- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
Új hozzászólás Aktív témák
-
beteg
őstag
Most kaptam az emailt, hogy "Claude 4 is here", próbáljam ki.
Claude Opus 4 Pro válasza:"Gyakorlati ajánlások:
Válaszd az AWS-t, ha:
Alkalmanként használod (< 100 óra/hó) Változó terhelés van Nincs 300-500 ezer Ft kezdőtőke Különböző modellekkel kísérletezel Professzionális támogatás kell
Válaszd a lokális megoldást, ha:
Napi több órában használod (> 6-8 óra) Állandó rendelkezésre állás kell Adatbiztonság kritikus Van technikai tudás a karbantartáshoz Hosszú távú (1+ év) használat tervezettHibrid megoldás: Sok fejlesztő kombináltan használja - fejlesztés/tesztelés lokálisan olcsóbb kártyán, production/nagy modellek AWS-ben.
Spot példányokkal kalkulálva: AWS G5.xlarge spot ár: ~$0.30-0.50/óra (120-190 Ft), így a megtérülés 8-12 hónapra nő.
A 4-6 hónapos intenzív használat után általában már megéri a lokális beruházás."Arra gondoltam, hogy én csak kipróbálnám az AWS-es történetet, amihez keresnék nálam jobban hozzáértő tagot, akinek van kedve elbaszarintani velem 550 dollárt
Hátha lenne valaki. "Meetingelhetünk", nézhetjük, nyomkodhatjuk együtt is, de offline, egymástól függetlenül is, csak akkor írjuk, hogy mit csinált a másik. Absz tanulási célzattal!!
Ha nem, lesz jelentkező, én akkor is nekiállok.
-
beteg
őstag
Van párszáz dodóm AWS-ben. Érdemes lehet ott futtani P vagy G típusú gépeken Llamat, vagy hasonlót, amihez lokálisan drága VGA kéne, vagy fölösleges vele foglalkozni, mert pillanatok alatt megenne 500 USD-t?
-
beteg
őstag
válasz
Mp3Pintyo #1978 üzenetére
Vagyis drága.
Nincs még összehasonlítási alapom, ez az első LLM, amit használok. (A marketingje szerint ez már nem is LLM, hanem az első Generatív AI)
Nekem 1000 creditet adott alapból a regért. További 3900 kerülne 18.500 Ft-ba.Két kérdésem volt eddig hozzá. Mind a kettőre olyan meglepően kibajó választ állított össze, hogy leesett az állam. "Sajnos" kénytelen leszek szkeptikusból értelmesen használóvá válni!
Linkeltétek itt Karpathy bő 3 órás videóját. Kértem, hogy készítsen belőle rövid kivonatot. Most állok neki megnézni a videót, kíváncsi vagyok, milyen minőséget adott a Manus, de ránézésre brutál profi, hibátlan anyagnak tűnik. És ezt adta 38 kreditért...
-
beteg
őstag
A Manustól kaptam egy invitation kódot. Ez csak rossz marketing fogás részükről, vagy tényleg nem könnyű bejutni és hasznos lehet itt valakinek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP 635 laptop eladó
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Honor X6b 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Watch SE2 / 44mm / Midnight / Black Sport / Cellular (99%)
- Mint az ÚJ - Lenovo Legion 5 (Ryzen pro 6600H 16Gb 512Gb SSD) 2 ÉV GYÁRTÓI GARANCIA!!!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 1TB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest