleg nem ért anyagi kár.
Nem is reklamáltam miatta sehol és senkinek.Bocs az offért, csak arra próbáltam reagálni, hogy nézőpont kérdése mi számít "átvágásnak" illetve "anyagi kárnak". Nálam az én esetem kimeríti mindkettőt.
-
BaLee
addikt
Felhívnám a figyelmet egy komolytalannak tűnő "üzletemberre".
Blueboy81 hirdeti(?) a következő memóriát. Azért mertem beírni ide mert ahogy látom másnak is hasonló a véleménye róla.Rákérdeztem az árra, hogy lehet-e belőle alkudni, amire nemleges válasz jött. Rákérdeztem hova szól a gari ill. van-e rajta, válasz nem érkezett. Pedig be volt jelentkezve azóta többször is.
Inkább megrendeltem 13250ért újonnan 10 év garival webshopból...
Aktív témák
Hirdetés
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest